Şimdi Ara

40-45k bütçeli sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Wifi’li anakart

4060 Ti veya 4070’li asus veya msi ekran kartı

1TB - 1TB 2 adet m2 ssd(1 tanesi sonra da eklenebilir)

Ddr5 ram 1x32 veya 2x16

sıvı soğutma

Bu özelliklerde bilgisayar toplamak istiyorum, önerilerinizi bekliyorum.

Not: Şu özelliklerde olan sisteme de bakmalısın dediğiniz sistemleri de paylaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler

• Zaten 4070’ler ve 4060 TI en az 20 binden başlıyor. 40k’ya Wifi’li anakart, 2 TB ssd ve güzel bi sıvı soğutmalı sistem zor gibi be.. Biostar’ın 650 serisinden bi wifi destekli kartı vardı, piyasadaki en ucuz donanımlı anakart olabilir. 4070 ve ya 4060 TI için de en az bi 7500f almalısın. DDR5 ramler yüksek mhz ile geldiği için onları da en az 4k civarı bulabilirsin(32 gb). Zor hocam. Bütçe en az 50 falan gerekiyor istediğin özelliklere.
  • shizo skit kullanıcısına yanıt

işlemci-anakart ve ekran kartını sağlam alıp diğer parçaları sonradan eklesek 40k ya falan dizebilir miyiz?

• RazorEmmi kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve ekran kartını sağlam alsan da diğer bileşenler de önemli bence. Kötü bir PSU bütün sistemini hiç edebilir. Kötü bir sıvı soğutma, sistemini sıcak çalıştırabilir. Kötü ve ya düşük ram de güçsüz gelebilir. Asus ve ya Msi markalar bence en az orta segment için gerekli markalar. Orta segment bir PC için de kasa ve bütün bileşenler dahil 50-55k tutar gibi. Ekran kartı harici ikinci el önermem. Neredeyse aynı fiyat çünkü. Bazıları indirimleri falan takip etmediğinden ikinci el kimi zaman daha pahalı bile olabiliyor. Komik bi durum. Youtuberlardan belki sistem kovalayabilirsin ama oralarda da fiyatı düşük tutmak için hep bir şeyleri düşük segment ve ya kötü seçiyorlar. Öyle bir şey alıp belki zamanla güçlendirebilirsin sistemi. Eline geçen sistemde de, değiştirmek istediğin parçaları satıp yenisini aldığında 0 almaktan daha kolay olur. Bunu öneririm. Ama Wifi destekli anakart falan kolay olacağını sanmıyorum 40-45k arasına.

• fotodaki gibi ozellestırınce 46 bin (sıvı sogutmaya gerek yok bu arada ıslemcı bu sıstemde kule tıpı hava sogutma ıle gelıyor 2200 tl tasarruf edersın toplam 43,800e gelir kasa)
    https://www.gaming.gen.tr/urun/559007/pc-hocasi-gg11-amd-ryzen-5-7500f-tray-asus-dual-geforce-rtx-4070-evo-oc-12gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi-indiana-jones-and-the-great-circle-hediyeli/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 21 Kasım 2024; 11:38:33 >

Açıkcası darboğaz yapmayacak 6-8 sene kullanabileceğim bir bilgisayar toplamak istiyorum. Taksit imkanı varsa 50k falan çıkabilirim diye düşünüyorum

• n201 kullanıcısına yanıt

Darboğaz oluşturur mu?

nıye olustursun,gayet iyi işlemci
    4070 super ve 7500f ve ya 7600x her türlü 7-8 sene götürür diye tahmin ediyorum. 2k ultra/high her şeyi güzel bir şekilde oynarsın 2-3 yıl boyunca. Size özelden öneri yaptım. Aynısını bir arkadaş daha atmış, özelleştirme bölümü var. İstediğiniz gibi yapabilirsiniz. Anakart kısmında 2k farkla wifi seçeneği de bulunuyor. Ben bu şekilde kasaları beğenmesem de, yine de tavsiye ederim. Gözünüz arkada kalmaz rahat edersiniz bu sistemlerle.

Bu zamana kadar intel kullanmıştım amd çol fazla bilgim yok sonu X olanlara iyi diyorlardı

İlginiz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim faydalı oldu. Ayrıca amd F ve X arasında ne fark var, amd konusunda pek bilgim yok

• 40-45k bütçeli sistem önerisiwww.gamegaraj.com
    KYBER 7A - Game Garaj
    https://www.gamegaraj.com/urun/kyber-7a-rtx4070/

Su sekilde ozellestirdim toplam 44211 tuttu, daha tecrubeli arkadaslar sectigim parcalar icin yorum yapabilir. Belki DRAM bir SSD kasabilirsin.

Not : Anakart bellek uyumuna bak lutfen alacaksan, ben kontrol etmedim

sonu x olanlar oclu ,7500f-7600-7600x 3ude aynı ıslemcı, f olanda dahili gpu yok,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 21 Kasım 2024; 15:21:31 >

f seriisi alsak dahili gpu olmamasının olumsuz yönleri var mıdır?

Senin icin iyi birsey zaten GPU alacaksin, dahili GPU yu ofis calisanlari icin yapilmis gibi dusunebilirsin. Onun icin fazladan para vermeyeceksin

• slyone S kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Biostar-palit markaları güvenilir midir ?

Amd Ryzen 5 7500f almak çok mantıklı o zaman

Benim okudugum kadariyla her ikiside alinabilir

Istersen soyle yap daha iyi olur, her iki urunude google search de arat, eminim birileri forumlarda sormuslardir bu urunleri ordan gorebilirsin

ayrica urun ismi sikayet veya urun ismi yorum yaparak da aratik bakabilirsin

Yorumlar genel anlamda güzel.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.