Bildirim
Megane 2 10.7lt\100 km yardım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
normal hıc bi sorun yok. -
bende de 2004 1,6 var ve şehir içi dışı ortalama 8,2 lt.
Yakıtı etkileyen okadar çok faktör varki ;
arabanın bakımı (hava filtresi , buji vb. parçaların değişimi) iyi olmalı,
jantların ağır ve lastiklerin orjinal dışı kalınsa yakıtı etkiler,havası düşükse etkiler,
Sürekli klima açık yakıtı etkiler (dijital klimalarda özellikle),
Ani ivmelendirme ,
aşırı ve gereksiz yükleme,
gibi bir çok faktör var.Ama ben bunların hepsini biliyor ve hepsine dikkat ediyorum diyorsan aklıma bir şey daha geliyor oda katalizörün altındaki oksijen sondasının arızası olabilir. Ama o arızalı olsa mutlaka servis ışığı yakar ama yinede kontrol ettirmekte fayda var. -
Bende de 2004 Megane II HB Tiptronik var, ortalama yakıt 10.1 ile 10.7 arasında değişiyor.
Kısa mesafeler arasında kullanıyorsanız yüksek görünmesi normal diye düşünüyorum.
Ateşleme bobinleri de yakıt tüketiminde etkili olabilir. -
Her 1.6 araçlar gibi normal bir yakıt tüketimi var... -
Arkadaşlar doğru söylüyor çünkü 1.5 dCi gibi 100lt/5.0 gibi birşey bekleyemezsin. -
Merhaba bende de 10 lt / 100 km ortalama şehir içinde. Bir ara 9 ,8 lt'ye düşmüştü lpg taktırdıktan sonra bu biraz daha arttı gibi. Kullanıcı arkadaşlar normalmi bu değerler acaba? -
arkadaşlar aracınız lpg liyse yol bilgisayarındaki değer artar,çünkü megane lara tüp takınca yol bilgisayarı tüp değerini gösteriyor.Bu dediğime bazı arkadaşlar inanmayabilir ama gerçek bu....Ben bunu bizzat denedim.Benzinli 9,5 ile 10,5 arası normaldir.9- 9.5 dan aşağı düşmesi çok zor.gerçek şehir içinde tabi... -
Gerçekten de benzine alınca miktar biraz düşüyor şöyle söyleyeyim 1 lt ile 2 lt arasında (yokuşa doğru gaza yüklenince örneğin ) bir fark var. Ama sonuç olarak şehir içi 2tl benzinin litresi olursa ortalamam 20 Krş Lpg'de bu da çok ama çok uygun ve yeterli. Araca iyice ısındım ben umarım kronik sorunlar çıkmaz (bu güne kadar çıkmadı). -
inşaallah çıkmaz benim aracım otomatik olduğu için biraz daha fazla yakıyor şehir içinde lpg 25 krş yakıyor.Yol bilgisayarı 12,5lt ile 13lt arası gösteriyor şehir içi buda şehir dışında yol durumuna göre 8 ile 9 arasında değişiyor tabi bu lpg değeri.Ben önceleri inanmadım lpgyi ölçtüğüne daha sonra arabayı benzinde kullandım değerler yaklaşık 2 lt düştü.yani kısacası araba lpg yi ve benzinide ölçüyor... -
Bende bizim araba çok yakıyor diyordum şimdi görünce bizim araba nimetmiş dedim :D -
quote:
Orijinalden alıntı: BuğraTuna
Arkadaşlar bizde 2004 1.6 CC dynamique megane var araç 100 binde yol bilgisayarında 10.7 lt \100 km de gösteriyor düşük devirlere kullansamda en düşük 9.9 u gördüm sorun sizce ne olabilir ?
ben anlamadım bu arac lpg mı benzınmı
benım aracım benzınlı 7 ıle 8 arasında degısıyor genelde 7,5 de fılan kullanıyorum -
Normal değil bence.. Ben 170 - 190 arası gezerim ve sürekli uzun yoldayım. Bu hızlar da genelde klima da açık 2. seviye falan 12,1 lt ortalama. Yani bence hava filtresi ni falan değiştir ateşleme bobinler i in falan... -
Arkadaşlar ben 100 liralık benzinle (95 oktan Petrol Ofisi) yani 27.7 lt ile 380 km yol yapıyorum sizce nasıl bana biraz fazla geliyor...
Megane II HB 2004 1.4 16v 35000 km Eskişehir -
1560 km yolda LPG nin litre fiyatı 2.01TL den hesaplarsam 19.5 kr yaktı. Fazla yaktı gerçekten...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X