arkadaşlar anakartım on board p3 1000 MhZ eski harddiskimi çıkarıp yeni harddiskimi taktığımda 7200 prm Samsung hata veriyor..işletim sistemim XP. yani tam manasıyla anlatmak gerekirse ilk açılış ekranına direkt (karşılaşan arkadaşlar görmüştür F1 basın diye bi tuş vardır sadece ona basıyorum olmuyor bu arada) kara ekranda sadece F1 tuşu aktif. jumper ayarlarınjın hepsini denedim ...
anakartın desteklemiyor olabili bu durumda bios update yapıcan mecburen...
anakart modelin falan nedir.bende p3 1133 kullanıyorum ama şu an 80 gb lı hdd i kullanabiliyom.o kadar işlemciyi destekleyen hdd i de desteklemesi lazım.
arkadaş bu yeniçıkan samsung hardisklerde bi sorun var geçen günde bizim arkadaşın hardı yandı en iyisi sen hardını değiştir. ama illede bu diyosan anakartın desteklemiyodur.
arkadaşlar problemi olan diğer arkadaşların sorunlarını daha fazla büyütmeyin biosun büyük bir ihtimalle destekliyordur harddiski çünkü ozamanlar da 40 gb hard diskler vardı şimdi önce bağlantı şekline bakalım xp yüklü olan hdd ni jumper ayarı master de olmalı yani data kablosunun hemen yanındaki pinlere takılı olacak jumper ve data kablosunu uçtaki konektörü takacaksın yeni aldığın hdd yi ise data kablosunun ortadaki konektörüne bağlayacaksın ve onda hiç jumper takılı olmayacak eğer bu konumda pc açılmıyor ise jumperlarla oynarken birşeyleri bozmuş olabilirsin eğer pc açılırsa yeni harddiskini bilgisayarımdan göremezsin çünkü önce diskte partisiyon oluşturup format atmalısın bunu için denetim masasındaki bilgisayar yönetim aracından disk yönetimini kullanarak yapabilirsin veya partition magic gibi programlar da kullanabilirsin umarım yardımcı olbilmişimdir
arkadaşlar ben harddiskimi tek disk olarak kullanacam..o jumper ayarlarının hepsini biliyorum..dediğinizi gibi o zamanlar 40 gb vardı ama 7200 prm kısmı beni endişelendiriyor....galiba bios update etmemiz gerekiyor ama nasıl yapılacağını bilmiyorum yani biraz bilgim var..anakartımın üzerinde yazmasından hariç modelini nerden öğrenebiliriim yardımcı olursanız sevinirim
Bence bir bios güncellemesi sorununu halledecektir,o dönemlerdeki anakartlar maksimum 30 gb diskleri taniyordu çünki,sitesinden en son biosu çek ve anakartina kur.Mesela benim Asus p3v4x anakartim son biosuyla 40 Gb disk tanimisti.Bir diger sorun ise jumper'lardan kaynaklaniyor olabilir.Son olarak 30 Gb bir diskle dene.Eger calisiyorsa baska bir 40 gb diskle denemen lazim.
samsung hdd lerde problem.Geçenlerde benimkide uçtu oysa yeni almıştım.
Jumperlerden değilse Hdd yi bi değiştirip dene derim.
Bu arada bilg.özelliklerini başlat - Çalıştır - dxdiag yazıp görebilirsin.
arkadaşlar BIOS um "IBM BIOS Ver PTKT21.0" internet sitesinden flash versiyonunuda disket versiyonunuda indirdim....disket versiyonu ile boot disket yaptım açılışta bi şeyler yaptı ama olmadı sanırım....başka yöntemi nedir bunun...winflash151 denedim ama xp service 2 kullanıyorum ve tüm firewall lari kapattım...tıkladıktan sonra program tam açılacakken hata veriyor ve hatayı gönderimmi klasik ekran çıkıyor..gönderme deyince kapanıyor.lütfen yardım..kapayı yicem...bu arada harddisk değiştir diyen arkaaşlar kusura bakmayın değiştiremem..zamanım yok o kadar
quote:
maystor Tarih 24 Haziran 2005, 10:24:19 arkadaşlar problemi olan diğer arkadaşların sorunlarını daha fazla büyütmeyin biosun büyük bir ihtimalle destekliyordur harddiski çünkü ozamanlar da 40 gb hard diskler vardı şimdi önce bağlantı şekline bakalım xp yüklü olan hdd ni jumper ayarı master de olmalı yani data kablosunun hemen yanındaki pinlere takılı olacak jumper ve data kablosunu uçtaki konektörü takacaksın yeni aldığın hdd yi ise data kablosunun ortadaki konektörüne bağlayacaksın ve onda hiç jumper takılı olmayacak eğer bu konumda pc açılmıyor ise jumperlarla oynarken birşeyleri bozmuş olabilirsin eğer pc açılırsa yeni harddiskini bilgisayarımdan göremezsin çünkü önce diskte partisiyon oluşturup format atmalısın bunu için denetim masasındaki bilgisayar yönetim aracından disk yönetimini kullanarak yapabilirsin veya partition magic gibi programlar da kullanabilirsin umarım yardımcı olbilmişimdir
Burada bir hata var arkadaşım.Master ayarlanan bir aygıt IDE kablosunun ortasındaki sokete takılmalıdır. İkinci bağlanan disk ise Slave pozisyonunda ve IDE kablosunun sonundaki sokete takılmalıdır.
foxybull@ Sendede bir hata var çünki ikinci diske slave baglanir diyosun,bu yanlis slave'de sabit disklerin performansi cok düsüyor onun için secondary master baglamak daha iyi bence...
arkadaşlar aranızda tartışacağınıza çözüm üretin zahmet olmazsa.sorunumun onlarla ilgisi yok bu arada
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme