Şimdi Ara

40-50 bin arabaya ver sonra 2 kuruş az yakıcam diye yırt kendini (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 41.500 YTL'ye aldigim 0 aracima hic LPG taktirmayi dusunmedim. Bu kadar para verdikten sonra yilda da 15000 km.nin altinda kaldiktan sonra neden benzin olayina takilayim cok anlamis degilim.

LPG dusmani degilim, ama herhangi bir durumda Allah korusun cok daha iyi bir patlayici bagajimda tasimamanin rahatligini da yasiyorum.

Aracinizi cok kullaniyorsaniz, ozellikle de is icin ya da sirket arabasi vb. gibi zaten LPG'ye ister istemez aracinizin fiyati ne ederse etsin yoneliyorsunuz...

BU arada ne dusunurseniz dusunun, benzinli bir motora tupgaz vermenin gozle gorulur ya da gorulmez mutlaka bir dezavantaji olacaktir. Ama ben bindigim kadar binerim, gerisi sallamam derseniz o da ayri..
  • quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

Yahu bu ne saçma bi yaklasım boyle neymis 50 milyarı arabaya veriyormus benzine kıyamıyormuş

kardesim adam arabaya para verince sokaga mı atıyo o 50 milyarı sonuçta aldıgı bir araba var ve bu arabayı satıp o 50 milyarın biraz aşagısına istedigi zaman nakite dondurebilir ...

ne alaka anlamak mümkün degil araba senin sermayen olarak duruyor bi tarafta oysa benzin oylemi alıyosun ve bitiyor benzine verdigin para uçup gidiyor...

simdi bazı insanlar bu uçan geri donusumu olmayan parayı biraz kısmak istiyorsa bu seni neden geriyor?????

Benzine giden parayı azaltmak akıllacadır bunun 100 milyarlık arabaylada yaparsan kar kardır...

Saçmalamaya gerek yok...

Hocam çok doğru bi yaklaşımda bulunmuş. Bencede araçtan zarar etmek istemiyorsan alırsın 2.el bir araç sonra ihitiyacın olduğunda çokta fazla zarar etmeden satarsın.Sonuçta arabaya verdiğin parayı çöpe atmıyorsun yani bunun geri dönüşümü var fakat benzine verdiğin para geri dönmüyor.
    Ayrıca araba birde zevk meselesidir. Her modelli arabaya bineni hava atmaya çalışan biri olarak görmemek lazım.

• valla arkadaşlar engelliyim ve h grubu ehliyet sahibiyim
    yurtdışından 2003 model bmw 3.20da getirttim
    bir çok vergiden muafım ve ötv ötelemeli olarak araç ikinci el olduğu içinde ödeyeceğim ötv yine çok düşük olacak şöyle bi hesaplamaya kalkarsak 20.000ytl civarında bi kârım var
    bende 20.000ytl lik yakıtı anca beş yılda yakarım
    beş yıl sonra da allah kerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: malimusavir

valla arkadaşlar engelliyim ve h grubu ehliyet sahibiyim
    yurtdışından 2003 model bmw 3.20da getirttim
    bir çok vergiden muafım ve ötv ötelemeli olarak araç ikinci el olduğu içinde ödeyeceğim ötv yine çok düşük olacak şöyle bi hesaplamaya kalkarsak 20.000ytl civarında bi kârım var
    bende 20.000ytl lik yakıtı anca beş yılda yakarım
    beş yıl sonra da allah kerim

istisnalar kaideyi bozmaz...
  • engelli kişiler 1600cc nin üstündeki arabaları alamıyordu sanırım yoksa benmi yanlış biliyorum.
  • Ne zararı var?Az yakarsa hem çevreyi daha az kirletmiş hem de enerji kaynağını daha az tüketmiş olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

Ne zararı var?Az yakarsa hem çevreyi daha az kirletmiş hem de enerji kaynağını daha az tüketmiş olur.

Bu söylediğini yapmak için kısıtlı bütçe ile pahalı araba mı satın almak gerekiyo ilaaa
  • yakıt fiyatları malesef ülkemizde ucuk

fakat biraz az yakacağım diye lüks arabayla bu tür girişimler sinir bozucu
  • Cayenne'e de binsem tüp taktırırım.. 50 km bineceğime 100 km binerim, s.çmaya bile arabayla giderim.. Kimse de umrumda olmaz..
  • bence devir ekonomi devri bırakın vatandaş istediği arabaya taktırsın lpg yi doya doya binsin sorunsuzca arabanın az yaktığını bilmek insanı psikolojik olarakta rahatlatır. bu nedenle insanların lpg taktırmalarını yadırgamamak gerekir.
  • Cevabı çok basit sen arabanı satmaya çalış çok zor satarsın şahini olan vatandaş hemen satar anlayacağın şahin doğan kartal bu arabaların 2. eli çok iyi yedek parça sıkıntısı çekmezsin parçasını her yerde bulabilrsin köyde kasabada her yerde bakım masrafları ucuz hem şahin doğan tutulan arabalar.
    quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

quote:

Orjinalden alıntı: turkce06

Param olsa iyi araba alır havamı da atarım cakamı da.Param yoksa ne atacam ,binecen tabi broadwaye, şahine ,90 model opele. Bizim millet değil mİ LAGUNAYI MONDEOYU ROVERI SCORPİOYU SAFRANI PİYASASI YOK DİYE ,TİPSİZ DİYE, ARABA YERİNE KOYMAYAN!Elleme binsin benim halkım tenekeye fransızın 20 senedir binmediği, hurda yerine koymadığı brdwye şahine.Neymiş o zaman kimse arabaya binemezmiş.97 monedeo glx le 97 brdway aynı fiyat.çek bakalım pazara hangisi önce satılır derler.neden.adamın binemeye niyeti yok ki.satacak para kazanacak hala 15 sene önce zannediyo.brodway prim yaparmış.yazık vallaha yazık.benim halkım klimalı arabayı absli airbagli arabayı hak etmiyor mu?ya dediğin markaları parçası pahalı demesin kimse avrupalı bile demiş:UCUZ MAL ALACAK KADAR ZENGİN DEĞİLİM.İN TURKİSH:NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE!

Ben 94 model Mazda'mı satarken birisi de 94 Şahin'ini satmıştı. Borucu yoktur alırken konuştuk...

Aynı fiyata satmışız... İkisi de 7.000 YTL...

Farklar:
    4 cam otomatik
    Elektrikli aynalar
    Hidrolik direksiyon
    Müthiş rahat bir kullanım
    Serilik
    Klima
    Sorunsuzluk

Mazda'da var, Şahinde yok... Ve aynı fiyata satılıyor...
    Niye ya niye niye niye...

-Belki de daha iyi, tutlmuyor diye 2. elden çok iyi araçlar alabiliyoruz... :)

• Mümünse dizel almaya çalışırım çok kullanmayacaksam
    tüpe karşı bir önyargı var malum güvensilzlik
    Tüplü araçları kullanan kaç kullanıcı düzenli olarak sızdırmazlık testine eksiksiz sokuyor,kaç kişi bakımını yaptırıyor?
    Siz uyguluyor olabilirsiniz fakat bu ülkemizde önemini kaybetti ekonomi varken güvenlik 2. sırada geliyor
    Fakat ben karşı olmama rağmen dizel alma gücü olmayan bir kişinin aracına tüp taktırması mantıklı en azından ekonomik
    gerçi 93model tüplü mazda 626 kullanan bir arkadaş muayne paraları,tüpün sisteminin kullanılabilirlik ömrü ve kışın çalışma zorluğu yapmasından dolayı tüplü aracından ağzı yanmış ve dertleniyordu bir daha tüplü almayacm diye
  • Kim ne derse desin tamam LPG karlı ucuz ve ekonomik ama uzun vadede bir şekilde arabaya zararı varrrrr yok diyebilen varmı arkadaşlar ....Gerçektende bir şekilde bir yerleri ya bozuyor ya ayarlarını bozuyor Bende LPG li araca biniyorum ama gerçektende kesinlikle benzinin yerini almıyor Sadece ekonomik onun haricinde kimse çevreye az zarar vereyim zihniyeti ilede LPD falan taktırmıyor Sadece EKONOMİK ama bir şekilde araca muhakkak zararı var
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

type-r alıp lpg takan var.Madem ekonomi yapacaktın neden aldın bu arabayı?

hızlı ve ekonomik bi arabam olması için
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.