Şimdi Ara

4. Kez garantiye gönderi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni konu açıp kirlilik yaratmak istemediğimden bu konuyu güncelleyerek son durumum hakkında yardım almak istiyorum umarım yardımcı olabilecek arkadaşlar çıkar.

Msi ge620dx model bir dizüstü bilgisayarım var.
    Şuan mevcut bir kaç arızası olduğu için garantiye göndermeyi düşünüyorum.
    Arızanın ve sıkıntıların ne olduğu aşşağıda konu mesajının ilk halinde anlattım.

Özet olarak arızası yüksek ısı,fanların kendi kendine sistem boştayken bile aşırı çalışması ve sistemin boşta ısınması,rahatlıkla oynatabilmesi gerekn oyunlarda bile aşırı kasması.

İşin en önemli kısmı ben 2012nin 9. ayında ilk arıza ile servise göndermişim şimdi belgelere baktım.
    Sonra 2012nin 11. ayında bir daha göndermişim.
    Ve 2 ay öncede ram ve fan arızasından bir daha göndermiştim.
    Şimdi yine gönderirsem 4. olacak.

Garanti şartlarını okudum gözüme çarpınca,dikkatimi şu çekti;
    Eğer 1 yıl içerisinde farklı arızalardan 4 kere servise giderse cihaz ürün değişimi,ücret iadesi veya ücret indirimi talep etme hakkım mevcutmuş.
    Açıkçası bu cihazdan ben korkuyorum elime eğer ücret iadesi imkanı geçerse faydalanmak isterim,2200 lira falan ödedim garanti yolunda aşındı cihaz resmen.
    Bu konu hakkında bir fikri olan bilgisi olan varmıdır bu benim 4. gönderim olacak ve bu imkanı kullanabilirmiyim sizce ?
    Kullanabilirsem tecrübeli arkadaşlar var ise ne yapmam gerekir acaba ?

quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle laptopu mu yazayım belki fikir sağlar,
    MSİ GE620DX
    İ7 2670 QM işlemci
    8 GB DDR3 RAM
    750 GB 7200 RPM
    NVİDİA GT555m 2 GB DDR3 ekran kartı

Başlıktada belirttiğim gibi dizüstü bilgisayarımın ekran kartı fareyi hiç hareket ettirmez isem bir 20 saniye sonra devreye giriyor ve işlemci ile birlikte sanki saatlerce oyun oynamışım gibi fanları çalışmaya başlıyor.
    Ama fareye en ufak dokunuşumda hareket ettiği an işlemci ve gpu normal şekilde çalışmaya dönüyor fanlar susuyor. Bahsettiğim durum hiç bir uygulamanın açık olmasına gerek duymuyor.
    Bilgisayarı açıp masanın üzerinde bırakıyorum,ortalama 20-30 saniye arasında bir sürede bir anda aşırı şekilde yüklü bir uygulama çalıştırıyor gibi soğutmaya çalışıyor kendini.
    Ama fareyi hareket ettirince düzeldiği için ne ve hangi uygulama buna sebep oluyor çözebilmiş değilim.
    Bazen ise ki bu durum çok daha nadir oluyor, fareyi hareket ettirince fan sesleri düşüyor ama gpu çalışmaya devam ediyor,nvidia denetim masasından baktığımda adını ilk defa duyduğum googleye yazdığımda sonuç bile çıkmayan her seferinde farklı bir exe dosyasını çalıştırdığını gösteriyor.
    Bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir acaba ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim.
    +
    Ayrıca eğer fikri olabilecek var ise diye soruyorum.
    Benim bu laptopla medal of honor airborne,medal of honor 2010,battlefield 3 ve crysis 3ü donmalar yüzünden oynayamıyorum.
    Tabiki bahsettiğim ayarlar düşük(low) ayarlar çözünürlükle birlikte
    Daha doğrusu battlefield 3 bana akıcı gelmediği için keyif vermedi kaldırdım.
    Crysis 3 ise ilk başta yüksek çözünürlükte dahi oynayabiliyorum yani oynamak değilde şöyle diyeyim oyunu açıyorum ilk 1 dakika tek kasılma veya akıcılık sorunu yok daha sonra ise kasılmalar başlıyor akıcılık kayboluyor.Isındığı için oluyor diye tahmin ediyorum.
    Ama bu crysis 3 ile battlefield 3 oyunlarını benim sistemimden çok az düşük veya aynı seviye laptoplar (gt540 ve gt555 ekran kartına sahipler) ne donma ne akıcılık kaybı olmadan oynayabiliyor youtube de öyle gördüm daha doğrusu.
    En çok şaşırdığım 2 oyun ise,
    Medal of honor airborne ve medal of honor 2010 oyunları.
    Bu oyunlarda nasıl oluyor anlamıyorum ama aşırı donma oluyor çözebilmiş değilim sebebini.
    Crysis 3ü ve Battlefield 3ü kasmasını belki bir nebze anlarım, ama bu medal of honorın airborne ve 2010 oyunlarını kasması gerçekten çok garip geliyor.

Çok uzun oldu ama özveri gösterip okuyup yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19o7_ -- 11 Mart 2013; 18:13:19 >

• İlginç bir sorun. Verebileceğim yanıt driver silme-yükleme-güncelleme yapmak olacak. Aklıma başka bir şey gelmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

İlginç bir sorun. Verebileceğim yanıt driver silme-yükleme-güncelleme yapmak olacak. Aklıma başka bir şey gelmiyor..

Öncelikle teşekkür ederim ilginiz için,
    Dediğiniz işlemleri yaptım ama sonuç alamadım.
    Ayrıca oyunlarla ilgili durumlar hakkında bir fikriniz varmı acaba?
    Max payne 3'ü ayarlara girme gereği duymadan oynadığım bilgisayarda medal of honor airborneyi oynayamıyorum :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: PunisheRaFk

quote:

İlginç bir sorun. Verebileceğim yanıt driver silme-yükleme-güncelleme yapmak olacak. Aklıma başka bir şey gelmiyor..

Max payne 3'ü ayarlara girme gereği duymadan oynadığım bilgisayarda medal of honor airborneyi oynayamıyorum :))

Oyun kaynaklı olabilir hocam. Bilemeyeceğim..
  • quote:

quote:

quote:

Oyun kaynaklı olabilir hocam. Bilemeyeceğim..

Teşekkür ederim fikirleriniz için,iyi forumlar :)
    Çözüm aramaya devam edeceğim o zaman :)

• quote:

Teşekkür ederim fikirleriniz için,iyi forumlar :)
    Çözüm aramaya devam edeceğim o zaman :)

Rica ederim Çözümü bilen birileri olabilir..
  • Komik olacak ama görev yönetisi açık şekilde beklediği zaman fanlarda hiç bir sorun olmuyor şuan onu tespit ettim.
    Umarım bir çözüm yolu bulan olur :)
  • Temiz bir formatın ardından güncel sürücüleri kurmak bence fan problemine çözüm olur gibi. Oyunlardaki kasma sorununa gelince bilgisayarındaki yükte ve boştaki sıcaklık değerlerini verirsen daha iyi yardımcı olabilirim. Bende GT 540 M li bi laptop kullanıyorum. Kasma sorunum henüz olmadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Core2quad_i7

Temiz bir formatın ardından güncel sürücüleri kurmak bence fan problemine çözüm olur gibi. Oyunlardaki kasma sorununa gelince bilgisayarındaki yükte ve boştaki sıcaklık değerlerini verirsen daha iyi yardımcı olabilirim. Bende GT 540 M li bi laptop kullanıyorum. Kasma sorunum henüz olmadı..

Sıcaklık değerleri sistem boştayken bile 70 de geziyor ortalama, boştayken en az 67 falan yazıyor ama ortalama 70 oluyor.
    Yük altındayken oyunlarda zaten 90+ oluyor :)

• Fanını temizlettirip, eski termal macununu kaliteli bir termal macun ile yenilersen sıcaklık değerlerin yeterli derecede düşecektir. Bu da sana performans artışı sağlayabilir. Not : Garantin devam ediyorsa bu işe başlama, Cihazın garanti dışı kalabilir.
  • i5 işlemci + 4gb ram + gt520 ile sorunsuz oyun oynanıyorum, bu tür sorunların bir çok nedeni oalbilir, oyun ve windows ile alakalı sorun olabilir...
  • Teşekkür ederim fikirleriniz için,
    Şu an ki duruma göre cihazı garantiye gönderip yanında sorunları anlatan uzunca bir not kağıdı iliştirmem en akıllıca çözümüm olacak sanıyorum :)
    Herkese teşekkür ederim vakit ayırdığı için.
  • #Konu başlığı yenilenmesi ve yardım çağrısının farklılaşması
    Ek olarak problemin şuan başka bir boyuta taşındığını belirterek konuya bakacak arkadaşların ilk mesajdaki garanti ile ilgili duruma bakmalarını rica ediyorum.
  • korkma aynı sorun fazla olunca urun değiştiriyorlar benimde basıma geldi ekra n kartımı 4 kere gonderdim aynı sorunla bana geldi sonra ekran kartımı değiştirdiler para almadılar ve suresi 15 gün geçtigi için bana yenisini gonderiler benimki gelene kadar :)
  • Eğer ilk 3 servisteki servis raporunda herhangibir tamir gözüküyor ise ve 4.'de de gözükürse
    5.kez servise gönderip değişim isteyebilirsiniz. Tüketici hakem heyetlerinden bu bilgileri alın derim. (Aynı sorunda 2 kez servis görmesi kafi)
  • servise her gönderdiğinizde arıza tesbit ve tamir raporu lazım. Yani fanların dönerken ses çıkarması bir sorun değildir. Bunun için servise yollarsan müşteri memnuniyeti çerçevesinde temizler yollarlar ama bu malın ayıplı olduğu anlamına gelmez.

Yada msi sana daha düşük ekran kartlarının kaldırdığı her oyunu kaldırma garantisi vermez, yada oyunlarda sistemin takılması veya kasması da malın ayıplı olduğu anlamına gelmez.

Amma aşırı ısınmadan dolayı fan yatağında erime yamulma olmuştur, işte bu 1. servis raporunu gerektirir. Yada klavyede herhangi bir tuş basmaz olmuştur, bunun gibi durumlar için senın bahsettiğin 4 kez servis raporundan sonra değişim yaparlar.

Ben fanlar için 1 kere yolladım, temizlemişler macun değiştirmeişler, raporada Sorun tesbit edilmedi, rutin kontroller yapıldı yazmışlar. Yani bu benim birince arıza raporum olmadı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.