Şimdi Ara

40 metre karae için kaç btu klima yeterlidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
33.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 40 metrekarelik salon için kaç btu klima yeterlidir vestelden qux 12 klimanın yetecegini söylediler bazılarıda 12000 btu yetmez 18000 btu dediler görüşlerinizi bekliyorum dekoratif bir klima tercihimiz

• Yapay Zekanın Yanıtı

40 Metrekarelik Bir Oda İçin Kaçlık Klima Yeterlidir?

40 metrekarelik bir oda için klima seçerken, optimal soğutma performansını sağlamak için BTU derecesini göz önünde bulundurmalısınız. BTU (British Termal Unit), bir klimanın soğutma gücünü ölçen bir birimdir.

18000 BTU Klima Kaç Metrekare Soğutur?

Genel bir kural olarak, 18000 BTU'luk bir klima, 40 metrekareye kadar olan odaları etkili bir şekilde soğutur. Bu nedenle, 40 metrekarelik bir oda için 18000 BTU'luk bir klima yeterli olacaktır.

40m2 İçin Klima Seçimi

40m2'lik bir oda için klima seçerken, aşağıdaki faktörleri de dikkate almalısınız:

• Odanın güneş ışığına maruz kalma durumu
    • Yalıtım kalitesi
    • Odadaki cihazların ve insanların sayısı
    • Tavana kadar olan yükseklik

İhtiyaçlarınızı karşılayan doğru klima boyutunu seçmek için bir HVAC uzmanına danışmanız önerilir. Uygun büyüklükteki bir klima, konforlu bir iç ortam sıcaklığı sağlar ve enerji verimliliğini artırır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 40 metrekarelik yere 12.000 btu yeter diyeni tebrik etmek istiyorum öncelikle.
    24.000 btu bile yetersiz gelebilir sizin salona.
    Kaliteli markalar bellidir zaten Toshiba,Daikin, Mitsubishi Electric, Sharp, Hıtachi, Panasonic gibi markaları gözden geçirin mutlaka. Ve de keşif için servis çağırın. Onlar size kaç bin btu'luk klima kullanılacağını söyleyeceklerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 26 Temmuz 2007; 0:27:28 >
  • 40 m2 demek yeterli olmuyor sadece. mekanda bulunan cam sayısı, bunların yalıtım başarısı, odanın güneş alma durumu vs.vs bunlar da klima satanlar tarafından sorulan şeyler. normalde 18.000 olması lazım 40 m2 için.
  • 18.000 btu
  • Bir de ben sorayım. 25 m2'lik bir oda için 12.000 btu kafi o zaman.. Bir de daha önemli bir husus. Şimdi salon 25m2 ama yatak odası da yanıyor sıcaklıktan ve iki oda karşılıklı değil yani salonda çalıştırıyim de kapıları açayım yatak odasına da serinlik gelsin diyemiyeceğim çünkü ters yönde. Şöyle tarif edeyim yatak odasının arka duvarı salon arka duvarı ile bitişik yani ortak. Aklıma şöyle bir şey geldi 18.000 btu'luk bir cihaz ile iki split bir salona bir yatak odasına bağlatabilir miyim? Yoksa iki ayrı klima mı gerekir?
  • Vestel'den 18.000 btu klima aldim ancak salonum o kadar büyük değil ortalama 15 metre kare.

Ancak servisteki arkadaşlarla görüşmem sırasında 18000 liğin 40 metrekareye kadar yeterli oldugu bilgisini de işittim, bilginiz olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

Bir de ben sorayım. 25 m2'lik bir oda için 12.000 btu kafi o zaman.. Bir de daha önemli bir husus. Şimdi salon 25m2 ama yatak odası da yanıyor sıcaklıktan ve iki oda karşılıklı değil yani salonda çalıştırıyim de kapıları açayım yatak odasına da serinlik gelsin diyemiyeceğim çünkü ters yönde. Şöyle tarif edeyim yatak odasının arka duvarı salon arka duvarı ile bitişik yani ortak. Aklıma şöyle bir şey geldi 18.000 btu'luk bir cihaz ile iki split bir salona bir yatak odasına bağlatabilir miyim? Yoksa iki ayrı klima mı gerekir?

Sayın imparotorus, multi split klimaları tarif etmişsiniz bir dış üniteyle iki iç üniteden oluşan. Bildiğim kadarıyla Arçeliğin vardı multi split klimaları ancak sitesine baktım şimdi sanırım artık üretilmiyor, göremedim
    Sanırım iki ayrı klima almanız gerekecek

• quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Vestel'den 18.000 btu klima aldim ancak salonum o kadar büyük değil ortalama 15 metre kare.

Ancak servisteki arkadaşlarla görüşmem sırasında 18000 liğin 40 metrekareye kadar yeterli oldugu bilgisini de işittim, bilginiz olsun.

18.000 btu soğutma için odanın yalıtımı ve konumu iyiyse belki yetebilir (40 m.kare) fakat işin içine ısınma ve yalıtımın zayıflığı da girerse 24.000 btu kaçınılmazdır.
  • quote:

Bir de ben sorayım. 25 m2'lik bir oda için 12.000 btu kafi o zaman.. Bir de daha önemli bir husus. Şimdi salon 25m2 ama yatak odası da yanıyor sıcaklıktan ve iki oda karşılıklı değil yani salonda çalıştırıyim de kapıları açayım yatak odasına da serinlik gelsin diyemiyeceğim çünkü ters yönde. Şöyle tarif edeyim yatak odasının arka duvarı salon arka duvarı ile bitişik yani ortak. Aklıma şöyle bir şey geldi 18.000 btu'luk bir cihaz ile iki split bir salona bir yatak odasına bağlatabilir miyim? Yoksa iki ayrı klima mı gerekir?

Multi split klima isterseniz klima topic'inde bir arkadaş White Westinghouse multi split klima bulmuş. Linkini vereyim size inceleyin isterseniz:
    http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pTopCategoryId=0&pCategoryId=3215&pSubCategoryId=3215&pBrandId=194463&pInstanceId=281816

Bana sorarsanız, en sağlıklı olanı iki ayrı klima almak(zaten multi splitle aynı fiyata geliyor)

• Kolay hesap odanın m3 x 160 derseniz kolaylıkla btu hesabını yapabilirsiniz.

örnek: 40 m2 ve tavan 2,5 m ise

40x2,5=100 m3

100m3 x 160 = 16.000 btu

Bu kapasite olmadığından 18.000 btu
  • Eyvallah...

Bi de herkes salonuna taktırıyor galiba... En uzun süreli orda oturuluyor diye ama yatak odası daha önemli değil mi? Yani bu sıcaklarda uyumak çok zor..

quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

Multi split klima isterseniz klima topic'inde bir arkadaş White Westinghouse multi split klima bulmuş. Linkini vereyim size inceleyin isterseniz:
    http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pTopCategoryId=0&pCategoryId=3215&pSubCategoryId=3215&pBrandId=194463&pInstanceId=281816

Bana sorarsanız, en sağlıklı olanı iki ayrı klima almak(zaten multi splitle aynı fiyata geliyor)

• quote:

Eyvallah...

Bi de herkes salonuna taktırıyor galiba... En uzun süreli orda oturuluyor diye ama yatak odası daha önemli değil mi? Yani bu sıcaklarda uyumak çok zor..

Haklısın yatak odası uyuma anlamında çok önemli, ancak salona biraz iyi bir klima alıp uzun süre açlıştıracaksın ve evin sogumaya başlayacak, klimada kullanımındaki en büyük yanlış bana göre zırt pırt açıp kapamaktır, uzun süreli çalıştırılıp cam açılmamalı ve böylece tüm evde sirkülasyon saglanmalı. Bunun canlı örneklerine şahit oldugum için yazıyorum bu şekilde sadece klimanın oldugu odayı değil evinizi de sogutmanız mümkün
  • 40 m2 ye 18.000 btu klima yetmeyebilir. Özellikle salonda abajur, kristal avize vs gibi dekoratif lamba, televizyon, uydu cihazı müzik seti benzeri ısı kaynağı cihazlar bulunduğu takdirde ki, çoğunluğun salonunda bunlar bulunuyor , eviniz bir de batı - güney cephesine görünümlü, üst katlarda , biçimsiz semtlerde ise, sıcak gecelerde bir de üstüne misafir ağırlarsanız 18.000 btu yetersiz kalır. Bence 24.000 almak daha mantıklı , çünkü öbür türlü gücü düşük klima gerekli soğutmayı sağlayamadığı için sürekli tam yük altında çalışmak zorunda kalıyor hem daha yüksek enerji tüketimi oluşuyor hem de çevreye yaydığı gürültü kirliliği daha yüksek oluyor. Gürültü kirliliği deyip geçmeyin klima dış kompresorunun çıkardığı gürültü camı açık birisi için çok sıkıntı verici olabilir.

edit:ambajur diye birşey yok tabi ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 29 Temmuz 2007; 22:30:26 >

• Öncelikle nereye taktıracağını yazman (ev mi ofis mi,salon mu yatak odası mı mutfağa bile taktıranlar var ) gerekir,ayrıca odaya açılan kapı sayısı -pencerelerin güneş alıp almaması ve yalıtımını yapılmış olup olmadığını yazsaymışsın daha net bilgi verilirdi uzmanlarınca ya da kullanıcıların tavsiyesiyle

Benim nacizane tavsiyem bu forumdan anladığım kadarıyle yani ;en az 18 000 BTU bu tabi sıcak alması arttıkça 24 000 BTU ya kadar çıkabilir ....Marka için herkesin bir fikri var yerli yabancı çekişmesi de cabası tabii
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.