Şimdi Ara

USB 3.0 ÇOKLAYICIYA HARİCİ GÜÇ EKLEME(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: osmaq Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili forum üyeleri. Elektrik elektronik bilgisi yüksek arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Elimde bulunan usb 3.0 hub'a harici güç eklemek istiyorum. 2.0 olsa iş kolay zaten 4 tane kablo var ama bu hub 3.0 olduğu için tam 10 tane kablo var. Anladığım kadarıyla bir kısmı 2.0'a bir kısmı 3.0'a ait kabloların. Ben hem 3.0 için hem 2.0 için harici güç bağlayacağım. Bu konuda yapacağım şeyin özeti bu videoda.(https://www.youtube.com/watch?v=0tEVCaaNVJQ&lc=Ugj0U9Ri1ct823gCoAEC ) Fakat bir sorunum var bu video 2.0 için ve ben 3.0 için yapmak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Usb Hub'ın resmini de ekledim. Ayrıca datasheet'i de var:http://datasheet4u.com/datasheet/G/L/3/GL3520-GenesysLogic.pdf.html

Resimde görünen kırmızı ve siyah kablo güç kablosu. Peki ben sadece bu kablolarla yapsam videodaki işlemi harici gücü hem 3.0 hem 2.0 için eklemiş olur muyum? Bana kalırsa sadece birine eklenir. Sizce nasıl olur? Bu bağlantı noktalarının hangileri data hangileri güçtür ve güç olanların hangisi 2.0 hangisi 3.0dır. Bu soruların cevabı lazım bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 15 Mart 2018; 1:23:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Daha net ve kabloların göründüğü resim.

• Elektronik bilgisi yüksek arkadaşların bu forumda çoğunlukta olduğunu düşündüğüm için buraya yazdım ama görüyorum ki cevap yok? Yok mu bilen, "ilgilenen" birisi. Bilenler lütfen 5 dakikakısını ayırsın. Şimdiden teşekkürler :)

• Çünkü burası elektronik bölümü değil.

Şuraya açarsan konuyu daha fazla ilgili görür...

ELEKTRONİK BÖLÜMÜ

• VDD kısmına + terminali, GND kısmına ise - terminali bağlayacaksın. USB 2.0 için USB 3.0 için diye bir ayrım olduğunu sanmıyorum. Fakat araya diyot koymazsan bilgisayarın usb portuna da elektrik vermiş olursun ki bunu hiç tavsiye etmem.

Bu arada attığın link çalışmıyor doğrusu böyle olacak:
    http://www.datasheet-pdf.com/mobile/819162/GL3520.html
    http://www.datasheet4u.com/datasheet-pdf/GenesysLogic/GL3520/pdf.php?id=819162

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Hocam nedense bildirim gelmedi cevabı görmemişim. Öncelikle cevap için teşekkürler. 3.0 olayını boş verip emin olduğum kısma yönelerek sorunu çözdüm. Kırmızı(vdd) kabloyu kestim araya diyot attım (akım çoklayıcıdan tarafa gidecek şekilde). Sonrasında harici güç alacağım usb kablosunun + kutbunu diyotun katoduna lehimledim. Daha sonra harici güç kablosunun eksisini çoklayıcıdaki siyah kabloya lehimledim. Sonuca gelecek olursak gayet güzel çalışıyor ama hala aklımda bir soru işareti var. Usb 2.0 cihazlarda hiçbir sorun olmayacağını düşünüyorum fakat ben bu işlemleri 2.0'a ait kablolara yaptım acaba 3.0 için de etkili olmuş mudur? Daha doğrusu 3.0 gücünü hangi kablolardan alıyor? Bu konuda tahminim şu ki bence usb 2.0'dan yani kırmızı siyahtan alıyor gücünü ama kafamı karıştıran nokta 3.0'a ait olan ground kabloları(2 tane) ne işe yarıyor? Acaba 3.0'a güç sağlamak için kırmızı siyah haricinde geriye kalan iki ground kablosuna da harici gücün eksisini mi bağlamalıydım? Biliyorum biraz karmaşık oldu ama maruz görün elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. İyi forumlar dilerim...

• nike35 kullanıcısına yanıt
    Usb çoklayıcı bilgisayara ait harici de olsa bir DONANIM'dır o yüzden buraya açtım. Elektronik bölümüne de açılabilirdi fakat burası daha uygun göründü konuyu açarken. Yine de tavsiye için teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açıkçası bilmiyorum. Fakat ben USB 2.0 güç beslemesi için ayrı USB 3.0 güç beslemesi için ayrı kablo geliyor sanıyordum. Fakat devre şemasında görüldüğü üzere 1 tane kablo var o da vdd. Rx ve Tx'leri de anladık hadi recieve ve transmit. D- D+ terminallerine de data desek (ki rx ve tx'in amacı bu zaten çok saçma) geriye kalır 4 tane Gnd terminali. Devre kartına zaten 1 tanesini bağlamamışlar ancak 3 tanesi kullanımda. Cidden merak ettim bu işi.
    Bu arada 1A elektrik akımı geçirmek için o tek kablo filizi yeterli demek oluyor bu. Bazı cihazlardan bu gücü çekebilirken bazılarından çekilememesinin sebebi devre kartı tasarımı kaynaklıymış meğer. Yani araya güç devresi bağlamazsanız USB 2.0 için 100mA, USB 3.0 için 150mA standart akım veriliyormuş. Bunu da bu konu vesilesiyle öğrenmiş oldum.
    quote:

The USB 1.x and 2.0 specifications provide a 5 V supply on a single wire to power connected USB devices.

A unit load is defined as 100 mA in USB 2.0, and 150 mA in USB 3.0. A device may draw a maximum of 5 unit loads (500 mA) from a port in USB 2.0; 6 (900 mA) in USB 3.0.

Edit: Sanıyorum siz istediğinizi halletmiş oldunuz bu şekilde. Yani hem 2.0 hem 3.0 için ekstra amper elde edebileceksiniz. Keşke elinizde "usb current meter" olsa da test etseniz. Avometre varsa o da olur. Emin olurduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 12 Mart 2018; 23:41:27 >

Aslında avometre var ve voltaj ölçümü yapmıştım avometre ile. Harici güç yokken 4.8v varken de 5v falan oluyor. Asıl sıkıntı şu ki avometre ile akımı ölçmek için ne yapmam lazım? Daha doğrusu akım takılan cihaza göre değişim göstereceği için nasıl bir cihaz bağlayıp ölçmeliyim? Mesela ben usb wifi adaptörü ile denemeyi düşündüm şu an. Çünkü yüksek güç istiyor. Veya da farklı cihazlarla da deneyebilirim. Ama hala kafama takılan ek ground kabloları. Siyah haricindeki groundlar ne için acaba? Bu soru hala kafamı meşgul ediyor. Asıl sorunum çözülmüş olsa da aklımda soru işareti kalınca tatmin olmuyorum. İlla ki o soru işaretleri gidecek. Bu konuda bir bilgiye ulaşırsanız lütfen yazın. İyi geceler dilerim...
  • Ampermetre seri, voltmetre paralel bağlanır. Avometrenizi mA kademesine getirdikten sonra avometrenin kırmızı probunu VDD terminaline değdirip diğer ucunu enerji verilecek cihazın - terminaline değdireceksiniz. Eksi terminali ile bir kablo yardımıyla doğrudan cihazın - terminaline değdirebilirsiniz. Burada kullanacağınız cihaz powerbank, telefon veya kademeli direnç gibi yüksek akım çekebilecek cihazlar olmalı. Wifi adaptörünün o kadar amper çekeceğini düşünmüyorum. Tahminim maksimum 250mA güç çekeceği yönünde.

• Merhaba;

4 Adet GND ve diğer pinlerin açıklaması;

D+ D- geriye dönük uyumluluk için. USB 2.0 ya da 1.1 cihazı takarsanız D+ D- üzerinden iletişim sağlar. USB 3.0 ile birlikte alıcı ve verici hatlar ayrılmıştır. Bu şekilde gönderme ve alma işlemleri bağımsızdır. Bu sayede daha iyi başarım sağlar.

+ - nin mantığı şu.
    Klasik seri iletişimde 0 ve 1 ler voltaj seviyesi ile belirlenirken atıyorum voltaj 0v ise 0, 5V ise 1 gibi. Diferansiyel iletişimde voltaj farkı ile belirlenir. İki tel arasındaki voltaj farkı küçükse 0 büyükse 1 gibi. Bu sayede EM gürültüden daha az etkilenir. Şöyle ki teller aynı yerde oldukları için EM dalgalar iki tele de aynı etki yapar. Dolayısı ile voltaj farkı değişmez. Bu sayede sinyal voltajı çok küçük değerlere çekilebilir, bu da yüksek hızlara çıkmayı mümkün kılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 13 Mart 2018; 14:44:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemcakmak kullanıcısına yanıt
    ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde konuyu anladım. Araştırmaya üşenmiştim açıkcası fakat araştırmaktan iyi oldu bu
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim :) Konunun çözüme kavuştuğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.