Arkadaşlar samung LE40A551 Fullhd tvsini aldım.Dsmart da aldım.Ancak forumda da daha önce birinden duyduğum ufak sorum ortaya çıktığını gördüm.Görüntü biraz zoomlanmış gibi.Yani dsmartın küçük ekranından kanala bakıyorum,görüntüde eksik yok, bir de tam ekran yapınca kanala bakıyorum görüntünün hem altından üstünden ve yanlarından kayıplar ar. Sizce bu neden kaynaklanıyor yayınlardan mı ?Birisinin xbox360da aynı sorunu yaşadığını görmüştüm. Çözümü var mı?Hd videolarda da aynı sorun olur mu?Acaba 42 inç mi almalıydım?O zaman 40 inç niye satıyorlar?Lütfen çok merak ediyorum...
Sn.Level
İzlediğin yayın herhalde D-Smart SD ??? SD yayınların neredeyse tamamıda Format olarak>>4;3 tür! Sen belliki panelden farklı ayarlarda format atıyorsun,dolayısıyla,görüntü panele tam oturmuyor
Bunun aslında doğrusu gelen yayının formatı neyse sen onu atayacaksın panele yani 4;3 tam doğrusu budur,paneller ise 16;9 formattır ama böyle bir yayın yoktur dünyada!!! Ancak üreticiler bunları,yayarak-genişleterek v.s panelde 16;9 a çevirirler ve görüntünün orijilan halini bozarlar!
Ben örneğib uydudan izlediğim yayınların tamamı 4;3 olduğu için,panelden ayarını 4;3 yapıyorum bu kadar basit,panele doldurursan elbette bozulma yaşanacaktır!
Sen tam ne yapıyorsun onu anlat bize?? TV de sorun filan yok!
Selamlar
Tv de sorun yok biliyorum.Ama tvden 4:3 yapınca bu sefer kare bi görüntü çıkıyor sağ ve sol kenar boş kalıyor.dsmarttan da kurcaladım 4:3 veya 16:9 hepsini denedim.Sonuç aynı.Bu forumda aylar önce xbxo360 bağlayarak aynı problemi yakalayan biri vardı.Ben o zaman önemsemedim fazla incelememiştim.Çok fazla bi bozukluk yok.Mesela kanalın amblemi rahat gözüküyor.O yazıyı bu forumda bulamadım şimdilik...Bu konu hakkında varsa bilgi bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler...