Şimdi Ara

4 mevsim lastik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Antalya gibi bi yerde crosclimate lastik takan insanlar taniyorum ve benim anlattiklarimi anlamiyorlar.demek istedigimi anlatamayanlar bu forumdada mevcut.adamlar iyi bi arge yapmislar 4 mevsimlik diye gecen lastikler arasinda belki biraz daha iyi olabilir ama kesinlikle o lastigi kullanmam ben.

Yazin yaz kisin kis lastigi kullanilir bunun camisi cumusu olmaz.

Ben ne kullaniyorum yazin conti sport contact yaz lastigi kisinda goodyear kullaniyorum.

Bu lastiklerden daha iyi yaz ve kis performansi verecek crosclimatr oylemi bunu benim kulahima anlatin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 27 Mayıs 2016; 12:08:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 mevsim lastik ne tam anlamiyla kis lastiginin ne yaz yaz lastiginin performansini verir.Ama agir kis sartlari yoksa 4 mevsimin alinabilirliginin oldugunu dusunuyorum.Ha ben aldim mi hayir.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Benim gibi güneyde sahilde yaşayanlar için kış lastiği kadar gereksiz bir ürün yok, kışın bile 7-8 derecenin altına çok nadir düşer, Antalya da, Muğla da kışın kış lastiği al tak deseler gülerler adama. Yani yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği mevsimden ziyade yaşanılan coğrafyanın sıcaklığıyla ilgili, son dönemin meşhur crossclimate lastiğinin özellikle kış şartlarına göre baz alınarak geliştirildiğini düşünüyorum, testleride ağırlıklı kış koşulları (kar ağırlıklı) ama benim çevremde de kullananlar var,
  • bütün yazlıklar dört mevsimdir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi herkes bir şey söylemiş, sallamış, idda etmiş, sektirmiş falan filan fistan...

Bu arada lastikten falan da anlamam. 6 sene evvel aldığım attractalar ile idare ediyorum.

Geçen aralık başımdan geçen olayı anlatayım. Doblo olduğu için kış lastiği zorunlu. EEee bu istanbulda şubatta bile 20 dereceleri görüp, 13-15 derece ortalama sıcaklıklarla günlerimiz geçerken, hele ki doğru düzgün eksileri görmezken (gece, karda vb kullanmadığım için) kış lastiği almayayım da şu 4 mevsimlerden alayım, rahat edeyim zırt vırt sök tak derdi olmasın, ekstradan da maliyet çıkmasın dedim, gittim lastikçiye. Lastikçinin sahibi tanıdık, kayınbabamın asker arkadaşı ve halen irtibattalar. Hani başkası olsa benim cühelalığımı fayda bilip en budaklısından kanırtarak yaslayacak. Ki 15 dk evvel sırf meraktan 150metre ötesindeki bir lastikçi %10 iskonto ile 4 sene evvel üretilmiş çin malı lastiği kakmaya çalıştı "canta takmadıkça hiç bi şey olmaz, 10 yıl raf ömrü var, hem bak kaçırma bunları bilmemnekadar iskonto yaptım da bik bik bik" diyerek...

Her neyse gittik tanış mekana, tanıttık kendimizi, patron yokmuş ama önemli değil, çaylar geldi falan derken adam bana aynen şunları anlattı:

"4 mevsim lastik olayı pazarlama numarası... Başka bi şey değil, kışın kış lastiği yazın da yaz lastiği kadar performans göstermez, gösteremez. Lastik firmaları özellikle denetimlerin sıkı olduğu ülkelerde, adamları ikide bir lastik değiştirmekten kurtarıp mal satmak için özellikle de filolar için yaptılar böyle bir icadı. Zaten her ebatta da bulunmaz. En çok giden ebatlar için üretilirler. hedefleri filo araçları. Ayrıca ömürleri de yazlıklara göre çok çok kısa. Kış lastiğinin hamuruyla yaz lastiğinin hamuru arasında bi denge tutturup, ikisinin arası bir şey ürettiler. Ederinin lastiği değil. Sen kış lastiği al, bak keyfine. Elbette ben mal satmak isterim ama tek derdin denetimse ve yırtabilirim, karda buzda çıkmam diyorsan kış lastiği de alma çünkü 10-15 derecelerde onun da bir esprisi yok"

Sonuçta kış lastiği falan almadım. Muhtemelen de almam.
    4 mevsim mi, pazarlama stratejisinden başka bir numara değilmiş lastikçinin anlattıkları çerçevesinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erol börek -- 27 Mayıs 2016; 18:32:42 >

• Sonunda anlamistir o 4 mevsim lastikciler durumu.

Gelip buraya ozur dilemelerini istiyorum baskalarinin ne dedigini onemseyip fikri mantigi tecrubesi olanlari bilgisizlikle suclayip uretici firmalari tutarsizca savunmak agir bi guvensizlik psikolojisidir.

Gelin sizle samsung denen telefon firmasi hakkinda konusalim.

Samsungculara samsungun hilekar duzenbaz tuketiciyi soyan kandiran bi pazarlama stratejilerini gostereyim size.

Tabiki bu konuda bile bizum deil samsungun yaninda olacaksiniz elbet ozaman size iyi kaziklanmalar diliyorum.
    (Note 5 kullanicisiyim)

• 4 mevsim lastik vardır, her zaman da vardı, testleri de mevcut, karda kışlıktan daha kötü yazlıktan daha iyi tutuş sağlar, sıcak havalarda kışlıktan daha iyi performans ve konfor sağlar, sıcakta ne kışlık kadar çabuk zarar görür, ne de soğukta yazlık kadar tüm tutuşunu kaybeder, ara bir lastiktir ara özelliktedir, üstündeki kanallarda da kar tipi kanallar vardır bir kısmında

ciddi ciddi 4 mevsim lastik olmadığını iddia etmek büyük aptallık ama yine şu forumda aptal olmadığını normalde gördüğümüz insanların bunu inatla iddia etmesi şaşırtıcı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.