Şimdi Ara

LPG çok yakması (30 TL - 30 KM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • olay başlıkta olduğu gibi. 1.6 karbüratörlü motor. 20 aldım 15 gitti. 30 aldım 30 anca yetti. arabada herhangi bi çekiş düşüklüğü falanda yok, sabahları soğukta tekte alıyor marşı. soğukken de çekişi iyi, rahat gidiyor. sabahları ilk başlarda beyaz duman atıyor ama sonra geçiyor. herhangi bi yakıt kokusu falanda yok. sarsıntı vs falanda yok. tek sorun rölanti normalde 10 da olması gerekirken hafif dengesizlikten ötürü 8 lere, bazen 6 lara düşüyor. bende düşmesin diye jikle açık geziyorum. tek problem bu.

dün öğlen ustaya götürdüm, bişey yok bunda rahat araba dedi. gaz ayarı vsvs. yapıldı bida denemedim fakat kırmızıyı erken yaktı yine.

sorun neyden kaynaklanıyor?

• Aracınız 100 km de kaç litre yakıt tüketiyor hocam?

Öyle 20 aldım 15 gitti derseniz, sanayi esnafıda sizden 500 alır ama arabanız gitmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt

yakin zamanda 100 km yol yapamadim maalesef. fabrika verisi 100 km de ortalama 9 litre olarak gozukuyor. sehir disi 6-7 iken sehir ici 11-12 gosteriyor. durum boyle olunca yuksek miktarli lpg almak bile zor geliyor.

bugun de 30 tl lpg ile 44 km gitti. durumlar boyle karisik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limelar -- 9 Mart 2021; 11:13:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam depoyu fulleyin. 100 km yol yapın sonra aynı pompadan tekrar fulleyin. böyle daha tutarlı hesaplanır

• Aurorax kullanıcısına yanıt

lpg aldigim yer farkeder mi? bp den iyisi diye aliyorum, dun tp den aldim sonuc farkli cikti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet fark eder, hattı aynı istasyonda farklı pompalarda bile oynayabilir. aynı benzinlikten iki kez yakıt alıp 100 kmde kaç litre yaktığını hesaplayın, sonra farklı bir benzinlikten iki kez yakıt alıp aynı sürüş tarzıyla 100 kmde kaç litre yaktığını hesaplayın. böyle böyle benzinlikler hakkında fikir edinirsiniz. 20-30 km çok kısa mesafeler.

• 30 TL - 30 KM
    Kilometrede 1 lira,benzine al daha iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG %20 fazla yakar... Sizce?
    13 yıl önce açıldı
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevabı kedin vermişsin. Jikle açık olduğu için = zengin karışım

• benzinde soğukta sıkıntı oluyor. jikleyi çekince stop ediyor haliyle ısınmadan kullanılmıyor. o yüzden lpg kullanıyorum, benzini şehirler arası mecbur kalırsam kullanıyorum

• yakuza283 kullanıcısına yanıt

hocam jiklenin açık olması o kadar çok farkettirir mi? günlük işe git gel mesafem 5 km gidiş, 5 km geliş oldugundan, araç tam ısınana kadar zaten varmış oluyorum.

• Aurorax kullanıcısına yanıt

uzun yola gitme fırsatını bi türlü yakalayamadım. işe yeni başladım ve birde pandemi olunca şehirler arası yolculuk yapamadım maalesef. bir tatil günü şehir içinde dolaşıp hesaplama yapıcam artık. birde benim günlük kullandıgım yol 5 km gidiş ve 5 km geliş. araç tam ısınana kadar zaten varmam gereken yere varmış oluyorum. jikleyi tam olarak kapatmam gereken yerde, iş yerinin son ışığına varmış oluyorum. acaba bu yüzden de mi çok yakıyor? eskiden böyle olmazdı havalar soğuk olunca ısınana kadar zaten fazla gaz yakma olayı da oluyor.

birde son sorumu sorup gideyim, yukarıdaki sıkıntıma ek olarak, sabahları aracı calıstırdıgımda egzoz dan beyaz duman cıkıyor. 2-3 km daha gıttıgım zaman ışıklarda durdugumda yıne beyaz duman görülüyor. bu normal midir yoksa bir sıkıntı mı var? dediğim gibi gaz kokusu falan yok.

• Farkettirir bence. Jikleyi ne zaman kapatacağınızı nasıl anlıyorsunuz? Birde işe yetişmek için biraz agresif kullanıyorsanız tüketim daha da artacaktır. Kısa mesafe sürüş zaten motor soğuk olduğu için (zengin karışım yapmasından, motor yağı, şanzıman yağı kalın olduğundan, yanma verimli olmadığından) fazla yaktıracaktır. Yağ yaktığında mavi duman atar denir ama az miktarda yakıyorsa beyaz duman oluyor. Kullandığınız yağ 10w40 mı? 15w40 veya 20w50 ise oda etkileyecektir. Yağ yakma yoksa 5w40 hatta 0w40 bile kullanabilirsiniz, bu şekilde kısa mesafe sürüşlerde motor yağının daha ince olmasını sağlamış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 10 Mart 2021; 18:2:54 >
  • yakuza283 kullanıcısına yanıt

10w40. bugün rolanti ayarını yükselttim biraz, 11'e denk gelecek şekilde ayarladım, jikleyi erken kapatabilmek için. şuanlık bi sıkıntı yok fakat gene km yakıt ölçümü yapamadım.

• en azından ne yaktığını hesaplaması kolay . ne kadar km o kadar tl...

şaka bi yana geçmiş olsun. inş çözersiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.