Şimdi Ara

4. Nesil(2010-2011) iPod Touch (Ana Konu) (442. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.405
Cevap
19
Favori
385.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 440441442443444
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Furkán

quote:

Orijinalden alıntı: Tayfa-140

quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

quote:

Furkan

Storage: 151 MB on / 2144 MB on /var
    Available Memory: 70 MB

Yukarıdaki gibi yazıyor, bir sorun var mı ?
    Varsa eğer ne yapmam gerekiyor ?

Available Memory dediği boşta duran ram miktarı. 70 mb oldukça makul bir boyut, her hangi bir sıkıntı yaratmaz. Açıkçası aklıma cihazı restore etmekten başka bir çözüm yolu gelmiyor. Son çare olarak deneyebilirsiniz sanırım.

Tamam hocam yapayım, oyun-uygulama-jb hepsini baştan mı yapacağım ?

iTunes aracılığıyla cihaz içerisindeki uygulama ve oyunları bilgisayara yedekle ( Üstteki menüden Dosya-iPod'daki Satın Alınanları Aktar seçeneği ile ). Sonrasında cihazı restore et ve yeniden JailBreak yap. JailBreak işlemini tamamladıktan sonra iTunes aracılığıyla uygulamaları eş zamanla seçeneğiyle tüm uygulamaları otomatik geri yüklersin.

Tamam hocam sorun olursa ben PM atarım sana, daha fazla alıntı yapıp kirletmeyelim konuyu.

• 32 GB 4G almayı düşündüm ama sonra vazgeçtim . Bir süre sonra kullanıcının sıkıldığını köşede kaldığını söyledi . Kıyaslamıyorum ama bana onu alacağına iphone 4s al dediler. İpod istememin sebebi denemek . Kullanıcılar gerçek görüşlerini yazarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grafilog

32 GB 4G almayı düşündüm ama sonra vazgeçtim . Bir süre sonra kullanıcının sıkıldığını köşede kaldığını söyledi . Kıyaslamıyorum ama bana onu alacağına iphone 4s al dediler. İpod istememin sebebi denemek . Kullanıcılar gerçek görüşlerini yazarsa sevinirim.

32 gb 4g ipod alacağına iphone almanı öneririm.
    İpod touch 4 8gb kullanıcısı olarak söylüyorum.
  • Arkadaşlar cihazı restore ettim az önce, şuan ilk aldığım gibi hiçbir şey yok içinde.
    Tuş kilidinden sonraki 5-6 saniyelik donma şuan için yok, uygulamaları yükledikten sonra durum ne olacak bilmiyorum.
    Ama şimdilik bu sorun kalkmış gibi.

Ayrıca restore yapmamdaki asıl amaç olan klavye donması da çözüldü.
    Umarım bunlar uygulamaları yükledikten sonra da stabil olarak çalışır yine.
  • iPod'un mikrofonunun kalitesi beni hayrete düşürüyor. Yaklaşık 2 haftadır iPod üzerinden Skype aracılığıyla sesli görüşme yapıyorum. Cihazı mikrofon arka kısımda kalacak şekilde masanın üzerine koyuyorum ve cihaz ile aramda yaklaşık olarak 80-90 cmlik bir mesafe oluyor. Buna rağmen karşı tarafa gönderdiği ses son derece net ve yüksek.

Mikrofon performansı ile ilgili görüşlerini paylaşan pek kişi yok ( hatta hiç yok ). Bu nedenle deneyim ve görüşlerimi paylaşmak istedim.

Ayrıca merak edenler için, cihazın şarjı tam dolu haldeyken Skype ile 3 saat görüşme yapabiliyorsunuz. Görüşme sırasında ekranı kapatmayı denemedim ama eğer kapatılabiliyorsa tahminlerime göre 3,5-4 saat gibi sürelerde oldukça rahat bir biçimde görülebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkSmellMan

quote:

Arkadaşlar cihazı restore ettim az önce, şuan ilk aldığım gibi hiçbir şey yok içinde.
    Tuş kilidinden sonraki 5-6 saniyelik donma şuan için yok, uygulamaları yükledikten sonra durum ne olacak bilmiyorum.
    Ama şimdilik bu sorun kalkmış gibi.

Ayrıca restore yapmamdaki asıl amaç olan klavye donması da çözüldü.
    Umarım bunlar uygulamaları yükledikten sonra da stabil olarak çalışır yine.

Ben onu daha önce denedim. iOS 5.1.1 JB olmadan yine donma yaşanıyor. Tabi ilk günden değil sanırım ikinci gün.

Jailbreak yaptım ama donma gibi bir durum olmadı hala, yarın donmazsa yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler bir problem var ya.Cihazımda Facetime,iMessage aktif edemiyorum.Önce Apple ID Yazıyorum sonra kullancağınız mail adresi bölümü geliyor,sonraki butonuna tıklıyorum tekrar mail , şifre istenen bölüme dönüyorum.Dns ayarladım felan nafile
  • Almayı düşünüyorumda kamerada flaş var mı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wessaur

Almayı düşünüyorumda kamerada flaş var mı acaba ?

Hayır yok.
  • quote:

quote:

Hayır yok.

Teşekkür ederim saçma bir soruya cevap verdiniz ama apple kendi sitesi dahil hiçbiryerde bilgi bulamadım bu konuda
  • quote:

quote:

quote:

Hayır yok.

Teşekkür ederim saçma bir soruya cevap verdiniz ama apple kendi sitesi dahil hiçbiryerde bilgi bulamadım bu konuda

Yo haklısınız aslında bazen böyle basit şeyler atlanabiliyor, forum bu soruların cevabı için var.

• O değil de bu İOS 5.1.1 mahvetti cihazı ya. Takılmalar sebebiyle harbiden soğudum. Yeni oyun ve uygulamalar son sürüm ios istemese kesinlikle 4.3.2'den geçmezdim
  • Arkadaşlar ilk defa ios alacağım ben oyun içiin alıyorum filmde izlerim sizce hangi modelini almalıyım kırdırmak istiyorum kırıdırnca internet giriliyormu? kırıdırınca son oyunlar yüklenirmi? oyunlar kaç mb genelde? batman arkham city lockdown misal ? mass effect oyunu vs? ipod kaç TL bakırköyde ? jb'limi satıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Hadoken

Arkadaşlar ilk defa ios alacağım ben oyun içiin alıyorum filmde izlerim sizce hangi modelini almalıyım kırdırmak istiyorum kırıdırnca internet giriliyormu? kırıdırınca son oyunlar yüklenirmi? oyunlar kaç mb genelde? batman arkham city lockdown misal ? mass effect oyunu vs? ipod kaç TL bakırköyde ? jb'limi satıyorlar

Facebook'tan sorsaydın cevaplardım :D
    Oyunlar son zamanlarda cok yüksek hafıza kaplıyor iOSta. Batman: ACL 1 GB, TDKR: 2 GB, Infinity Blade aynı civarlar. Oyun oynayacaksan, film izleyip, müzik dinleyip, kitap okuyup, not tutacaksan 32 en az alman gereken. Benim cihaz 64 fakat sonuna kadar kullandığımdan cihazı senin gibi sadece 10 GB kaldı. Ayrıca önerim yeni çıkacak iPod Touch'u bekle, 4. Nesil yakında bazı oyunları çalıştırmamaya başlayacak. Ve kırınca her türlü şey yapılıyor. Sadece Apple ilerde kurallarını katilastirirsa bir seyler olabilir. Haricinde kirdirinca Multiplayer bile oynanıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

O değil de bu İOS 5.1.1 mahvetti cihazı ya. Takılmalar sebebiyle harbiden soğudum. Yeni oyun ve uygulamalar son sürüm ios istemese kesinlikle 4.3.2'den geçmezdim

JB yapmazsak her yeni iOS güncellemesini yüklemek zorunda mıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: justimefor

Bi yardımcı olsanız
    Olay şu ki yakınlarda iPod Touch 4. nesil in 2. elini almayı planlıyorum. Elden alacağım için bayağı inceleme fırsatım olacak. Ama neleri incemeliyim benim listem şu eksik olanı belirtin lütfen;
    1-Kulaklık takıp ses çıkışı denetlenecek
    2-Ekranın her tarafı dokunuyor mu diye test edilecek
    3-Bataryanın sağlam olup olmadığı öğrenilecek(bunu nasıl yapacağımdan emin değilim aklıma gelen şu ayarlar kısmında yazan cihazın şarjdan sonraki açık kaldığı süreden hesaplayabiliriz sanırım)
    4-Fiziksel tuşların çalışıp çalışmadığı kontrol edilecek
    5-Ürünü şarja takıp şarj alma kısmında bir sorunu var mı denetlenecek
    6-Ekranda sorun, çizik, yansıtma ışık kaçırma var mı kontrol edilecek
    7-Kameralar denenecek
    8-Ve en büyük kaygım; Cihaz sıfırlanırken benden önceki kullanıcının apple id ve bilgilerini bilmediğimden dolayı sıfırlayamazsam, iTunes'a bağlayıp sıfırlayamazsam çok kötü olur. Sizce ne yapmalıyım
    Ha bide orijinal data kablosu yok derse diğer satılan ucuz kablolar ve şarj aletleri sorun yaratır mı ? 5-10 liralık çin malları sanırım. Aklıma gelenler bunlar daha başka sorum olursa yazarım

Dostum senin bu zorlu kontrollerinde sıfır ürünler bile sınıfta kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: _lightning_

quote:

O değil de bu İOS 5.1.1 mahvetti cihazı ya. Takılmalar sebebiyle harbiden soğudum. Yeni oyun ve uygulamalar son sürüm ios istemese kesinlikle 4.3.2'den geçmezdim

Zorunlu değil dostum. Jb olsa da olmasa da güncelleme yapmak bize kalmış. İtunes açılırken sorar genelde güncelleyim mi diye ama hayır denildiğinde sorun yok.
  • quote:

quote:

quote:

Zorunlu değil dostum. Jb olsa da olmasa da güncelleme yapmak bize kalmış. İtunes açılırken sorar genelde güncelleyim mi diye ama hayır denildiğinde sorun yok.

Bir arkadaşın 3GS'inde görmüştüm böyle bir durum, iOS güncellemesini yapmadığım için demişti, sadece arama yapılabiliyordu. Güncellemezsek neleri kısıtlıyor, yeni uygulamalar derken?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: justimefor

Bi yardımcı olsanız
    Olay şu ki yakınlarda iPod Touch 4. nesil in 2. elini almayı planlıyorum. Elden alacağım için bayağı inceleme fırsatım olacak. Ama neleri incemeliyim benim listem şu eksik olanı belirtin lütfen;
    1-Kulaklık takıp ses çıkışı denetlenecek
    2-Ekranın her tarafı dokunuyor mu diye test edilecek
    3-Bataryanın sağlam olup olmadığı öğrenilecek(bunu nasıl yapacağımdan emin değilim aklıma gelen şu ayarlar kısmında yazan cihazın şarjdan sonraki açık kaldığı süreden hesaplayabiliriz sanırım)
    4-Fiziksel tuşların çalışıp çalışmadığı kontrol edilecek
    5-Ürünü şarja takıp şarj alma kısmında bir sorunu var mı denetlenecek
    6-Ekranda sorun, çizik, yansıtma ışık kaçırma var mı kontrol edilecek
    7-Kameralar denenecek
    8-Ve en büyük kaygım; Cihaz sıfırlanırken benden önceki kullanıcının apple id ve bilgilerini bilmediğimden dolayı sıfırlayamazsam, iTunes'a bağlayıp sıfırlayamazsam çok kötü olur. Sizce ne yapmalıyım
    Ha bide orijinal data kablosu yok derse diğer satılan ucuz kablolar ve şarj aletleri sorun yaratır mı ? 5-10 liralık çin malları sanırım. Aklıma gelenler bunlar daha başka sorum olursa yazarım

Dostum senin bu zorlu kontrollerinde sıfır ürünler bile sınıfta kalır

Hahahaah en sonunda bugün aldım ya Şarj konusu aklıma takıldı bu seferde 19.30da şarjdan çıkarmıştım 00.40ta bitti çok kısa geldi bana umarım normaldir

• Restore işleminin üstünden 2 gün geçti, ne tuş kilidi donmasında ne de klavyede henüz bir sorun yok. Oldukça memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 440441442443444
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.