Şimdi Ara

4 lü HDD switcher

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
5
Favori
3.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • _____________________________________________________________________________________________________________________

Konu görülen lüzum üzerine tarafımdan silinmiştir. arg-ist

http://forum.donanimhaber.com/m_61967771//tm.htm#61967771

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 30 Nisan 2016; 10:02:41 >

• dostum ellerine sağlık çok güzel bir proje ve çalışma olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take_Down -- 31 Ocak 2013; 20:23:17 >
  • Hocam çok güzel ve mantıklı bir proje olmuş.
    Fakat devrenin bağlantısını bir türlü anlamadım.
    Aydınlatabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

Hocam çok güzel ve mantıklı bir proje olmuş.
    Fakat devrenin bağlantısını bir türlü anlamadım.
    Aydınlatabilir misiniz?

HDDnin +5(kırmızı) ve +12 voltla(sarı) beslenmesi gerekir. ben bu iki kabloyu ikili (4P) bir switchle açıp kapatıyorum. siyah kablolar - uçlar ise direkt bağlı . tabii her HDD için ayrı olarak..
  • HDD'lerin kontrol ederek boşuna çalıştırmayı önlüyor... Ben de yapsam iyi olur
  • bilgisayar açıkken elin dügmeye çarpma ihtimlin var,bu göz önünde bulundur.Mesela dügmeleri dahada içe alıp önüne kapak yapabilirsin?
    Bu arada fikir güzel,eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

bilgisayar açıkken elin dügmeye çarpma ihtimlin var,bu göz önünde bulundur.Mesela dügmeleri dahada içe alıp önüne kapak yapabilirsin?
    Bu arada fikir güzel,eline sağlık.

dostum switchler dokunmayla pozisyon değiştirecek kadar yumuşak değil,çıtçıtlı, değiştirmek için belli bir güçle bastırmak gerekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abicim gerçekten de on numara görünüyor, ellerine sağlık, kabloları beğenmene çok sevindim, elimden geldiğince kaliteli iş yapmaya çalışıyorum...
  • Hocam proje çok güzel görünüyor , elinize koluna sağlık acaba bu devrenin şemasını bizlerle paylaşmanız mümkün mü acaba ?
  • Çok çok iyi olmuş bi ssdye windows kursak hddlerin çogu bosuna calisiyor bu çok iyi olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkstyle34

Hocam proje çok güzel görünüyor , elinize koluna sağlık acaba bu devrenin şemasını bizlerle paylaşmanız mümkün mü acaba ?

Dostum basit bir şey olduğu için şema çizmemiştim, ama isteğiniz üzerine şöyle bir şema oluşturdum.
    bilindiği gibi +5 Volt u kırmızı renk ile , + 12Voltu ise sarı renkle belirtim siyahlar ise - dir .
    4 adet 4P ON-OF switch kullandım . Akım dağıtımı için 2x12 cm lik bir delikli pertinax kullandım.
    ben - bağlantıları direkt pertinaxtan yaptım aslında bunları birbirine köprüleyerek te yapmak mümkün tabi..

4 lü HDD switcher

• Hocam çok güzel olmuş eline sağlık.Sarı ledler ayrı bir hava katmış
  • Emeğinize sağlık çok güzel olmuş en önemlisi uygulamaya gecirmiş olmanız...
  • Çok faydalı bir konu olmuş abi, el işçiliğine zaten laf yok
  • Çok faydalı bi çalışma olmuş ali abi.Eline sağlık.

peki bunu kullanımı nasıl olacak ? Yani diyelimki işletim sistemi 1.hdd ye kurulu 2. 3. ve diğer hdd ler arşiv amaçlı kullanılıyor. bilgisyar açıkken 2. hdd switchi açtığım zaman 2.hdd direk Bilgisayarımda görünecekmi yoksa reset atmam gerekiyormu? yada bilgisayar kapalıyken mi diğer hdd leri açıp kapatabiliyorum ?
  • Çok güzel olmuş ve çok faydalı bir konu lazım olabilir mesajım bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Orijinalden alıntı: turkstyle34

Hocam proje çok güzel görünüyor , elinize koluna sağlık acaba bu devrenin şemasını bizlerle paylaşmanız mümkün mü acaba ?

Dostum basit bir şey olduğu için şema çizmemiştim, ama isteğiniz üzerine şöyle bir şema oluşturdum.
    bilindiği gibi +5 Volt u kırmızı renk ile , + 12Voltu ise sarı renkle belirtim siyahlar ise - dir .
    4 adet 4P ON-OF switch kullandım . Akım dağıtımı için 2x12 cm lik bir delikli pertinax kullandım.
    ben - bağlantıları direkt pertinaxtan yaptım aslında bunları birbirine köprüleyerek te yapmak mümkün tabi..

4 lü HDD switcher

Şema ve bilgilendirme için tekrar tekrar teşekkür ederim elleriniz dert görmesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Squadd

Çok faydalı bi çalışma olmuş ali abi.Eline sağlık.

peki bunu kullanımı nasıl olacak ? Yani diyelimki işletim sistemi 1.hdd ye kurulu 2. 3. ve diğer hdd ler arşiv amaçlı kullanılıyor. bilgisyar açıkken 2. hdd switchi açtığım zaman 2.hdd direk Bilgisayarımda görünecekmi yoksa reset atmam gerekiyormu? yada bilgisayar kapalıyken mi diğer hdd leri açıp kapatabiliyorum ?

reset atmak gerekmiyor. 1. hdd sistemkurulu olduğu için devamlı açık kalacak normal olarak 2.3. veya 4. HDD switchlerden birini açtığın zaman hdd yi görebiliyorsun . sistem sadece hdd lerin voltajını keserek onların durmasını sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

reset atmak gerekmiyor. 1. hdd sistemkurulu olduğu için devamlı açık kalacak normal olarak 2.3. veya 4. HDD switchlerden birini açtığın zaman hdd yi görebiliyorsun . sistem sadece hdd lerin voltajını keserek onların durmasını sağlıyor.

Anladım abi çok sağol bilgilendirme için :) Peki bunun maliyeti ne kadar oldu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Squadd

Anladım abi çok sağol bilgilendirme için :) Peki bunun maliyeti ne kadar oldu :)

20 tl plexi ve lazer kesimi.
    4 tl switchler
    5 tl molexler toplamda 30 tl gibi bir şey ..
    eğer yapmaya niyetlenirsen lazer kesim için corel çizimini verebilirim dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 3 Şubat 2013; 17:46:18 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.