Şimdi Ara

%40 Tasarruf Sağlayan Kombi Baca Dizaynı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 2-3 ay önce TV de projelerin yarıştığı bir program da %40 tasarruf sağlayan kombi bacası tasarımı görmüştüm. Çok basit ve gayet mantıklı bir çözümdü. Bunu daha önceden kimse düşünmemiş mi ki dedirtecek cinsten basitti. Aklıma geldi netten araştırayım dedim ama herhangi bir şeye rastlamadım.
    Hatırlayan, gören var mıdır?

• %40?

böyle bir tasarruf olamaz, o yüzden görememişsinizdir nette :)
  • terturk39 kullanıcısına yanıt
    %40 olur mu olmaz mı bişi diyemem ama verimi arttıracağı kesindir
  • Baca gazından sağlanan en önemli tasarruf yöntemlerinin başında yoğuşma tekniği gelir. Klasik sistemlerde en az 100-120C olan baca gazı sıcaklığı, yoğuşma teknolojisina sahip ısıtıcılarda (kombi/kazan) 40-50C düzeyine düşürülür. Su buharı, eşanjör yüzeylerinde yoğuşturularak suya dönüştürülür ve su buharı gizli ıısısı ısıtma devresine aktarılır.
    Yanan 1m3 doğalgaz başına yaklaşık 1-1,5 litre su oluşur. Yoğuşmalı sistemlerin verimi klasik sistemlere göre %15-20 fazladır.
    İyi forumlar...
  • Bahsettiğim projede;
    mevcut baca dizaynlarında yanma için içeri giren gazın ve yanma sonrasında çıkan egzoz gazının aynı noktadan atmosfere salındığını ve bu karışım neticesinde egzoz gazının tekrar içeri girerek yanma veriminin düştüğünden bahsediliyordu.
    Şayet böyle bir durum varsa ki bunu önlemek gerçekten verim artışına sebep olur diye düşünüyorum. Çok basit bişey zaten.
    %40'a varan verim artışı olduğunu iddia ettiğini hatırlıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.