Şimdi Ara

4 parça 800$

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bu forumda yeniyim öncelikle onu belirteyim,

Bilgisayar almak için belli bir süredir araştırıyorum. Hedefin ve isteğim şu doğrultuda:

Intel İşlemci (Pentium IV 630 olabilir, belki D 820.. Çift çekirdek şu aşamada mantıklı mı)

Asus Anakart (P5WD2 Premium ve P5LD-2 Deluxe olabilir)

RAM olarak Kingston mu Twinmos mu karar veremedim (2*512 DDR2 533, mümkünse DDR2 667)

Ekran Kartı X800 GT, 6600GT, X700 Pro olabilir. Markasına hiç karar veremedim (256 MB şart değil.. Önemli olan bit ile MB uyumu.. 128MB-128bit veya 256MB-256bit gibi) Çok fazla oyun amaçlı düşünmediğim için fazla para ayırmayayım diyorum. Sonuçta tabii ki oynayacağım.. Ama oyun manyağı değilim :) Daha çok 3 boyutlu tasarımlar ve çizimler yapmak amaçlı, render görüntüler için vs. düşünüyorum

Ben bu 4 ana başlığa yaklaşık 750 $ para ayırdım yaklaşık 200-230$ işlemci, 235-240$ Anakart, 115$ RAM ve 180-200$ Ekran kartı gibi....

Sizin önerileriniz nelerdir? Nasıl bir konfigürasyon oluşturmalı ve rahat etmeliyim en azından 1 yıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brainuser -- 19 Eylül 2005, 3:29:40 >

• çift çekirdek kesinlikle mantıklı bir karar. Zaten eğer intel alacaksan kesin çift çekirdekli almalısın, intel bi tek bu yönden önde bana göre. Bu yüzden işlemcin bence d 820 olsun. Anakart güzel. Ram olark eğer bu ikisinden biriyse bence twinmos. Ama çok daha kaliteli ramlar var, onlarada bi bak bence. Madem böyle seçmece bi sistem topluyosun. Mesela bulabilirsen A-Data'yı tavsiye ederim(V-Data değil, dikkat). Yada ne biliyim, eğer çıtayı yükseltelim biraz daha dersen corsair al mesela.. Ekran kartına gelince, bence 6600GT TDH Extreme Edition alabilirsin(128MB-128bit)(195$).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.