Bildirim
40 tl'lik eurodizel ile kaç km?? (Şehir Dışı)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: T.E.M.K
40 tl'lik eurodizel ile şehirdışı kaç km yol yapabilirsiniz...2004 model ford connect 90 hp 40 tl'lik eurodizel ile şehirdışı 100 km zor yapıyor.Sizce araç çok mu yakıyor.....?????
40tl lik yakit takribi 12lt yapiyor.
Benim vectra 1.9cdti otomatik 5lt yakiyor sehirdisinda.
240km yol yapar. -
çok yakıyor ya ancak ticari araç olduğu için bilemeyeceğim normal mi değil mi de bizim ve yukarıdaki arkadaşın aracına göre çok fazla yaktığını söyleyebilirim. -
Normalden çok fazla bir servise baktırmak lazım ... -
quote:
Orijinalden alıntı: okanttnc
quote:
40 tl'lik eurodizel ile şehirdışı kaç km yol yapabilirsiniz...2004 model ford connect 90 hp 40 tl'lik eurodizel ile şehirdışı 100 km zor yapıyor.Sizce araç çok mu yakıyor.....?????
240km yol yapar.
evet 12 lt yapıyor.Ortalama 100 km gibi sabit bir hızda 40 tl'lik eurodizel ile şehirdışı 100 km yapabiliyorum.Sonra depo ışığını yakıyor...Nasıl birşey anlamış değilim....
Ayrıca araç depo ışığı yandıktan sonra daha ne kadar gider bilgisi olan üyelerden yorum bekliyorum...
-
sat kurtul o yakıt canavarını conect in fazla yakıt tükettiği bilinen bir gerçek doblo 1.6 multijet yada kangoo 1.5 dci ye geç -
Sürüş tarzınızda bir anormallik olsa bile o değer çok yüksek.Ş.içi zorlamayla bile o değer zor.Aracı bi gösterin motorunda sorun var. -
Yanıma 2 bidon yakıt alıp tekrar denicem.Bu kez ışık yandığında araba yolda kalıncaya kadar gidecem.Arabın daha önce enjektörleri yakıt pisliğinden dolayı değişmişti.Hatta opet ile davalık olmuştuk.Daha sonra uzun yolda turbo yaktı o değişti.Sanayide bir usta orjinal olmayan bir turbo taktı.Düzenli olarak hava filtrelerini değiştiriyorum ama yinede aracın yakıtında değişme yok.... -
silindirlere yeterince hava gitmiyor olabilir turbodan dolayı. zengin karışım olabilir. şehir dışında 40 lira mazotla en az 180-200 km yapmanız lazım. ben 255 km yaptım 40 liraya. -
Araça normalden biraz fazla yakıyor fakat şölede aşşağı yukarı bir genelleme yapacak olursak ford'ların geneli zaten çok yakar birde bu araç ticari olduğu için ve ağır araç olduğu içinde kıyaslaması ona göre yapılmalı diye düşünüyorum ki işin içini dış etkenler ve iç etkenlerde girince çok kafa karıştırıcı bir durum ortaya çıkıyor.İç etklenlerden kastım kullanıcıdan kaynaklı olabilir.Dış etkenler araçdan kaynaklı olabilir bakımlarının aksatılmaması vs. gibi nedenler hava şartları olabilir kış olaması etkendir yani birde aracın ne kadar yakıt yaktığı ve ne kadar yol kat ettiğinin düzgün bir şekilde hesaplanması gerekir tam depoyla ve para hesabıyla hesaplanması gerekir.Ayrıca araçda yakıt lambası yandıkdan sonra 40 km civarı bir yol gider. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: okanttnc
quote:
240km yol yapar.
evet 12 lt yapıyor.Ortalama 100 km gibi sabit bir hızda 40 tl'lik eurodizel ile şehirdışı 100 km yapabiliyorum.Sonra depo ışığını yakıyor...Nasıl birşey anlamış değilim....
Ayrıca araç depo ışığı yandıktan sonra daha ne kadar gider bilgisi olan üyelerden yorum bekliyorum...
Offf. Bu ne yaa. Senin araba yakmıyor abicim. Sömürüyor. Depo delik olsa ancak bu kadar yakardı heralde. 12 litre ile 100 km. Ford Transitler kendi sınıfındaki doblo, partner, kango ve caddy'lerden çok yakıyor. Bu bilindik bişey ama bu kadarı da çok fazla. Uzun yolda 120 - 130 km suratle o kadar yakıtla benim diesel araba 240-250 km yol gider.
-
1.9 JTD alfa uzun yolda 5-5,5 litre yakıyor... yani 40 lira ile 220-230 km yol yapıyorum... -
Benzin döker yakarım ben o arabayı. Klima açık 6.5-7 litre arası yakıyor bizim araba uzun yolda 120'yi geçmezsem.7 litreyi geçtiği hiç olmadı sizin arabada muhakkak bir sorun var. (Araç 75'lik Connect)
Ek: Yalan olmasın bir defasında 7.2 litre yaktı arabada 4 kişi artı bagajda dükkan için mal vardı klima 1. kademe açık 120 nin altına hemen hemen hiç inmeden İstanbul'dan geldim Tem üzeri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 14 Ocak 2011; 18:22:38 > -
astra 1.3 cdti var şehir dışı 16 krş yakıyor şuanda hız sabitleyicisinde 110 km hız ile 250 km civarı yol yapar..... -
Araçta anormal birşey var ya da gerçekten normalinde çok yakıyor.
1,4 92 beygir dizel ile son hız gitsem dahi 200 kilometre altına inmez. -
ankara da imzamdaki araçla 200 km yol yapıyrum. o da yetiyor bana :) fazlasını istemiyorum. -
Yanlış ölçüm yapıyorsun... Fulleyip ölçersen daha doğru edersin...
Ne yaparsan yap (düzgün kullanarak) şehirdışı 100 km de 12 litre yaktıramazsın o arabaya...
quote:
-
110 lük Connect var, dip gaz kullanımda 12-13 litreyi ancak görüyor. Sehir dısı bunun üzerini yaktiramazsin zaten. Senin araçta ciddi bir sorun var, ben o sekilde kullansam 5,5 lt civarı yakar.. -
240-250km nin altına inmiyor imzadaki araçla. -
120-140 arası hızlarda daha geçen ankara kırıkkale yaptım imzamdaki araçla araçta 4 kişide vardı 250 km yol yaptım 50 tl yaktı
bu arada arabada 4 adet kışlık lastik var bilindiği üzere oda yakıtı artıran bir unsur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 20 Ocak 2011; 16:20:49 >
Benzer içerikler
- esp ve abs ışığı neden yanar
- yeni alınan araba için kan akıtmak diyanet
- webasto aküyü bitirir mi
- oto tamir dükkanı açmak maliyeti
- pozantı rampası kaç km
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X