normalde 2+2ohm çift bobin bir bası ya 1ohm yada 4 olarak kullanabiliriz.veya 4+4 ohm bası da ya 2ohm yada 8 ohm olarak kullanabiliriz buraya kadar biliyorum.sorum şu:4 kanal amfiyi köprüleyerek 2 tane 4ohm çıkış elde ederiz bu çıkışların birini 4+4ohm basımızın bir bobinine diğerini de diğer bobinine bağlayabilir miyim? bir diğer sorum:çift bobinli basın sadece bir bobinine giriş yapsam çalar mı?selamlar herkese...
Bobinlere farklı çıkışlardan güç vermek uygun değil, farklılıklar olabileceği için woofera zarar verebilirsiniz. Diğer sorunuza gelirsek, evet çalar, ama bobinler arası farklılıklar oluşabileceği için bu kullanım da doğru değildir. Mesela 4+4 ohm 400 rms bir woofer, 2 tane 4 er ohm 200 rms ses bobininden oluşur.
Evet bobinlere farklı çıkışlardan güç vermek üygun değil. eğer tüm çıkışları basa kullanacaksan diğer hoparlorleri besleyecek ikinci bir amfin var ise çıkışların hepsini köprüle ve çift bobin çalıştır bence bu mantıklı sorun olmaz diye düşünüyorum. bende bu şekilde sorun yok. ama tek amfim oldugundan şuanda tek bobin olarak kullanıyorum. 2 çıkışı kopruledim tek bobin bass a verdim. diğer 2 çıkışı oval hoparlorlerde kullandım. kapı kolonlarını da direkt teypten besledim
yani kısacası çift bobin baslar için bas amfisi almak şart diyebiliriz...teşekkürler cevaplarınız için.
Öyle kesin 1 şey yok. 4 kanal amfiler köprüde 4 ohm çalışır genelde. Mesela JBL GTO 1004 4x100 watt rms verir 4 ohmda, köprüde de 2x320 watt rms verir 4 ohmda. Yani 2 kanalı köprüleyip tek bobin 4 ohm ya da çift bobin 2+2 ohm 250 watt rms wooferı tam olarak besleyebilirsiniz. 2+2 ohm wooferın bobinleri birbirine seri bağlanarak 4 ohmda kullanılır.