hayırlı günler arkadaşlar bugun itibari ile eski bilgisayarım fişini çekmiş durumda bu yüzden bir kasa toplamak istiyorum sizlerinde yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim. ekran kartını daha önceden satın aldıgım için bütçe ekran kartsız olarak ayarlamaya çalıştım konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın |
40.000 TL bütçe ile kasa topalama
-
-
yardımcı olabilicek sevgili arkadaşlarımız varmı acaba :)
-
Hocam ram'i 2*16 gb şeklinde takın. Kasa seçiminiz iyi gayet güzel hava akışı sağlar. Anakart seçiminiz SSD ile uyumlu olmuş GEN 4 desteği olan bir anakart ramlerinizi ddr5 seçin anakartın hakkını verin :) Sıvı soğutucu yerine kule tipi de kullanabilirsiniz tabii tercihinize bağlı olarak. Güç kaynağınızda gayet iyi.
-
Öncelikle kasayı kullanım amacın nedir? Sadece oyun amaçlı kullanacaksan eğer 7900x yerine 7600x ya da 7600 al, 3070ti ı satıp işlemci farkından kalan parayla 2. el 3080ti al.
Ayrıca 7900x ile kule tipi soğutucuyu filan aklının ucundan bile geçirme, sabit 95c de oyun oynarsın :)
Arctic 360 ile 7600x kullanıyorum şu an, BF2042 de 85 90c leri görüyor rezil işlemci.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brucedeluxe -- 20 Haziran 2023; 21:36:18 > -
öncelikle yorumun için teşekkür ederim. kasayı kullanım amacım şuanlık oyun amaçlı hazırladım fazlada anladıgım söylenemez ilk kasa toplama diyebiliriz . ondan dolayı 7900x aldım ileri dönemler neyi gerektirir bilinmez mantıgında.
Corsair iCUE H150 3 fanlı bir sıvı sogutma olarak yazdım umarım işe yarar pişman olmam 3070 ti sıfır kutusunda itopya'dan kampanya zamanında almıstım herhalde 6 ay olmustur .
benim eski bilgisayar intel i5 6500 işlemciye takmıstım takmasaydım daha iyidi :) ondan dolayı kullanmak nasıp olmadı ekran kartını demek daha doğru olur.
yanlış anlasılsın istemem sıfır ekran kartını satıp 2. el ekran kartı almak pek içime sinecek gibi durmuyordu ondan dolayı pek yanaşmadım amacım beni 5 yıl götürse yeter ondan sonraki duruma o günün şartlarına göre bakarım diye düşünüyorum teşekkürler
-
yorumun için teşekkür ederim kasa seçimi aldıgım Corsair iCUE H150 3 fanli sıvı sogutma için kasa küçük geldi farklı bi kasaya bakmam gerekicek 260mm destekliyormus
anakart bugun elime ulaştı diger parçalar da umarım 2-3 güne ulaşır
aldıgım ramler 2x16 şeklinde yani 2 adet ram toplamda 32 gb olacak şekilde ayarlamak istedim ddr5 destekli diye biliyorum :)
sıvı sogutu olsun bir de ona bakalım umarım pişman olmam güç kaynagı olarak 750w uygun olacagını düşündüm tabi çokta bilgili degilim sadece öngörü bendeki
son olarak 3.500-4000 tl bantların da bir boş kasa arıyorum 360mm destekleyecek bir kasa olmasını istiyorum umarım bulabilirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X