Şimdi Ara

4 metre petek hacmi olan 85 m2 lik evde ekonomik ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. Evim 85 m2 2+1 ısı yalıtım lı pencereler de yeni PVC zemin katta oturuyorum. Ama alttanda yalıtım var eve ilk ben oturdum zaten bu yaz bitti ev sıfır daire işin özü. Evde 4 metre petek hacmi var. Isınmada sorun yok ama doğalgaz bu durumlara göre fazla geliyor. kombi Arçelik dgk 20 bi hermetik. 45 derecede yaksam günlük 8-10 metreküp yakıyor. Kombide dikkatimi ceken şey 45 dereceye ayarlasam ısıyı 50 ye kadar çıkarıyor sonra ateşleme kesildikten sonra fan 1 dakika kadar çalışmaya devam ediyor ve tesisat dolaşım suyu 38 dereceye iniyor ve 36 ya kadar indikten sonra tekrar ateşleme başlıyor. Bu kadar ara normalmi acaba petek ler soğuk oluyor. Düşüncem şu uzun fan süresi eșanjör deki sıcaklığın düşmesine Sebeb oluyor gibi geliyor çünkü fan çalışmaya devam ettikçe derece düşüyor fan sustumu. Derece sabitleniyor bu durumda beni ekonomik olarak etkilediğini düşünüyorum. Uzman arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nur_sel-seda N kullanıcısına yanıt
    o kadar ara normal , kombilerin genel çalışma prensibi o şekilde . siz sıcaklık dalgalanması olsun istemiyorsanız oda termostatı taktırın sıcaklığı sabit tutmak için yalnız o arada evde ciddi ısı kaybı oluyorsa yalıtım yetersiz demektir yalıtım yetersizse oda termostatı size tasarruf ettirmez daha çok yaktırabilir .
    eviniz hangi ilde bilmiyorum ama 85 m2 ev için 4 metre petek az gibi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mephisto26 -- 25 Şubat 2015; 0:15:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephisto26

o kadar ara normal , kombilerin genel çalışma prensibi o şekilde . siz sıcaklık dalgalanması olsun istemiyorsanız oda termostatı taktırın sıcaklığı sabit tutmak için yalnız o arada evde ciddi ısı kaybı oluyorsa yalıtım yetersiz demektir yalıtım yetersizse oda termostatı size tasarruf ettirmez daha çok yaktırabilir .
    eviniz hangi ilde bilmiyorum ama 85 m2 ev için 4 metre petek az gibi ...

Evim BURDUR'DA buralar orta gurup soğuk tur. Oda termostadini yeni taktirdim. Şimdi yeni denemekteyim. Ben kombinin çalışma prensip ini beğenmedim diğer hermetik kombilerdemi böyle çalışıyor. Çünki kombiyi değiştirmeyi planlıyorum. Hepsi böyle ise gerek yok.

evde ısıtılacak net alan 85m2 net ise 4metre az,85m2 net mi brüt mü? kombinizin şalt diferansiyeli denilen ayarı geniş,bence kombiye yakın peteklere ve mutağa kaliteli termostatik vanalar taktırın:danfoss ra 2000 , ama 85m2 için 4mt petek az görünüyor
    termostatik vanalar+oda termostatı ile yakıtınız düşecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 25 Şubat 2015; 11:12:21 >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Salonda bir adet 140'lık petek var holde ise yok diğer yerlerde zaten 1'er adet var. Hol'e ve salona 1'er adet petek taktirmayi düşünüyorum. Oda termostadini bugün denemeye başladım. Bu kombiyi kaç derece yakmam lazım..

• :)

60°C'de yakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

60°C'de yakın.

Teşekkürler şuan için bende 60 da yakıyorum. Bir şey daha sormak istiyorum. Evdeki petek metrajı 90+90+140+60=290 birde havlupan ben havlupanıda içine katarak 4 metre dedim. 85 metre kare bu ev için kaç metre petek ideal olur ot. Kullanıyorum yalitimda sorun yok. Kombi Arçelik dgk 20 bi diye bir kombi. Salonun kapı açıkken holden soğukluk geliyor orda petek yok. Oraya zaten yarın takılacak. Daha metrajı artirmam gerekirmi. Yardımcı olursanız bu konudada sevinirim. SAYGILAR...

kombiyi değiştirmenize tabii ki gerek yok , siz petek metrajını arttırın bunun içinde mümkünse işini bilen bir mühendis getirip eviniz için uygun olan petek metrajını hesaplamasını sağlayın , böyle bir olanak bulamazsanız kabaca 10 m2 1 metre petek koyarak kombiyi 60 c de çalıştırmak yerine örneğin 45 c derecede çalıştırarak ya da daha da aşağıda tasarruflu ısınabilirsiniz.
    petekleri büyütmedeki mantık daha düşük ısıda evi daha kolay ısıtabilmek daha düşük ısı daha az tüketim demektir.
  • mephisto26 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Yarın bir keşif yaptırayım.

Odaların ve holün net m²'sini ve konumunu yazarsanız kaba taslak petek boyu verebiliriz.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Yarın odaları ölçüp size burdan veya pm yoluyla bildiririm. İlginiz için teşekkür ederim.

• quote:

Odaların ve holün net m²'sini ve konumunu yazarsanız kaba taslak petek boyu verebiliriz.

mutfak : 10
    antre(hol) :12
    y.odası :12
    ç.odası :12
    Salon :17
    banyo :3
    küsuratları var ama o kadar önemli ölçülerde değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: nur_sel-seda

quote:

mutfak : 10
    antre(hol) :12
    y.odası :12
    ç.odası :12
    Salon :17
    banyo :3
    küsuratları var ama o kadar önemli ölçülerde değil

Mutfak - 90cm (y.odasından)
    Antre (hol) - 90cm (ç.odasından) / mümkünse dış kapıya yakın bir noktaya montajı yapılsın.
    Salon - 140cm + 60cm (mutfaktan)
    Y.odası - 140cm (yeni)
    Ç.odası - 140cm (yeni)
    Banyo - havlupan

Yeni petekleri Demirdöküm Plus tercih edin. Antre ve banyo hariç peteklere termostatik vana mümkünse Danfoss RA2000 serisi taktırın. Evde sürekli birileri yoksa antreye programlama özelliği olan oda termostatı takın.

• Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım. Evin toplam petek metrajini 6.5 metre+havlupan oldu şimdi 45 derecede yanıyor kombi oda termostadi'ni 23 e ayarladım. Çünkü 7 aylık bebek var. Ve günlük tüketim 5.5 ile 6.5 arası değişiyor. Tabi bu aralarda buralar baya ısındı. Gündüz 15 dereceyi geçiyor bu hava şartlarına göre tüketim normalmi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.