Şimdi Ara

4. mezunluğa kacak kalmak vs tercih yapip 2 yil hazirlanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam yapicak tek yol şöyle oluyor okul kayit yapiyormuş dondurmak şartiyla askere gidip gelip öyle okuyormuşuz.

Şimdi gitmek istemiyorum ders calisip sinav işini çıkartiyim aradan. 6 ay gibi büyük bir zaman gelirse sinavdan iyice sogurum.

Para cezasi filan umarim yüksek degildir 3 kere yakalandiktan sonra cezasi varmiş.

• gguestt751248 G kullanıcısına yanıt
    Ah be hocam. Gerçekten zaman acımasız, geri alınmıyor. Başarılar diliyorum size umarım mutlu olursunuz ileride

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Karakurum07 kullanıcısına yanıt

80 bin civari gelmişti ama bu yıl herhalde 200k gelir hocam ya afedersiniz sıcıp batirdim agliyom. Kendi sucum kimsenin sucu yok zormus yok kolaymis. Benim aptalliğim koca sene geo calismadim.

Hocam size özel mesaj attım bu konu hakkında biraz bilgim var konuşabiliriz isterseniz

• su konunun altinda trolluk yapacak toros put cocuklari gelmeden

annenizin kulaklarini nşye cinlatiyorsunuz

hocam cok cok zor bir durum ama 3den fazlasi zarar bence

asla size veya zekaniza ya da calisma sevkinize lafim yok haddime de degil zaten ama gercekten mutlu olabileceginiz onu acik bolumler bulabilirsiniz bence

ben bu sene ders calistim gercekten emek verdim ama tyt ayt patladim 130kdan kaldim yine o civarda yapacagim muhtemelen ve anladim ki bos seyler kenetlendigim noktadan hedefimden cok uzakta oldugumu anladigimda etrafa bakmaya basladim bir suru yazilabilecek bolum var ve her gun bir seyler degistigi bir ulkede gereksiz kastigimi fark ettim.

size de tavsiyem tercih olasiligini tamamen silip mezunluk senaryolari dusunmektense bolumleri arastirin derim.

umarim troll degilsinizdir bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sizi anlayabiliyorum çokça sınava girmiş ve istediğini elde edememiş biri olarak.Kendimden örnek vereyim kesinlikle en istediğim bölüme(tıp)gidemeyeceğim ama en azından biraz da olsa mutlu olabileceğim başka bir bölüm seçeceğim inşallah.

Siz çalışma gücüm var demişsiniz eğer gerçekten gücünüz varsa kendinize inancınız varsa ve tabii ki ekonomik durumunuz sorun yaratmıyorsa hayalinizden vazgeçmemek gerçekten iyi duruyor ancak çok çok iyi düşünün derim.Bu sene başı çok hevesli şekilde son kez hazırlanacağım dedim ama psikolojik olarak aşırı yıprandım.Benim girecek gücüm kalmadı artık o yüzden gideceğim.Hakkınızda hayırlısı olsun hocam herkesin zamanı kendine özeldir…

hocam bence sıralamanız gelince oturup bi araştırın nereler var bakın ve bana uyar mı diye sorun kendinize.

benim kalmayın dememdeki sebep yksde adam akıllı sınav yapmadıkları sürece yığılmalar artarak devam edecek.

• liseyi 8 senede bitirmiş gibi olacaksın

tavsiyem yazıp gitmen

• Biraz daha düşüneceğim. Teşekkürler ederim tavsiyeleriniz için.

Obp kırılırdıktan sonra sinav adina bir şey beklemek sacma olcak zaten. Kötü de olsa pişman olarak okumak çok agir gelecek. Çok zormus bu hayat gercekten daha ilk basamakta kaldim, gecemedik.

Çok üzgünüm gerçekten ama son hatam pahaliya mal oldu bana. Üzülürsen üzül kimin umrunda gerçi, ölsek bile...

Kimseye de anlatamiyorum derdimi, dogal olarak kimsenin inanci kalmadi bana.. Tabi kendim dişinda.

Umarim kendim için en iyi karari alabilirim. İiyi forumlar herkese   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gguestt751248 -- 18 Haziran 2023; 23:35:18 >
  • Hocam beni mi anlattınız ne 

• 3 gundur uyku uyuyamiyorum. Gercekten yazdiklarinizi tek tek dusundum kat kat daha iyisini yapabilecegim halde bu sonucu kabul edemiyorum.
    Ailem izin vermiyor zaten eger bir karar alcaksam tek basimayim.
    Bugun askeriyeye gidip sorcam belki yardimci olurlar...
    Tercih yapsam obp kirilcak ayni seyler iste.
    En kotu sinava Kadar idare edip okula yazilip, askere gider gelirim sonra okula bakarim diyorum. Kacak olarak okuyabilirim ama para cezasi + kacak adama kim staj versin. Ustune hapis cezasi, sicile bile isliyormus ilerleyen durumlarda
    Moralimi bozuyor 6 ay nasil cekilcek.
    Baska carem kalmadigindan. Bu secenegi bile kabullenmeye basladim.
    Keske 2021 de gitseymisim kotu de olsa.
    Kaldigima degmedi, o Kadar yil harcadik +1 daha oldurmez diyorum.
    Hadi yine olmadi diyelim kabullenicem artik.
    Olcak her turlu, olmazsa bile daha fazla kendimi tuketmemek icin soz veriyorum kendime.
    Ne yapiyim baska bir cikis yok. Cok param yok buradaki cogu kisi gibi. Olsaydi en azindan vakif ya da gider avrupada, abdde okurdum.

• Git meslek edin bu saatten sonra zorlamanın anlamı yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tarikat_lideri kullanıcısına yanıt

Hocam benden kotu yapanlar okuyorsa ben niye okumayim. Sinifta kalmayi basaran Adam uni okuyor, dogrusu okumuyor bile.

Hem ne meslegi ogrenicem ki?

Is kursam hangi butceyle kurcam?

Sinif atlama ihtimalimin okul ile dusuk olsa bile sinif atlamamin tek yolu bu sinav.

Kabul etmesek bile bu bir gercek. Asker zamanim geldigi icin o 3k tlyi bile vermezler bana.

Meslek lisesli de degilim.

Baba meslegi yok, baskentte olmama ragmen buralarda sigorta bile yapmazlar. Sakasiz 3 k tlye calisanlar var. Bunun icin yasamaya deger mi?

Calisip basarisiz olsam yeterli olmadigimi kabul ederdim.

Biliyorum forumda hic calismasa bile kolayca 20-30k yapan adamlar vardi, olmaya devam edicek. Cok iyi liselerden mezun oluyorlar sonucta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gguestt751248 -- 19 Haziran 2023; 8:23:48 >
  • Bak şöyle düşün mühendislik için
    Sakarya mezunu + 1 yıl tecrübe = Marmara / İstanbul üniversitesi mezunu
    İstanbul üniversitesi mezunu+2 yıl tecrübe > İTÜ mezunu

• Hocam ama her sakarya mezunun o is tecrubesini edinebilecegi isi % kaci bulabiliyor o da onemli :/

Tabi top okullardan mezun olunca is bulma ihtimali yine %100 degil. Egitim kalitesi cevre cok etkiliyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gguestt751248 -- 19 Haziran 2023; 8:32:45 >

Hocam mesela Sakarya mezunu küçük bir firmada çalıştı 1 sene tecrübe kazandı daha iyi firmalara atlayabilir basamak gibi düşün

Sakarya Kocaeli mezunları falan boşta kalmaz hocam

Belki başlarda düşük ücrete başlar ama iş bulur

Netler nasıl geldi

• Benimle ayni yilda mezun olan akrabam vardi. Inanir misin 2 yillik yazilim okudu babasinjn torpili sayesinde kamuda ise girdi cocuk.

Ne desem bilemedim.

Burayi okuyan varsa sakin mezuna kalmayi dusunmesin eger disipligini saglayamicaginiza dair en ufak hissiyatiniz varsa.

Giden zaman geri gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gguestt751248 -- 19 Haziran 2023; 8:43:37 >
  • 2021 sonucumdan kotu, bi de sinav kolaydi. Koca sene boyunca geo calismadim sadece 2 tyt denemesi ayt adina hicbir sey yapmadim.

35-40 ayt bekliyorum, tyt de 70-80 arasi tyt tr yuzunden mati yetistiremedim.

Tabi koca sene deneme cozmesem boyle olacagi belliydi.

Ayt kimya cok kolay bir ders mesela ama lisedeyken cok derinlemesine calisiyordum. Sevdigimden dolayi baya iyiydim ama hic bakmamis olmam nedeniyle zaten formulleri, kurallari unuttuk diye 2 tane isaretleyip grctim.

Evet rezillik, bu yuzden kalmak icin israr ediyorim berbat bir sonuc gelecek.

• Konu önüme düştü, işçi emekçi bir Bilgisayar Bilimci ve bir şirkette yazılım uzmanı olarak çalışan bir abiniz olarak sazan gibi zıplayıp bir iki tafsiye vereyim.

Odtü fizik okumayacaksan (aşırı ilgin varsa), ne bileyim YTÜ Makine okumayacaksan boşuna didinme. Diğer bölümler zaten meslek lisesi bölümü. 30a doğru mezun olduğunda çok geç kaldım diyeceksin şu okuduğum vaziyetine göre. Yaşıtların araba almış olacak. Evlenmiş ve çoluk çocuğa karışmış olacak. Sen? Kız ana çoraplarım nerde iş görüşmesine gidiyom...

İyi bir gelecek söylemleri fasa fiso. Kapital düzende en iyi köle en mutlu "görünen" kişidir. İç dünyası boş insan insan değildir.

Yapmayın gençler. İyi şirketlerin iyi üniversite istemesinin bir tek sebebi var. Yalnızca tek sebep: entelektüel birikim - kültür. Mağaradan gelip YTÜ okumuş çocuk en azından konuşmasını öğreniyor 4 senede. Adam o sebeple iyi üniversite istiyor.

Eleman taşradan çıkmış taşrada okumuş mezun daha konuşmasını bilmiyor. Al bunu beleşe mühendis diye çalıştır. Öğretene kadar zaten canımız çıkıyor. Kafada mermer.

Konu sapmasın eğer puanın istediğin bölüm için yeterliyse nere olursa olsun git. Kendine kültür birikimi yapmazsan iş görüşmelerinde zaten konuşmandan davranışlarından tekmeyi yersin.

Ha ben prof olacam dersen o ayrı mesele. O da zor görünüyor.

Ve son olarak parası için asla bir bölüm okumayın. Hayatınız yanar. Evlenirseniz ailenize hayatı zehir edersiniz, çevreye sürekli somurtur ay başı 30k maaşı alıp ee elime ne geçti deyip somurtmaya devam edersiniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.