Bildirim
Led TRAFOM Çalışmıyor. YENİ ALDIM YİNE ÇALIŞMIYOR. (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Normalde kahverengi veya mavi olan faz, siyah her zaman nötr, yeşil sarı ise topraktır. Tesisatçı karıştırmış ortalığı galiba.
En önemlisi hani prizin alt ve üstündeki metal çıkıntılar varya toprak için onlarda faz var mı diye bak , var ise bildiğin ölüm tehlikesi var demektir.
Faz lambaya direk gidiyor desek, siyahların biri lambaya gidiyor desek, diğeri ona paralel prize nötr geliyo desek (siyah) kahverengi anahtara nötr bağlantısı olarak mı geçiyor ? yeşilleri faz mı yapmış ?
Yeşillerin biri nereye bağlı diğeri nerye ?
Trafoya toprak yapmazsan kaçak olduğunda trafo yanar, patlar veya trafo sacında faz birikir çarpılırsın. Statik elektriği emer, takmazsan yine trafoda statik birikir. -
Toprak yok, lambanın eksiğini prizden almışlar. Anahtar yakında olduğu için..
Notr topraklamasi yapsa sorun olurmu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 yeşil kablo biri farz biri nötr. Prizin metal(toprak kısmıdna) elektrik gözükmüyor.
Siyah kablo tavandaki flörasanın açma kapamasına gidiyor. Bina daha 5 yıllık
Yani anladığım kadarıyla flörasan icin siyahtan elektrk almış kahverengiyi tavana yollamış - için
@Emin-Firtina Yeşillerin biri faz diğeri nötr diyor. Nötr yeşilden, siyah ek alarak anahtara gidiyor. anahtardan siyah olarak lambaya devam ediyor. Lambanın fazı zaten direk bağlı. O zaman kahverengi nedir ? Matematik sorusu gibi oldu bu biraz ama kafam takıldı. -
Ben bunu mecburen topraksız bağlicam. Başka sansım yok
Aldığım firmaya sordum bizimkilerde o şekilde bağlı dedi.
Bi fazla akımda trafo yanarsa garantiye girermi dedim evet her kosulda giriyor dedi
Lambanın nötürü olabilrmi kahverengi?
Lambada sadece aç kapa için extra kablo çıkar. Faz ve toprak direk tavana gider. Neyse adamlarla konuşmuşsun o kadarda abartılacak konu değildi aslında bağla geç. O kadar alet topraksız çalışıyor. -
Orası öyle tabi iş karışık olunca konu uzuyor:)
Bu adaptörü topraksız bağladım metal kasaya bakınca kontrol kalemiyle ısık yanıyor ama carpmıyor
Ve ++ / -- / toprak bölümündede bakıncada elektrik var gözüküyor bunun bana zararı olurmu?
Şuan bağladım ledler yanıyor ama trafonun heryerinde elektrik gözüküyor:/ şerit ledin üstünede baktım ondada + ve - sinde elektrik var hiç içime sinmedi bu durum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 7 Ekim 2016; 20:28:45 >
Nötr kablosundan, toprak hattına tel atın bakalım ne olacak,,, çünkü led diyotların en hassas noktası voltaj dır..
Olumlu olursa, priz üzerinde yapın bu durumu,,,, çünkü adaptörün fişinde yaparsanız veya adaptörde,, fişi prize ters taktığınızı düşünürsek Allah korusun..
işlemi duvardaki prizde yaparsanız, nötr hattı topraktır, kimse pirizi söküp takmadıkça değişmez, söken olursada aynı şekil bağlar -
Hocam bu işlem sağlıklımı? Ben araştırdığımda çoğu önermiyor googledan.
Nötrdan toprak attına tel attığımda trafonun toprak girişine kablo bağlayimmi?
Yani şuan 2li kabloyla trafoya sadece nötr ve farz giriyor toprak boşta.
Bu dediğini yaparsam 3lü kablo kullanıp nötr farz toprak bağlayimmi?
Kim döşediyse artık oranın elektrik hattını
Başka priz yok mu ya
Valla ortalık iyice karıştı en ufak hatada ölümcül risk var. Sakat iş bu. Kontrol kalemiyle her tarafta ışık yanması hiç hayırlı bir iş değil ve oraya taktığınız aletlerin zarar görme riski var.
Ben müsahit olunca evde deneyeceğim,,, elimde pc poweri var, oda smps olduğu için, sizin power ile aynı mantık,, zaten bu yüzden pc kasalarından elektrik çarptığını (gıdıkladığını) duymuşsunuzdur..
Prize topraksız olarak bağlayacağım, ölçümleri yapacağım,,, sonra nötr hattından sıfırlama > topraklama yapacağım,,,, sonuçları yazarım.
Bence o elekrtikçi arkadaş kabala iş yapmış, kendince doğru bağlamış ama ne yaptığını kendi biliyor, başkasının kafası karışır... nötr veya fazz hattından kablo çekmek için standart renk kablo rulosu bitmiştir,,,, elinde kalan kablo ile hattı çekmiştir,,,,,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 8 Ekim 2016; 16:59:07 > -
Olabilir Tabiki bana ne öneriyorsunuz simdi dükkanda ledler haric dikis makinesi filanda o prizden kullanılıyor
İş yerine ait priz olduğu için, müdahele ettiğiniz zaman, diğer cihazlar acaba bu durumdan zarar görürmü diye düşünmektesiniz...
Ben 3 adet farklı pc smps powerde denemelerimi yaptım..
Deneme işleminde; Üçünüde topraksız fiş ile bağladım ve powerin dış şasesi ile Dc voltaj çıkış kablolarında (ayağımı yere temas ettirerek) ölçü aleti ile 50v 100v statik elektrik gördüm.
Hepsindede voltajın seviyesine göre kontrol kaleminden ışık aldım..
Powerlerin içini sökerek (bana göre daha kolaydı),, powerin dış sacından , piriz soketindeki nötr girişine kablo attım.
Sonuç; Nötr topraklaması sonucunda, powerin her yerindeki, sıtatik elektrikten eser kalmadı.., bütün uçlarda gördüğüm 100v veya 50v artık yoktu,,, hani elinizi gıdıklar veya çarpar ya,, oda yok oldu..
Sizin için aklıma gelen,, pirizin hemen yanına, sıva üstü topraklı priz bağlayın,, nötr ve fazı eski prizden aldıktan sonra, yeni pirizin üzerinde nötürden toprağa kablo bağlayın..
Eski prizi hine eskisi gibi kullanın, diğer piriz ise kendi içinde nötr topraklamalı olmuş oldu,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 9 Ekim 2016; 14:36:11 >
-
Hocam çok güzel anlatmışsın dediginde aklıma yattı uygularım ama bu işlemden sonra cihazlarıma bi zarar gelme ihtimali varmı? Googledaki araştırmam sonucu bazı arkadaşlar toprak hattı olan yere sıfırlama yapmak çok riskli deniliyor bu doğrumu?
Birşey diyemeyeceğim zararı konusunda,, ben şu anda faydasını gördüm,,, onuda size belirttim. -
peki çok teşekkür ederim..
orjinal prizden nötr ve farz alıyorum. sıva üstü prize bağlıyorum.
nötrden toprak girişine kablo atıyorum.
bundan sonra 3 kablolu 3lü prizimi normal nötr farz toprak olarak bağlyıorum.
trafoumda toprak girişini bağlayalimmi yoksa yine nötr ve farzımı bağlayım tek ? -
Trafonunda tabiki, toprak hattını bağlamalısınız,,, biz bu işlemi, led trafosu topraklansın , her yerinden elektrik gelmesini önlemek için ayrı priz yapıyoruz.. -
Tamam dostum en yakın zamanda deneyeceğim inşallah kaza bela yaşamayız. İşçiliği ben yaparım anlarım bu işlerden ama bazen böyle durumlar oluyor çözmek zaman alıyor. İnsanlar mesleğini adam gibi yapsalar aldıkları parayı hak etseler ne güzel olacak...
Sonra böyle uğraşılıyor sonucta bu isler bikere yapılıyor
Haberdar edicem sizi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X