Şimdi Ara

4 mevsim lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 4 mevsim lastik almayi düşünüyorum sizce ne alayım ne markaları önerirsiniz michelin diyor tanıdıklarım micHelin den ne almalıyım accent era var

• Crossclimate Michelin
  • 4 mevsim lastik diye birsey yok anlayin sunu artik.croscli bile yaz lastigi ozellikli kis lastigi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lınc

4 mevsim lastik diye birsey yok anlayin sunu artik.croscli bile yaz lastigi ozellikli kis lastigi.
    Kardeşim 4 mevsim derken neyi ima ettiğimi anliyosan sorun yoj ha a demişim ha b. Boş yere muhalefet olmana gerek yok adabiyla burda bişiler soruluyor bilmediğimiz konu hakkinda.
  • Crossclimate Michelin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

4 mevsim lastik diye birsey yok anlayin sunu artik.croscli bile yaz lastigi ozellikli kis lastigi.

4 MEVSİM LASTİK VAR

nokian waterproof aldım memnunum ama şimdiki aklım olsa crossclimate alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsclub53

quote:

4 MEVSİM LASTİK VAR

nokian waterproof aldım memnunum ama şimdiki aklım olsa crossclimate alırım

Alıntıları Göster
    artık 4 mevsim kavramı pek kalmadı internetten aratırsanız yaz ve kış olarak çıkar...
  • Muser7887 M kullanıcısına yanıt
    aracımın üstünde pirelli scorpion verde all season lastikler var 275/45 r21
    daha önceki aracımda pirellinin pzero lastiklerini kullandım memnundum
    ama bu 4 mevsim lastiklerden memnun değilim kış lastiği görevini yeterince görmüyor
    4 mevsim lastik tavsiye etmem
  • istanbul icin hangi lastik alinmali? kisin kar yaginca araci cikarmiyoruz zaten ama soguk havalarda yaz lastigi etkisini yitirir deniyor. Dort mevsim lastik iyi midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

istanbul icin hangi lastik alinmali? kisin kar yaginca araci cikarmiyoruz zaten ama soguk havalarda yaz lastigi etkisini yitirir deniyor. Dort mevsim lastik iyi midir?
    şu 4 mevsim lastik yokçular giderek yok olup biter sanıyordum ama illaki aradan akıllılar fırlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

şu 4 mevsim lastik yokçular giderek yok olup biter sanıyordum ama illaki aradan akıllılar fırlıyor

Alıntıları Göster
    Arkadaslar bu crossclimate ne olarak geçiyor yazlık kışlık falan ? Hangi mevsimde kullanılan bir lastik ? Bu lastikler taş topluyor falan diye bişi duydum bi zararı varmı ?Lassa yada diğer markalardan onerebilceginiz var mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muser7887

Arkadaslar bu crossclimate ne olarak geçiyor yazlık kışlık falan ? Hangi mevsimde kullanılan bir lastik ? Bu lastikler taş topluyor falan diye bişi duydum bi zararı varmı ?Lassa yada diğer markalardan onerebilceginiz var mi

Alıntıları Göster
    4 Mevsim diye bir lastik sadece pazarlama ürünüdür . Youtube da tonlarca video var Kış lastiği ile farklarını görebilirsiniz .

Siz bilirsiniz yine de Arabanız ne olursa olsun Lastik üzerinde gidiyor biraz paraya kıyıp kış ve yaz alın derim ben .

Ya da benim gibi kışın hiç çıkarmayın kış lastiği almayın ama almayacaksanız çıkmayın kesinlikle !!

• Arkadaşlar yardimci olmuşlar 4 mevsim lastik yoktur.aldatmaca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

Arkadaşlar yardimci olmuşlar 4 mevsim lastik yoktur.aldatmaca.
    şu kendinden emin şekilde 4 mevsim lastik yokturcular gelmiş... diyen sivri zekalılara birisi fizik kurallarından bahsetsin bi zahmet yada ben bildiğim kadarını yazayım.

yaz lastiği sıcağı sever
    kış lastiği sıcağı sevmez
    hamurlar farklıdır
    sürtünme kış/kar lastiklerinde daha fazladır yakıt artar çekiş düşer
    tam yaz lastiğinde sürtünme çok düşüktür yakıt artmaz azalır.

en basit örnek yarış motoru ile cross motor lastiği örnek gösterilebilir.

yazın ideal sıcaklığına en iyi şekilde ulaşan yaz lastiği tercih edilmeli sürtünme direnci düşük olmalı.

kışın ise ultra yumuşak hamurlu dar taban lastik tercih edilmeli.

bazen bakıyorumda sivri zekalı sürücüler kış lastiğini yaz lastiğinden daha geniş taban lastik alıp kullanıyor.

ah aklını sevdiğimin İnsanları....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 27 Mayıs 2016; 11:09:12 >

• quote:

şu kendinden emin şekilde 4 mevsim lastik yokturcular gelmiş... diyen sivri zekalılara birisi fizik kurallarından bahsetsin bi zahmet yada ben bildiğim kadarını yazayım.

yaz lastiği sıcağı sever
    hamurlar farklıdır

yazın ideal sıcaklığına en iyi şekilde ulaşan yaz lastiği tercih edilmeli sürtünme direnci düşük olmalı.

bazen bakıyorumda sivri zekalı sürücüler kış lastiğini yaz lastiğinden daha geniş taban lastik alıp kullanıyor.

Alıntıları Göster
    michelin crossclimite kullanıyorum.cok memnunum.tavsiye ederim.

4 mevsimlik lastiktir.adam kendi kendine 4 mevsimlik lastik yoktur demiş ya.

• michelin crossclimite

bu lastik 4 mevsim lastiği değil anlamak istemiyormusunuz nedir ben anlayamadım.

nasıl bi lastik olduğunu ben yazmıyacağım gidin bi zahmet siz araştırın.

4 mevsim diye bi tabir yok !!!!
  • quote:

michelin crossclimite

bu lastik 4 mevsim lastiği değil anlamak istemiyormusunuz nedir ben anlayamadım.

dimi? michelin ler good year lar bristone lar da yanliş söylüyor bu terimi !onlarda 4 mevsim diyerek yanlış bilgi veriyorlar..sizi baz almamız gerekiyordu.bu büyük krumsal firmalarin söylediklerine inanmamamiz gerekiyordu.
  • quote:

yaz lastiği sıcağı sever
    hamurlar farklıdır

Alıntıları Göster
    Michelin CrossClimate kullanıyorum yaklaşık 20.000 km'dir.

225 taban olmasına rağmen geçtiğimiz kış İstanbul'daki kar yağışında gayet iyi işler çıkardı. Millet daha otopark rampasında patinajdan çıkamazken ben o rampayı gün içinde defalarca vızır vızır indim çıktım. Gece kar + hafif don zeminde sağa viraj + yokuş aşağı önümüzdeki kamyon bir anda durunca sert fren ile dengeli şekilde tam zamanında durdurmayı başardı aracı, arkamdan gelen Accent taksi frene bastığı gibi spin atıp kaldırıma çıktı. Bunun dışında kar tutmuş zeminde yokuşlarda dur kalk denemeleri yaptım, başarılı buldum.

Kışın çok sert geçtiği doğu illerinde, ekstrem durumlarda belki yetersiz kalabilir ama diğer şartlar altında bence gayet de güzel iş görüyor.

Yağmurda da başarılı, özellikle hızlı geçilen su birikintilerini aracı sarsmadan yarıyor.

Kuru performansı da güzel.

Tam teşekküllü bir kış lastiği tabiki daha iyi fakat, CrossClimate da standart bir günlük kullanıcı için her yönden iyi iş çıkaran bir lastik, özellikle sökme takma ile uğraşmak istemiyorsanız.

İnternette milyon tane test videosu varken hala "4 mevsim lastik aldatmacadır" diyenleri dikkate almayın, o muhabbetler mazide kaldı. Aynı araçlar ile yapılan alttaki testte soldan sağa doğru kullanılan lastikler : Michelin Primacy3 (Yaz) / Michelin CrossClimate (4 Mevsim) / Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 (4 Mevsim) / Continental WinterContact TS850 (Kış)

• quote:

Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

quote:

michelin crossclimite

dimi? michelin ler good year lar bristone lar da yanliş söylüyor bu terimi !onlarda 4 mevsim diyerek yanlış bilgi veriyorlar..sizi baz almamız gerekiyordu.bu büyük krumsal firmalarin söylediklerine inanmamamiz gerekiyordu.

Alıntıları Göster
    225 55 17 ebatlı CrossClimate kullanıyorum, aracım Insignia.

245 45 18 ebatlı yazlıklarını sök tak yapmamak için 1 takım 17" jant alıp üzerine de CClimate taktım.

Edremit Körfezi nde kış şartları çok ağır olmuyor, yazlık lastikle idare de mümkün ancak Balıkesir yolunda kar, kar olmasa da gizli buzlanma ve Hanlar yolunda kar her zaman mevcut. Bu şartlar için CClimate yazlıklardan çok ötede, eski kış lastiklerime çok yakın bir performansla kışı geçirmemi sağladı, bunun yanısıra araç daralan taban sayesinde ve lastiğin de katkılarıyla ortalama 1 litre az yakar ve daha az yol sesi alır oldu. (18" ler Michelin Primacy 3)

CClimate ler hala aracın üzerinde, kışın şartlar çok ağır değil demiştim ama yazın sıcaklık 40 dereceyi geçebiliyor CClimate ler kızgın asfaltta tutunma kaybnı yaşayacak mı merak ediyorum, yaşatırsa direkt yazlıklara geçerim yok kayıp olmazsa sessizlik, konfor ve tüketim artıları üzünden yazın da CClimate lerle devam ederim diye düşünüyorum.

Kışın ağır şartlarda kullanmayacaksanız şahsen tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

4 Mevsim diye bir lastik sadece pazarlama ürünüdür . Youtube da tonlarca video var Kış lastiği ile farklarını görebilirsiniz .

Siz bilirsiniz yine de Arabanız ne olursa olsun Lastik üzerinde gidiyor biraz paraya kıyıp kış ve yaz alın derim ben .

Ya da benim gibi kışın hiç çıkarmayın kış lastiği almayın ama almayacaksanız çıkmayın kesinlikle !!

4 mevsim lastik kesinlikle YOKTUR. sadece yaz lastiğindeki kullanılan hamur türü daha soğuk havalardada yumuşak kalması sağlanmıştır. desenlerdede ufak değişiklik yapılmıştır. yani şöyle birşey çok sıcak bölgede yaşıyorsan 4 mevsim adı altında satılan lastik kesinlikle kullanılmaz veya kar yağan bölgede yaşıyorsan bu tür lastiklerin yılın en az 8-9 ayı sıcaklığı 0-25 derece arasında olan yerlere özel üretilen lastiklerdir. bizim milletimizede bunu güzelce 4 mevsim diye pazarlıyorlar. hiçbirşey bilmeyen bile youtubeye baksın test videolarını izlesin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.