Merhabalar, Arkadaşım için oyun odaklı bir sistem toplayacağız. Monitör klavye mouse kulaklık dahil olmak üzere 40 bin TL bütçe için önerileriniz var ise dinlemek isterim. Uzun yıllardır ilgilenmiyorum güncel olarak hangisi ne kadar iyidir hiçbir fikrim yok. Ekipman tavsiyesi vermek zorunda değilsiniz ona ayrıca da bakabilirim, sadece kasa için 30 bin TL bütçeli tavsiyeleriniz de çok fayda sağlayacaktır. Hangi site kasayı tam olarak toplayıp gönderiyorsa oradan alırsak bizim için daha kolay olur. Ayrı ayrı alarak uğraşabileceğimizi zannetmiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
40 bin TL bütçe sistem tavsiyesi

-
-
https://www.incehesap.com/red-devil-tavsiye-sistem-fiyati-43009/
Anakartı, Asrock A620M-HDV/M.2
Rami, Kingston KF556C36BBE-16TR
Kasayı, Vento VG18A FSP 650W 80+
Seçerseniz 33700e geliyor.
Bütçeniz varsa rami 2x16 bakabilirsiniz, (1×16 alacaksanız mutlaka aynı ramden ekleyin)
Anakartı B650 seçebilirsiniz.
Yaz için soğutucu alabilirsiniz, +568 tlye frozen tower e4 seçeneği sunulmuş.
Ips ekranlı, 144-165-180 hz 1080p monitör bakabilirsiniz.
Klavye mouse kulaklık ergonomik ürünler, seçimi kendinize göre yaparsınız.
Sistem konusunu takip ediniz, youtube kanallarından sistemler gelebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim. Öncelikle aklımda birkaç soru var intel ve nvidia yerine amd tercih etmemiz daha mı mantıklı ? Fiyat olarak mı çok yukarıdalar ? ya da amd hem işlemcide hem ekran kartında daha mı stabil ? Yani özellikle stabilite çok önemli, herhangi bir ısınma sorunu yaşanmasın başımız ağrımasın diye diyorum.
2. bir sorum bu işlemci ve ekran kartlarının intel ve nvidiadaki rakipleri neler performans olarak ?
— Anakart için tek kriter sistem ile uyumlu olmasından ibaret bizim için. Hiçbir overclock işlemi vs yapılmayacak. O yüzden ucuzu hangisiyse yanmayanından bir tane yeterli [:D]
Soğutucu, kasa ve ram kısmını değerlendireceğiz ayrıca.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
rx7700xt, RT açmazsan 4060ti - 4070 arasında. RT açarsan 4060ti performansı veriyor. Oyun sistemi ise sorun yaşamazsın.
İşlemci olarak intel seçeceğin yer üretkenlik uygulamaları olabilir. Bu da duruma bağlı.
-
13 ve 14. Nesilin olduğu LGA1700 sokete artık işlemci çıkmayacak. Intelin LGA1851 soket core ultra serisi ucuz işlemcileri (core ultra 5 225F/235) TR pazarına gelmedi.
AM5 sokete 1-2 Nesil daha işlemci gelecektir.
Sadece overclock için değil, en basiti ikinci m.2 yuvası çoğu A620 anakartta olmuyor.
Nvidia tarafında Rtx 4070 olabilirdi ama bu sefer de bütçenizi aşıyor.
Rtx 4060 / 4060Ti kartlı sistemler var ama onlar da 8 GB vram ile geliyor. Güncel AAA oyunlarda 1080pde bile 8 GB'ı doldurabiliyorsunuz.
4060Ti 16GB modeli de var bununla kurulmuş çok sistem çıkmıyor olan da 35 bin civarında oluyor.
B580, Rx 6700xt ile yakın performansta.
-
Hocam iki m1 ssd girişi olan anakart hangisidir onun ile değiştirebiliriz öneriniz varsa ?
-rami kingston yaptık.
- soğutucu ekledik.
Dedigi asrock anakartta 2 tane var zaten o yuzden onermis.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asrock A620M-HDV/M.2: " This board's CPU support list formerly omitted the 105W+ TDP CPUs;
despite being compatible, ASRock does not intend
for them to be used with this board, as it was advertised for "up to 65W.""
4 faz 50A vrm ile ileride işlemci yükseltmesi yapmaya pek uygun değil.
-
hocam güncelleme ile işimiz olmayabilir çok ya, 3-5 yıl iyi kötü oynatsın nir şeyler yeterli. Sonrasında yeni bir sistem toplanır :) Ama incehesaptaki teknik özellikler kısmında ben 1 ssd girişi yazdığını görmüştüm o sebepten sordum 2 ssd girişli olanı.
https://www.asrock.com/mb/features/HyperM2-A620M-HDVM.2.jpg
Storage
CPU:
- 1 x Hyper M.2 Socket (M2_1, Key M), supports type 2280 PCIe Gen4x4 (64 Gb/s) mode*
Chipset:
- 1 x M.2 Socket (M2_2, Key M), supports type 2260/2280 SATA3 6.0 Gb/s & PCIe Gen3x2 (16 Gb/s) modes*
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors
*Supports NVMe SSD as boot disks
AM4 sokete kaç nesil işlemci çıktı, AM5'e 1-2 nesil daha işlemci çıkacak. 7500f kullanırsın, son işlemci çıktığında f/p bi tane işlemci alırsın ya da x3d işlemci alır takarsın daha uzun ömürlü olur.
Bu anakartta vrm soğutması yok. İkinci ssd gen3 ve x2 hızda. Tek ssd'li anakart alıp büyük kapasite ssd takmak bence daha mantıklı.
Benzer fiyata satılan Biostar B650mt alsan bile en azından işlemciyi daha iyi besler. VRM soğutması filan var.
Biraz daha fiyat farkıyla Colorful BATTLE-AX B650M-D PRO V14 modeli var. Çift m2,VRM bariz daha iyi ama BIOS güncellemesi geriden geliyor ve sorun yaşayanlar olmuş. Tercih senin.
-
hocam anlattığınız hususlar doğrultusunda ben asrock tercih edip ekran kartını nvidia 2060ti yapacağız. Stabil olsun 8 gb vram de yeter bizim için.
7500f + 2060ti li asrock anakartlı bu sistem için yukarıda tavsiye edilmiş olan psu nun sistem için bir sorun yaratma ihtimali yok değil mi ? yeterli olur mu ? Yeterli olacaksa sağa sola bakmayacağım, daha iyisi olmasında gözümüz yok.
Bir diğer sorum 2060ti için hangi markayı tavsiye edersiniz? abartılı bir soğutma sistemine sahip olmasına gerek yok.
2060ti ölmüş artık. Günümüz teknolojilerini kullanamazsın. Bütçe odaklı olsun diye bütçeyi çöpe atmaya gerek yok. Belirttiğiniz bütçede sistem atan arkadaşlar var. Bu 2060ti modelini nereden buldunuz merak ettim. Eğer birisi söylediyse kulak asmayın.
-
Heralde 4060ti demek istedi
Fiyati cok kotu ama 8gb olan versiyonu 17 bin, 19.5 a 7800xt var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 5 Mart 2025; 20:57:0 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu sahibi ben değilim. Konu sahibine cevap yaz
(Şaka yaptım hocam :) )
Tahmin olarak bilmeyen birisi 2060 ti önermiştir diye düşünüyorum ama dediğin gibi 4 yerine 2'yi tuşlamışta olabilir.
Muhtemelen oyle.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X