değerli arkadaşlarım merhaba öncelikle şuan telefondan yazıyorum pc bozuk olduğu için ve sürekli takip edeceğim pcye ihtiyacım olduğu için neyse daha fazla uzatmayayım da canınızı sıkmayayım arkadaşlar...
Arkadaşlar benim sorunum kısaca şöyle... PC BUNDAN 1 ay önce önce kapandı durduğu yerde kapandı açılmadı ne denediysem açılmadı tık sesi geliyor power tuşuna bastığımda ama hiç bir fan çalışmıyordu... Powerdandır dedim ve yeni power suply aldım onu taktım ve 2yada 3 gün sonra tekrar aniden kapanmaya başladı açılmıyordu bütün parçaları söküp taktığımda bazen çalışıyordu bazen çalışmıyordu... Yine buna benzer bir durum oldu parçaları söktüm iyice temizledim hiç açılmadığı için 2gün bütün parçaları ayırdım birbirinden bugün taktım ve yine çalışmadı power ve işlemci fanı 1saniye çalışıyor ve bütüm akım kesiliyor bunun sebebini ben çözemedim engin bilgileriniz ve tecrübelerinize ihtiyacım var SAYGILARIMLA...
Anakart kasaya temas ediyor olabilirmi? Bağlantıları kontrol eder misin?
güç kaynağını kontrol et
o ihitmal benim aklıma hiç gelmedi ben hemen deniyorum şimdi forumları hep araştırdım ama hiç öyle birşey duymadım okumadım bi denemekte fayda var teşekkür ederim
şase yapmış olması muhtemel powerı anakart dan sök sadece power ı çalıştır (yeşil ve siyah kablolara kısa devre yaptır) çalışıyormu power ona bak eğer çalışırsa anakartı kasadan sök altına bez koy yada köpük flnda olur o şekilde kasaya takmadan masada topla pc yi tekrar dene çalışırsa kasada bir yerde şase var çalışmazsa anakartda sorun var gibi gözüküyor tabi o durumda tüm parçaları tek tek kontrol etmen laızm çalışıp çalışmadığını ve sadece anakartdan değil başka biyerdende şase yapıyor olabilir kabloları fln iyice kontrol et
gece kalın bir kuşe kağıt koydum anakart ve kasa arasına ama çalıştırma fırsatım olmadı bugün eve gittiğim vakit direk denicem inşallah çalışır bu bilgilerinizi denicem çok teşekkür ederim hepinize arkadaşlar...
değerli arkadaşlarım anakart ve kasanın ortasına hafif kalın bir kağıt koydum şaseyi engellesin diye ama yine 2saniye fanlar dönüyor ve duruyor... Ne yapmam gerekiyor çıldırcam yemin ederim... çıldırcam
Diğer ihtimal Psu.. Başka bir psu deneme şansın varsa denemekte fayda var.
anakartı kasadan komple çıkart nerden şase yaptığını bildiğini zannetmiyorum en temizi komple çıkart iletken olmayan birşeyin üstüne koy orda dene
Büyük ihtimal bence powerdan ama Power deneyipte yine aynı sorunla karşılaşırsanız. Anakartı uzay montaj yapın. Sadece işlemci ram anakart çalıştırın. Eğer hala aynı sorun devam ediyorsa raminizi sökün, eğer hala aynı sorun devam ediyor ise, işlemcisiz anakartınızı çalıştırın. Donanımlarınızdan biri büyük bir ihtimalle arızalı, hangisinin arızalı olduğunu deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme