Şimdi Ara

120 m2 ev için yoğuşmalı kombiye gerek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, 120 m2 ev için hangi tip kombi uygun olur sizce? petek uzunluğu toplam 7 m ev için yoğuşmalı kombiye gerek yok diyorlar, sizce de gerek yok mu? ECA marka düşünüyorum ama yoğuşmalı bir kombi ile yoğuşmasız arasında en az 750 tl fark var.

bir de hermetik kombi ile yoğuşmalı kombi arasındaki far nedir? ECA kombi düşünüyorum ama ECA Proteus Plus, Confeo Plus ve Confeo Premix diye üç çeşit modeli var bir de bunların 24, 30 kw diye çeşitlerine göre fiyat değişiyor, aşağıda link ekledim.

http://www.hepsiburada.com/eca/kombiler-c-17723?siralama=coksatan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 11 Ekim 2015; 21:18:36 >

• mozzika kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Yoğuşmalıya gerek yok masalına inanmayın kışın 55°C ve altında ısına bildiğiniz sürece yoğuşmalı veriminden fazlası ile faydalanabilirsiniz. ECA'nın konvansiyonel (yoğuşmasız hermetik) kombilerin stabil sıcak su sorunu olabiliyor o yüzden tavsiye etmiyorum. 24kW ECA Confeo Premix gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde konvansiyonel (yoğuşmasız) hermetik ile premix yoğuşmalı hermetik kombi arasındaki fark güzel bir şekilde özetlenmiştir.

Kesinlikle eca confeo premix alin piyasada f/p premix yog kombilerde en iyi kombilerin basinda
    ailemin 60m2 yalitimli evine confeo premix taktirdim.cok iyi bir kombi evinize 24kw versiyonu yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin yoğuşmalı alın..ECA CONFEO PREMİX ben 9 yıldır kullanıyorum....Doğalgaz her geçen gün pahalanıyor...Daha artacak....Musluk dışarıda...Yoğuşmalıya ..gerek yok diyene inanmayın... Evde toplam boy 8, 5 Mt 60 lık panel radyatör olsun çok güzel ısınırsınız.......5 mt yeter, 6 mt yeter diyenlere inanmayın...Kolay gelsin..
  • peki yoğuşmalı olanlarda tek petek yakıldığında patlama yapar, en az üç peteğin yanması lazım diye bir şey var mı? tek petek yakılmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Merhaba,
    Yoğuşmalıya gerek yok masalına inanmayın kışın 55°C ve altında ısına bildiğiniz sürece yoğuşmalı veriminden fazlası ile faydalanabilirsiniz. ECA'nın konvansiyonel (yoğuşmasız hermetik) kombilerin stabil sıcak su sorunu olabiliyor o yüzden tavsiye etmiyorum. 24kW ECA Confeo Premix gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde konvansiyonel (yoğuşmasız) hermetik ile premix yoğuşmalı hermetik kombi arasındaki fark güzel bir şekilde özetlenmiştir.

kullandığımız demirdöküm marka şofbende de aynı sorun vardı, sıcak su gelirken birden su soğuyordu sonra tekrar sıcak su geliyordu, servisi çağırdık şebekeden kaynaklı falan dedi. ECA'nın ECA Proteus Plus olan modelinde benzer şikayetleri ben de okudum.

ECA Confeo Plus'ta yok böyle şikayetler yok deniyor ama bilmiyorum.

ECA Confeo Plus (yoğuşmasız) 1500 tl, ECA Confeo Premix ise 2000 tl civarı arada 500 tl var ama yoğuşmalı 7m petek için kullanışlı olur mu? ayrıca 200 tl daha masraf yapıp 1,5 metrelik bir petek daha mı taksak acaba diyorum ama merkezi sistem de şimdiki peteklerle rahat bir şekilde evimiz ısınıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 17 Ekim 2015; 15:10:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mozzika

peki yoğuşmalı olanlarda tek petek yakıldığında patlama yapar, en az üç peteğin yanması lazım diye bir şey var mı? tek petek yakılmaz mı?

Saçmalık. Yoğuşmalı da olsa yoğuşmasız da olsa su sirkülasyonu için bir peteğin açık bırakılması yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 17 Ekim 2015; 15:24:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

quote:

Orijinalden alıntı: mozzika

peki yoğuşmalı olanlarda tek petek yakıldığında patlama yapar, en az üç peteğin yanması lazım diye bir şey var mı? tek petek yakılmaz mı?

Saçmalık. Yoğuşmalı da olsa yoğuşmasız da olsa su sirkülasyonu için bir peteğin açık bırakılması yeterlidir.

ben de anlamadım, herkes farklı bir şey söylüyor, normalde kombiler için en az üç peteğin açık kalması gerek diyorlar, yoksa bozulurmuş
    eca nın yoğuşmasız kombilerinde bu sorun kronik olarak var

eca confeo plus f/p yoğuşmasız kombilerde en donanımlı kombilerin başındadır sırf bu yüzden öneremiyorum yoksa teknik özellikleriyle önerilecek bir kombi

merkezi sistemde kullanılmış petekler varsa o işletmeye uygun boyutlandırılmıştır genelde yüksek işletmeler kullanılıyor bireysel ısınmaya geçildiğinde peteklerde eksiklik olabiliyor

iyi bir şey istiyorsanız ömürlük olmasını istiyorsanız premix yoğ kombi alın eca confeo premix cok uygun yıllardır satılıyor bende ailemin evine taktırdım
    çok donanımlı,modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensörü takılabiliyor
    sıcak su gücü stabil ve kesintisizdir,kronik sorunu yok malzeme kalitesi iyidir
    genel olarak yoğuşmalı veya yoğuşmasız farketmez,sirkülasyon pompasının rahat çalışabilmesi için en az 2 petek veya 1 petek+1havlupanın çalışması gerekir

bunun istisnaları da vardır ev dublekstir kalorifer hattı uzundur alt ve üst katta 2 tane havlupanın açık kalması bile yetebiliyor

ayrıca eca confeo premix gibi pompası çok güçlü kombilerin sirkülasyon pompasının kademesi 3 ten 2 ye veya petek metrajı az ise 1e bile düşürülebilir
  • teşekkürler bilgiler için, yani bu durumda yoğuşmalı almak daha mantıklı gibi geliyor ama çevrede kime danıştıysak abi ben yoğuşmalı aldım ama hiç gerek yok, bilmem tek petek çalışmaz, en az 10 metre petek lazım falan.

peki 7 metre petek uzunluğuna takviye yapmaya gerek var mı?
    bunları söyleyene allah akıl fikir versin

(26 eylül 2015) geçen ay itibariyle avrupa birliğinde yoğuşmasız kombiler yasaklandı artık bütün avrupada yoğ kombi kullanımı zorunlu oldu
    10yıl önce ingilterede yasaklanmıştı aynı şekilde hollanda,almanyada de benzer teşvikler sağlanıyordu

bizde de aynı mevzuat birkaç yıl içinde uygulanacak çok merak ediyorum,buna benzer abuk subuk bilgileri (yok 10metre yok 15metre petek lazım) aktaran,hiç araştırmayan ezbere konuşan esnaf takımı
    ülkemizde yoğ kombi zorunlu olduğunda hangi masalları uyduracak

ben size işin doğrusu söyliyeylim yoğ kombide evin büyüklüğü ve petek metrajı önemli değil önemli olan kış boyunca kaç derece kazan sıcaklığına ısınıyorsun? eğer cevap 55c ve altı ise ve de bütçen varsa başka kombi düşünme

kendimden örnek vereyim net 50m2 ve 4metre petek tesisatlı evlere evet yanlış yazmadım 4metre petek tesisatlı evlere yoğuşmasız değil yarım yoğuşmalı değil premix yoğ kombi taktırdım
    cihazlar her durumda yoğuşma yaptır

7metre petek için ilave yapabilmeniz için bilgiler aktarmanız gerekir
    hangi şehirdesiniz? binada yalıtım var mı kaçıncı katta oturuyorsunuz? alt ve üst katta oturan var mı evin cepheleri nasıl
    bütün odalar,salon,koridor,hol,banyo,mutfak m2+cephe+petek boyu ile yazarsanız daha sağlıklı değerlendirme yapılır
    örnek: salon kuzey ve doğru cephe 26m2 petek boyu 120+120cm pkkp
    koridor petek yok, hol petek var......gibi

• burdaki yorumları okuduktan sonra yoğuşmalı kombi konusunda karar vermiştim ama bizimkiler diğer ECA Confeo Plus modelinden sipariş vermişler, sipariş iptal edilemiyor sanırım.

http://www.hepsiburada.com/eca-confeo-plus-23-4-kw-20124-kcal-h-konvansiyonel-hermetik-kombi-p-EVECACONFEOPLUS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 17 Ekim 2015; 21:32:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.