Şimdi Ara

4 yıllık Dolar,Euro,Yakıt,Enflasyon,Asgari Ücret,Fatura Analizi (SS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi para işlerini sevenler elbet bakmışlardır arada artışlara. Edindiğim bilgileri bende sizlere sunayım. Profesyonel değil sadece matematik bilen biri olarak hesaplama yapıcam. Yıllık ortalamaları alıp yaptım bu değerlendirmeyi bazı sonuçlar beni gerçekten şaşırttı. Bende herkes ile paylaşayım dedim. Umarım biryerde hata yapmadım.

Özellikle son grafikte asgari ücret artışına rağmen (700TL) bu 2013'e göre kıyaslayınca 2017 yılına göre 16 Dolar kayıba , Euro da ise sadece 42 Euro artışa karşılık geliyor.

2013 yılında 773 lira 406 dolar-306 euro
    2017 yılında 1404 Lira 390 dolar-348 euro ( Bu dolar ve eurolar 1 yıllık tüm değerler toplanıp 12'ye bölünerek ortalaması alınmıştır.)

6 aylık Dolar

1 yıllık Dolar

5 Yıllık Dolar

6 Aylık Euro

1 Yıllık Euro

5 Yıllık Euro

4 yıllık Euro - Dolar alış ve satış fiyatları ortalaması

Elektrik (kwh) ve Doğalgaz (m3) fiyatlarının 4 yıl içinde ortalaması kuruş hesabı

Su birim fiyatlandırma ortalaması yıl içinde , 2015'de faturalandırılma değişmiş.

Benzin yıllık ortalamasına göre Litre fiyatı

Enflasyon yıllık değişimi TUIK kaynaklı

ve en ilginci asgari ücreti dövize çevirince oluyor. Yıllık Asgari ücret artışı , denk geldiği yılın kur ortalamasına göre döviz karşılığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 1 Kasım 2017; 22:0:4 >

• kardeşim uzun uzun satır satır yazınca bir şey bildiğini falan mı zannediyor bu insanlar anlamıyorum ki?

ulan şu dış mihraklar neymiş be... kardeşim iç mihrakları hallettik kaldı dış mihraklar.

bu adamlar ekonomiye hiçbir zaman önem vermedi ki. ilk geldikleri sene Ecevit döneminde kurtarıcı olarak gelen Kemal Derviş'in politikaları sayesinde kurtuldu. küfür etmek istemiyorum ama devlet bahçeli denen zat erken seçim naraları attığı için hükumet değişti maalesef... bahçeliye ne mi oldu o dönem? baraj altı kalmıştı hatırlar mısınız bilmiyorum...

Kemal Derviş'in politakaları tutunca ekonomi rayında gitti... sonra ne oldu? 2007 2008'li yılları hatırlayın. Bizi teğet geçecek dedikleri global krizi... hatırladınız mı? Abd ne yaptı o dönem? Krizden kurtulmak için saçtı paraları bas bas paraları leylaya moduna girdiler. Dünyaya dolar dağıttılar be. Mezardakilerin dolarlarını bile dağıttılar düşünün yani

Ehh piyasa dolara doydu.. Türkiye rezervleri de bundan nasiplendi. oldu mu dolar sana 1.2 lerde?

Biz dağıtılan dolarları ne yaptık? Ali Ağaoğlu yaptık, rönesans holding yaptık, bilmem ne inşaat babalarına yatırdık paraları. ucuz ucuz demir aldılar beton aldılar vs aldılar... Ama zannettik ki dolar hep böyle bol olacak... Abd krizi atlatınca paraları toplamaya karar verdi. Faiz arttırımına gitti ufak ufak... Biz de üretip satılan bir şey yok ki. Anlık satışlar yaptık. Kazançta süreklilik sağlayamadık. Ne oldu patladık mı? Çok güzel patladık...

Gezi parkı mevzusu ortaya çıktı, tüm kabahat gezi parkına...

17-25 aralık olayları çıktı, tüm kabahat fetöcülere...

Darbe girişimi oldu, tüm kabahat fetöcülere... birde chplilere..

Her şey iyiyken sen yaptın, ama işler boka sarınca ne oldu? onlar yaptı bunlar yaptı...

sen iyileştirmedin ama iyileşen dönemi iyi kullanamadığın için ekonomi de işte pamuk ipliğine bağlı oldu artık...
  • Doların bu denli artması bir operasyonun neticesidir. Bu operasyonda 2 ye ayrılıyor.

1. si dış güçlerin ekonomimize yaptığı operasyon 2. si bizim Suriye topraklarına yaptığımız operasyon.

Ekonomi geçmişe göre çok çok iyidir. Şükür etmeyen müstahakkını elbet bulacaktır. Ekonominin kötü gitmesini temenni edenlerde kendi ceplerini oyuyorlar haberleri yok.

Ekonomik bir gerileme var bunun yegane nedeni de son 4-5 yılda o kadar iç mesele ile uğraştık ki ehemmiyet vermemiz şeylere ehemmiyet veremedik, enerjimiz başka yerele gitti, aklımızı sürekli meşgul ettiler.

Yukarıda yazdığım 2 madde olmasa doların hakkı maksimum 3.5 lira seviyesidir.

Ayrıca bizim toplumumuzun bir hastalığı var. Çözüm üretmek eyleme geçmek yerine sürekli olumsuz bir şeye saplanıp kalıyoruz. Benim gözlemlediğim gelişen toplumlar her şeyi fırsata çeviriyor, olumsuz gelişmelere saplanıp kalmıyorlar.

Ha birde şuan bizi yönetenlerin kapasitesi anlayışı bu kadar. Yani ekonomik olarak ülkemizi ulaştırabilecek en üst seviyeye ulaştırdılar bundan daha ötesi olmaz. Daha iyi bir ekonomi beklentiniz varsa başka siyasi partilere yönelmeniz lazım.

Ama bunlardan daha iyi siyasi bir parti bulursanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 1 Kasım 2017; 20:44:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2013 1.80 😢😭

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TinyAngel

Doların bu denli artması bir operasyonun neticesidir. Bu operasyonda 2 ye ayrılıyor.

1. si dış güçlerin ekonomimize yaptığı operasyon 2. si bizim Suriye topraklarına yaptığımız operasyon.

Ekonomi geçmişe göre çok çok iyidir. Şükür etmeyen müstahakkını elbet bulacaktır. Ekonominin kötü gitmesini temenni edenlerde kendi ceplerini oyuyorlar haberleri yok.

Ekonomik bir gerileme var bunun yegane nedeni de son 4-5 yılda o kadar iç mesele ile uğraştık ki ehemmiyet vermemiz şeylere ehemmiyet veremedik, enerjimiz başka yerele gitti, aklımızı sürekli meşgul ettiler.

Ayrıca bizim toplumumuzun bir hastalığı var. Çözüm üretmek eyleme geçmek yerine sürekli olumsuz bir şeye saplanıp kalıyoruz. Benim gözlemlediğim gelişen toplumlar her şeyi fırsata çeviriyor, olumsuz gelişmelere saplanıp kalmıyorlar.

Ha birde şuan bizi yönetenlerin kapasitesi anlayışı bu kadar. Yani ekonomik olarak ülkemizi ulaştırabilecek en üst seviyeye ulaştırdılar bundan daha ötesi olmaz. Daha iyi bir ekonomi beklentiniz varsa başka siyasi partilere yönelmeniz lazım.

kardeşim uzun uzun satır satır yazınca bir şey bildiğini falan mı zannediyor bu insanlar anlamıyorum ki?

ulan şu dış mihraklar neymiş be... kardeşim iç mihrakları hallettik kaldı dış mihraklar.

bu adamlar ekonomiye hiçbir zaman önem vermedi ki. ilk geldikleri sene Ecevit döneminde kurtarıcı olarak gelen Kemal Derviş'in politikaları sayesinde kurtuldu. küfür etmek istemiyorum ama devlet bahçeli denen zat erken seçim naraları attığı için hükumet değişti maalesef... bahçeliye ne mi oldu o dönem? baraj altı kalmıştı hatırlar mısınız bilmiyorum...

Kemal Derviş'in politakaları tutunca ekonomi rayında gitti... sonra ne oldu? 2007 2008'li yılları hatırlayın. Bizi teğet geçecek dedikleri global krizi... hatırladınız mı? Abd ne yaptı o dönem? Krizden kurtulmak için saçtı paraları bas bas paraları leylaya moduna girdiler. Dünyaya dolar dağıttılar be. Mezardakilerin dolarlarını bile dağıttılar düşünün yani

Ehh piyasa dolara doydu.. Türkiye rezervleri de bundan nasiplendi. oldu mu dolar sana 1.2 lerde?

Biz dağıtılan dolarları ne yaptık? Ali Ağaoğlu yaptık, rönesans holding yaptık, bilmem ne inşaat babalarına yatırdık paraları. ucuz ucuz demir aldılar beton aldılar vs aldılar... Ama zannettik ki dolar hep böyle bol olacak... Abd krizi atlatınca paraları toplamaya karar verdi. Faiz arttırımına gitti ufak ufak... Biz de üretip satılan bir şey yok ki. Anlık satışlar yaptık. Kazançta süreklilik sağlayamadık. Ne oldu patladık mı? Çok güzel patladık...

Gezi parkı mevzusu ortaya çıktı, tüm kabahat gezi parkına...

17-25 aralık olayları çıktı, tüm kabahat fetöcülere...

Darbe girişimi oldu, tüm kabahat fetöcülere... birde chplilere..

Her şey iyiyken sen yaptın, ama işler boka sarınca ne oldu? onlar yaptı bunlar yaptı...

sen iyileştirmedin ama iyileşen dönemi iyi kullanamadığın için ekonomi de işte pamuk ipliğine bağlı oldu artık...

• quote:

Ulastirabilecegi en ust duzey mi bilemem ama boka batirabilecekleri en alt limit bu sanirim.bunun daha dibi halk isyanidir normal sartlarda.ulkenin kepenkleri olsa kapatmistik simdiye kadar battik diye.

• elhamdülillah 1 euro u türk lirasına çeviriyorsun 4 lira yapıyor. paranın bereketliliğine bak
  • Sonuç ne? Coşkun bir ekonomimiz var.
    Konu ban üye kilit.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Sonuç ne? Coşkun bir ekonomimiz var.
    Konu ban üye kilit.

Son grafik ozellikle onemli hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tum olanlara ragmen en kotu buyume tahminin %5 in uzerinde olmasi sevinc verici

• Size bazı itiraflarda bulunacağım ve ardından da özür dileyeceğim;

- İlkokul mezunu bir imam tarafından kandırıldım ve devletin neredeyse tüm kadrolarını ele geçirmesine izin verdim.

- 15 yıl boyunca ekonominin iyi olduğunu iddia ettim ama 1 yılda dış mihraklar tarafından darma dağın edilebilecek kadar kırılgan bir ekonomi yarattım.

- Cuma günü Şam'da namaz kılacağız dedim ama Şamlılar şu anda Ankara'da namaz kılıyorlar.

- Bitme noktasına gelen PKK'ya inandım ve sırf analar ağlamasın diye, daha çok ananın ağlamasına neden oldum ve olmaya da devam ediyorum.

- Ülkemizi siyasi çıkarlarım uğruna, ihracat yaptığımız ve ülkemizin geçimini sağlayan en önemli ülkeler olan Almanya, Irak ve Rusya ile savaşma noktasına getirdim ve şimdi ne kadar kıvırsam da, bir türlü toparlayamıyorum.

- Parasal genişlemeyi kişisel çıkarlarım için kullanıp, fabrika yerine köprü yapımı ile meşgul oldum. Bunun sonucunda, inşaata bağımlı bir ekonomi yarattım ve şimdi de geri dönemiyorum.

- Dinci teröristleri, sırf namaz kılıyorlar diye masum sandım ama onlar kendilerine tanıdığım hakları kötü niyetli kullanıp, binlerce vatandaşımın ölümüne neden oldular.

- Vatandaşım ayda ortalama 2 kg et tüketirken, ben onların paralarıyla 1 milyar Amerikan Doları'na kendime ev yaptırdım ve bahçesinde partiler verdim.

- Yaptırdığım 1.000 odalı villa yetmeyince, bir tane daha yaptırmaya karar verdim.

- Bu yola kefenle çıktım ve benim gibi yola kefenle çıkan 1.500 tane koruma ile geziyorum.

- Her zaman demokrasiden bahsettim ama seçimle gelen hiçbir yol arkadaşımın gözünün yaşına bakmadım.

- Kurduğum ofislerle, internet ortamında dezenformasyon çalışması gerçekleştirecek ekipler oluşturdum ve insanlara devamlı olarak yalan söylemeleri için para ödedim.

- Ben iktidara geldikten sonra, çocuklarım dolar milyarderi oldu.

- Kızımı kendime danışman yaptım.

- Damadımı bakan yaptım.

- Şoförümü milletvekili yaptım.

- Arkadaşımın kızını bakan yaptım.

- Arkadaşımın diğer kızını büyükelçi yaptım.

- Amerikan vatandaşını büyükelçi yaptım.

- Naylon fatura davasından mahkum olan adamı maliye bakanı yaptım.

- Okuma-yazma konusunda sıkıntılı adamı başbakan yaptım.

- Yeğenlerim, arabalarının bagajlarında makineli tüfeklerle gezip, devletin polislerini de yanlarına alarak yol kesiyorlar.

Bunların tamamının sorumlusu benim sanırım ve bu nedenle de AKP'li savunucu arkadaşlardan özür dilerim. Şimdi iktidarda ben değil AKP olsaydı, bunların hiçbiri olmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Size bazı itiraflarda bulunacağım ve ardından da özür dileyeceğim;

- İlkokul mezunu bir imam tarafından kandırıldım ve devletin neredeyse tüm kadrolarını ele geçirmesine izin verdim.

- 15 yıl boyunca ekonominin iyi olduğunu iddia ettim ama 1 yılda dış mihraklar tarafından darma dağın edilebilecek kadar kırılgan bir ekonomi yarattım.

- Cuma günü Şam'da namaz kılacağız dedim ama Şamlılar şu anda Ankara'da namaz kılıyorlar.

- Bitme noktasına gelen PKK'ya inandım ve sırf analar ağlamasın diye, daha çok ananın ağlamasına neden oldum ve olmaya da devam ediyorum.

- Ülkemizi siyasi çıkarlarım uğruna, ihracat yaptığımız ve ülkemizin geçimini sağlayan en önemli ülkeler olan Almanya, Irak ve Rusya ile savaşma noktasına getirdim ve şimdi ne kadar kıvırsam da, bir türlü toparlayamıyorum.

- Parasal genişlemeyi kişisel çıkarlarım için kullanıp, fabrika yerine köprü yapımı ile meşgul oldum. Bunun sonucunda, inşaata bağımlı bir ekonomi yarattım ve şimdi de geri dönemiyorum.

- Dinci teröristleri, sırf namaz kılıyorlar diye masum sandım ama onlar kendilerine tanıdığım hakları kötü niyetli kullanıp, binlerce vatandaşımın ölümüne neden oldular.

- Vatandaşım ayda ortalama 2 kg et tüketirken, ben onların paralarıyla 1 milyar Amerikan Doları'na kendime ev yaptırdım ve bahçesinde partiler verdim.

- Yaptırdığım 1.000 odalı villa yetmeyince, bir tane daha yaptırmaya karar verdim.

- Bu yola kefenle çıktım ve benim gibi yola kefenle çıkan 1.500 tane koruma ile geziyorum.

- Her zaman demokrasiden bahsettim ama seçimle gelen hiçbir yol arkadaşımın gözünün yaşına bakmadım.

- Kurduğum ofislerle, internet ortamında dezenformasyon çalışması gerçekleştirecek ekipler oluşturdum ve insanlara devamlı olarak yalan söylemeleri için para ödedim.

- Damadımı bakan yaptım.

- Yeğenlerim, arabalarının bagajlarında makineli tüfeklerle gezip, devletin polislerini de yanlarına alarak yol kesiyorlar.

Bunların tamamının sorumlusu benim sanırım ve bu nedenle de AKP'li savunucu arkadaşlardan özür dilerim. Şimdi iktidarda ben değil AKP olsaydı, bunların hiçbiri olmazdı.

Son 15 yılın özetini yapmışsınız güzel olmuş ama at gözlüğüyle savunanlar tabibi görmezden gelicek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Büyüme 3 olsa ne olur 30 olsa ne olur. Vatandaş 90'ları yaşamaya başladı artık. Sadece karnını doyurup şükrediyor sevgili halkımız, teknolojiye dair hiçbir şey yok. Ama boşverelim, teknoloji şeytan işi zaten(!). Bu kafayla bu ülke yine iyi ayakta duruyor, ben şaşırıyorum arada bu kadar cahillikle nasıl ortalama bir durumdayız diye.

Cahillikten bahsediyorsun ama buyumenin 3 yada 30 olmasinda fark gormuyorsun.. ilginc..

Bir de teknolojiye seytan isi diyen biriyle ben hic karsilasmadim, kimmis bunlar?

• WB kullanıcısına yanıt
    her akpliye söylenen trol muhabbetine çok fazla prim vermem ama senin gibileri gördükçe cidden kafamda soru işaretleri oluşuyor.

şimdi, akp 2016 yılı başında sırf ekonomik verileri şişirmek için "zincirlenmiş hacim endeksi" denen ve hiçbir bilimsel karşılığı olmayan bir hesaplama sistemine geçti.

buna göre türkiye 2017 yılında bir önceki yıla göre %5 büyümeyecek aksine ekonomik kriz yılları olan ve ekonominin dibi gördüğü 2009'dan başlayan birkaç yılın ortalamasına göre %5 büyüyecek. bu hesaplama sisteminin sonucu olarak max %1.5-%2 büyüyen ekonomimizde birden %5'ler havada uçuşuyor.

şimdi sende birazcık samimiyet varsa şu yazdıklarımı araştırıp yazdıklarını düzeltirsin. aksi halde kasıti manipülasyon yapan bir trol veya beyni morfinlenmiş bir zombiden farkın kalmamış demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobEater

her akpliye söylenen trol muhabbetine çok fazla prim vermem ama senin gibileri gördükçe cidden kafamda soru işaretleri oluşuyor.

şimdi, akp 2016 yılı başında sırf ekonomik verileri şişirmek için "zincirlenmiş hacim endeksi" denen ve hiçbir bilimsel karşılığı olmayan bir hesaplama sistemine geçti.

buna göre türkiye 2017 yılında bir önceki yıla göre %5 büyümeyecek aksine ekonomik kriz yılları olan ve ekonominin dibi gördüğü 2009'dan başlayan birkaç yılın ortalamasına göre %5 büyüyecek. bu hesaplama sisteminin sonucu olarak max %1.5-%2 büyüyen ekonomimizde birden %5'ler havada uçuşuyor.

şimdi sende birazcık samimiyet varsa şu yazdıklarımı araştırıp yazdıklarını düzeltirsin. aksi halde kasıti manipülasyon yapan bir trol veya beyni morfinlenmiş bir zombiden farkın kalmamış demektir.

Bilimsel karsiligi yok derken? Bir cok ulke bunu kullaniyor,

Dunya bankasi yeni hesaplama sisteminden raporunda ovguyle bahsediyor cunku uygulama Avrupa Hesaplamalar Sistemi’ne (ESA) daha uygun ve hesaplama yontemi ilk kez degismiyor, zaman zaman tum ulkeler bunu yapiyorlar sebebi ise yeni sektorler ve mevcut sektorlerdeki degisimler..

Zincirlenmis hacim endeksi ise soyledigin sekilde baz yili ve bir kac yilin ortalamasi demek degildir, bir önceki yılın yıllık ortalama fiyatlarını kullanan ceyrek basina degisimlerdir.

Eski hesaba gore max %1-2 buyudugunu iddia etmissin, bunu nasil hesapladin onu da aciklayabilirsen yada kaynak gosterebilirsen sevinirim. Cunku TUIK eski hesaplamaya gore gecmis yillarin sonuclarini da acikliyor, buna gore son 5 yilda %3’un altina dusen bir yil yok..

Kasitli manipulasyon yapan bir trol veya beyni morfinlenmis bir zombi simdi kim ben de merak ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: WB

Tum olanlara ragmen en kotu buyume tahminin %5 in uzerinde olmasi sevinc verici

Simdi "tum olanlara ragmen" derken gecmisten konustugunuzda hic olanlardan bahsetmiyorsunuz nedense. Ekmek karnesi derken 2.dunya savasindan, tup kuyruklari derken ambargodan bahsetmeden direk hukumetlere yuklenmiyor musunuz? Mesela sen devamli "cehape soyle" derken hic bunlardan bahsediyor musun?

Ayrica bugun olanlar daha once yok muydu? Gorende akpye kadar ulkede hicbir sorun yoktu sadece akp sorunlarla ugrasti.
  • quote:

quote:

Dunya bankasi yeni hesaplama sisteminden raporunda ovguyle bahsediyor cunku uygulama Avrupa Hesaplamalar Sistemi’ne (ESA) daha uygun ve hesaplama yontemi ilk kez degismiyor, zaman zaman tum ulkeler bunu yapiyorlar sebebi ise yeni sektorler ve mevcut sektorlerdeki degisimler..

Zincirlenmis hacim endeksi ise soyledigin sekilde baz yili ve bir kac yilin ortalamasi demek degildir, bir önceki yılın yıllık ortalama fiyatlarını kullanan ceyrek basina degisimlerdir.

Eski hesaba gore max %1-2 buyudugunu iddia etmissin, bunu nasil hesapladin onu da aciklayabilirsen yada kaynak gosterebilirsen sevinirim. Cunku TUIK eski hesaplamaya gore gecmis yillarin sonuclarini da acikliyor, buna gore son 5 yilda %3’un altina dusen bir yil yok..

Kasitli manipulasyon yapan bir trol veya beyni morfinlenmis bir zombi simdi kim ben de merak ediyorum..

birçok ülkenin kullandığı hesapta baz yılının hangi yıl olduğunu söyler misin?

peki buna karşın bizdeki baz yılını söyler misin?

bizim seçtiğimiz baz yılın büyüme oranlarının takip eden birkaç yıllın büyüme oranlarından farkını söyler misin?

peki bu durum, bu şekilde bir hesaplamayı bilim dışı yapmaz mı?

büyüme oranındaki %1-2 muhabbetine gelince yanlış hatırlamıyorsam 2015 yılından beri özellikle açıkladığı enflasyon, çeyreklik büyüme ve sektörel bazda büyüme verileri başta olmak üzere tüik'in açıkladığı verilere karşı mesafeli duruluyor. buna atfen diyorum ki eski hesaba göre %2 büyüsen bile tuik bunu şişirerek zaten 3-3.5 yapıyordu şimdi bu hesapla %5-6 büyüyecek. yani bizim uyanıklar kendince hem güvenilirlik sorununu halledecek hem de halkı kandıracak. tabi elin yabancısı yemiyor bu numaraları da halkın durumun vahim. hele ki ekonominin b.ktanlığı, bunca zam ve hayat pahalılığına rağmen, "%5 büyüdük" diyebiliyorsa.

• quote:

quote:

quote:

birçok ülkenin kullandığı hesapta baz yılının hangi yıl olduğunu söyler misin?

peki buna karşın bizdeki baz yılını söyler misin?

bizim seçtiğimiz baz yılın büyüme oranlarının takip eden birkaç yıllın büyüme oranlarından farkını söyler misin?

peki bu durum, bu şekilde bir hesaplamayı bilim dışı yapmaz mı?

büyüme oranındaki %1-2 muhabbetine gelince yanlış hatırlamıyorsam 2015 yılından beri özellikle açıkladığı enflasyon, çeyreklik büyüme ve sektörel bazda büyüme verileri başta olmak üzere tüik'in açıkladığı verilere karşı mesafeli duruluyor. buna atfen diyorum ki eski hesaba göre %2 büyüsen bile tuik bunu şişirerek zaten 3-3.5 yapıyordu şimdi bu hesapla %5-6 büyüyecek. yani bizim uyanıklar kendince hem güvenilirlik sorununu halledecek hem de halkı kandıracak. tabi elin yabancısı yemiyor bu numaraları da halkın durumun vahim. hele ki ekonominin b.ktanlığı, bunca zam ve hayat pahalılığına rağmen, "%5 büyüdük" diyebiliyorsa.

Hayir bilim disi yapmaz, baz yilini her ulke kendisi secer,

2009’un baz yili secilmesi bu yilin yada gelecek yilin buyume hizini etkilemez, ancak ortalama buyume hizini etkiler,

Ornegin;

Baz yili 2009 secildigi icin son 8 yilin ortalamasi 6,6

En saglikli baz yili olarak 2010 gosteriliyordu, secilseydi son 7 yilin ortalamasi 6,3 olacakti, ciddi fark yok,

Yada 2008 secilseydi son 9 yilin ortalamasi 5,3 olacakti, halen ciddi bir fark yok,

Elin yabancisi yemiyor bu numaralari diyorsun ama dunya bankasinin yil sonu buyume tahmini 4, fitch 5,5, IMF 5,1...

• sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Isine geldigi mesajlara cevap vermese gene ugrasirim da cevap veremeden kacinca anlami kalmiyor tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TinyAngel

Doların bu denli artması bir operasyonun neticesidir. Bu operasyonda 2 ye ayrılıyor.

Cidden dis mihrak, faiz lobisi nebileyim petrol lobisi filan bu seylere inaniyor musunuz yoksa birileri size boyle diyeceksiniz dedigi icin mi yaziyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Size bazı itiraflarda bulunacağım ve ardından da özür dileyeceğim;

- Damadımı bakan yaptım.

At gözlüğü ile bakılmıyor bunlar kendi hayal dünyalarını kopyala yapıştırla yaşayabiliyorlar anca o yüzden biz gerçekelre devam ediyoruz onlar da hayal ettikleri dünya ile kafaları dönercesine yaşamaya..

o yüzden yav he he ne çok seviyorum ben de bunu yazmaya yaa.. :) :) :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.