Şimdi Ara

4 yıllık üniv. mezunları kaç ay askerlik yapıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
54.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: AnilOzaydin

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Bu asteğmenlik için yapılan sınavın önemsiz olduğunu, sınav sonucuna bakılmadan, rastgele atanabileceğini duymuştum. Bunun doğruluk payı nedir?

%100 Doğrudur alakası yok.O anda ordunun doktor'a ihtiyacı varsa Tabip Asteğmen yada Müzisyene ihtiyacı varsa Müz.Asteğmen olursun bankacıyı napcak ordu :) ama yinede eğitim birliklerinde asteğmen olabilir.

Peki bir bilgisayar mühendisliği mezununa askerde ne görevi verebilirler, eğer kısa dönem er olarak gittiğimizi varsayarsak. Genelde yazıcılık verildiği söyleniyor.

Tabii şu eşit süreli askerlik olayının gelmesiyle bu farklı tip askerlikler kalkmazsa...

Orası kesinlikle gittiğin birliğin ihtiyacına bağlı misal gittin bi bölüğe yazıcısı var bi yazıcı daha almazlar yani tamamen ortama baştaki komutana bağlı mesela bizde bir bölük komutanı vardı uyuz oluyodu kısa dönemlere hepsi koruma askeriydi günde 8 saat nöbet tutuyolardı daha sonra komutan değişti kısa dönemin birisi kurye öbürü sağlıkcı vs oldu.

• quote:

Orası kesinlikle gittiğin birliğin ihtiyacına bağlı misal gittin bi bölüğe yazıcısı var bi yazıcı daha almazlar yani tamamen ortama baştaki komutana bağlı mesela bizde bir bölük komutanı vardı uyuz oluyodu kısa dönemlere hepsi koruma askeriydi günde 8 saat nöbet tutuyolardı daha sonra komutan değişti kısa dönemin birisi kurye öbürü sağlıkcı vs oldu.

Anladım, sağ ol. :)
  • astekler 12 ay yapıyor son 3 ay teğmen oluyolar mağaşlarıda ona gore artıyor. Ama subay olduğunuz için herşey paralı oluyor nekadar çabalasanızda maaşınızın bi kısmı orda uçup gidiyor. Genede birikim yapma fırsatınız oluyor hele doğuda ücra bir köşeye düşerseniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teknomaster

quote:

Orijinalden alıntı: D4rKSh4D0w

MYO mezunu olarak gidersek rütbe ne oluyo peki ?

er

Genelde çavuş oluyo Myo mezunları :)

ne bilim ya etraftakiler öyle diyor garip bir gülüş tarzın var bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limonen -- 1 Ağustos 2011; 20:29:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ıLGıM

astekler 12 ay yapıyor son 3 ay teğmen oluyolar mağaşlarıda ona gore artıyor. Ama subay olduğunuz için herşey paralı oluyor nekadar çabalasanızda maaşınızın bi kısmı orda uçup gidiyor. Genede birikim yapma fırsatınız oluyor hele doğuda ücra bir köşeye düşerseniz.

Bizim astek Peugeot 206 çekti askerde altına
  • myo mezunlarınında askerlik sürelerinin düzenlenmesi gerekir kesinlikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divane2 -- 1 Ağustos 2011; 20:27:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: divane2

myo mezunlarınında askerlik sürelerinin düzenlenmesi gerekir kesinlikle

Aslına bakarsan hepsinin düzenlenmesi gerekli bir sürü lise mezunu ama kalifiye insan 15 ay askerlik yaparken 4 yıllık ünv. bitirmiş ama önündekini göremeyen adam 6 ay yapıyor hepsi eşit olsun demiyorum ama aradaki fark biraz fazla.
  • quote:

quote:

astekler 12 ay yapıyor son 3 ay teğmen oluyolar mağaşlarıda ona gore artıyor. Ama subay olduğunuz için herşey paralı oluyor nekadar çabalasanızda maaşınızın bi kısmı orda uçup gidiyor. Genede birikim yapma fırsatınız oluyor hele doğuda ücra bir köşeye düşerseniz.

Yani iş harcamada bitiyor. Doğuda biyerdeysen fazla harcaman olmaz bi öğün yemeğini 5 liraya yersin ordu evlerinde zaten o tarz yerlerde harcıcak fazla mekan olmayıncada birikir baya.

• AÖF okuyanların askerliği tecil ediliyormu??? (okuyorken okul tecil ediyormu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 1 Ağustos 2011; 20:36:21 >
  • quote:

quote:

quote:

Yani iş harcamada bitiyor. Doğuda biyerdeysen fazla harcaman olmaz bi öğün yemeğini 5 liraya yersin ordu evlerinde zaten o tarz yerlerde harcıcak fazla mekan olmayıncada birikir baya.

Bizim orda komutanlar öğlenleri askerlerin Tabldot yemeklerinden yiyordu astek Lojmanda kalıyordu bide daha ne olsun :)

• İleride bu sistem değişir.2 yıllıkla 4 yıllık arasındaki fark bu kadar fazla olmaz.
  • MYO mezunları resmen adam yerine koyulmuyo o kadar sene okul oku ilk okul mezunuyla aynı seviyede askerlik yap saçmalığa bak.
  • myo bitirenler 2 senede başka bi bölümü aöf den okuyup 4 yıla tamamlasınlar 6 ay yaparlar şahsen ben böyle yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: StranqeRz

myo bitirenler 2 senede başka bi bölümü aöf den okuyup 4 yıla tamamlasınlar 6 ay yaparlar şahsen ben böyle yapacağım

Yani 2 senelık m.y.o 2 senelık açık öğretim öğretim sonucu 6 aylıkmı oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryLine

quote:

Orijinalden alıntı: StranqeRz

myo bitirenler 2 senede başka bi bölümü aöf den okuyup 4 yıla tamamlasınlar 6 ay yaparlar şahsen ben böyle yapacağım

Yani 2 senelık m.y.o 2 senelık açık öğretim öğretim sonucu 6 aylıkmı oluyor ?

tabikide
  • arkadaşlar peki bende şöyle bir soru sorayım;
    lise mezunuyum tecil hakkım 3 yıl hakkımı kullandım 2 yıllık üniversite kazanırsam bu tecil hakkımı uzatabiliyormuyum sonra 4 yıllığa girebilmek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: D4rKSh4D0w

MYO mezunları resmen adam yerine koyulmuyo o kadar sene okul oku ilk okul mezunuyla aynı seviyede askerlik yap saçmalığa bak.

kesinlikle sana katılıyorum, bunun düzenlenmesi gerekli..
  • Forumda MYO lu dakikalar

Bu arada MYO ne?
  • AÖF okuyanlar tecilli oluyormu biri cevap yazarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAMESx

AÖF okuyanlar tecilli oluyormu biri cevap yazarmı

ben myo bitirdim suan aöf deyim hazırlık bitiyor bu sene aöf kayıt olurken askerlik tecil belgesi istediler myo dan gelen 2 senelik hakkımı kullandım tecil edip kayıt oldum o süre için aöf 1-2 yıl tecil ediyor heralde. 2 sene üst üste kalırsan okuldan atılıyorsun ve askerlik subesine bilgi veriyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.