Şimdi Ara

40 veya 42 inç güncel Tv önerileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    40j6370 var;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 43puk4900 aldım inşallah doğru karar vermişimdir yarın gelicek servis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müteferric kullanıcısına yanıt
    Selamn aleykum arkadaslar bence 40inc 102 ekran bir tv bakiyorum baya zamandr bakinirken burdaki yorum dikkat cekti arkadasim bu 40j6370 tvyi kullanim olumlu olumsuz goruslerini paylasirmisin:)

• Hso_keskin H kullanıcısına yanıt
    Aleykum selam, bak buraya yazmıştım. O kadar cok yazdim ki bu tv hakkinda yorumlarimi, artik sadece kopyala yapistir yapmaya karar verdim :)

Başlamadan önce akıcılık kısmında şunu belirteyim, mağazalarda akıcılığı görme işi biraz güvenilir değil. Gerçekten bir tvnin de üstünlüğünü görebilirsiniz, veya iyi bir tvye kötü bir ayar yapılıp, satılmak istenen bir modele güzel ayarları yapma durumu da var. Mesela ben 48j6370i aldığım mağazaya gittiğimde, bildiğiniz en dandik yayını vermişlerdi. Sd yayın kalitesinde, ama 4k tvlerde off o videoları nasıl döndürüyorlardı. Şimdi onu gören direkt derki, aahh full hd iğrençmiş. Bu gibi nedenlerden dolayı, ben j6370i zaten internette, yabancı forumlarda araştırarak sadece almak/kampanya bulmak ve boyutunu belirlemek için mağazalara gidiyordum.Neden tercih ettiğimize gelirsek.

-40 inç için max 1600, 48 inç için ise max 2300 falan olacaktı

- Öncelikle doğal 100hz bir model olsun dedim.
    - 4k güzel fakat, 4kya gerek olan bir kullanım olmayacaktı. Ne 4k yayın izlemelik bir kaynak (yakın gelecekte bile), ne video için kota, ne de farkedebilmek için ekranın dibine monitormüş gibi bir oturma durumu vardı. O yüzden 4k bir lüks oluyordu.
    - Eğer fiyat farkı pek yoksa kavisli olabilir dedik.

Bu kıstasların hepsi bir biri ile ilişkili idi. Yani 100hz olmasaydı zaten 2300e çıkmazdım gibi. O yüzden zaten seçenekler azaldı, aklımıza bir j6370 bir de sony w805 geldi. Sony'nin hem pahalı, hem düz ekran hem de smart özellikleri biraz tizenin gerisinde diye Samsungu tercih ettik.

Bunlar dışında kullanım sırasındaki artılarına gelirsek

- Kavis çok güzel bir deneyim sunuyor. Biz zaten %99, tvnin önüne bakan 20 derecelik açıda oturuyoruz (10 sol, 10 sağ), yani o yüzden görüntünün deformasyonu gibi bir durum hiç söz konusu değil.
    - Hd kanallar, 2-3 metre izleme mesafesinden gerçekten çok güzel görünüyorlar. Özeliikle Atv'nin Kara Ekmek dizisi, diğer programlardan, kanallardan geröekten daha güzel gözüküyordu. Ki youtubeda ki full hd görüntüler, bu kara ekmek dizisinden çok daha detaylı. (1080i, 1080p farkından da kaynaklanıyor tabi).
    - 4kya gerek var mı diye test bile yaptım, 2.5 metre izleme mesafeme göre. Full hd bir görüntüyü (içinde yazılar da olan) usbye atıp tvden açtım. Resimdeki küçük yazıyı, tvnin 1 metre yanına gidince okuyabiliyordum. Ama 2.5 metre mesafeden izlediğimde o yazıyı oturduğum yerden sadece siyah bir çizik olarak görüyorum.

Demem o ki, full hd görüntüde bile, 48 ekran bir tvde, 1 metreden görebilidiğim yazıyı 2.5 metreden göremiyorsam, O zaman 4kyı nasıl seçebilirim ki? Full hd'nin bile tüm hakkını 1.8 metreden izlemedikten sonra çıkaramıyorsunuz diyor uzmanlar.

Smart özelliklerinden denediklerim ise;
    - Youtube uygulaması, güzel hızlı, fakat 2 eksisi var. 1incisi, kalite ayarı yok. 2ncisi bluetooth klavyemin yön tuşlarını görüyor fakat harflerini görmüyor.
    - Tarayıcısı, saf sayfa açma olarak hızlı değil ve bu tabiki normal. Bunların içinde snapdragon işlemci olacak değil. Ama açtığım bir videoyu yüklerken (720p film izlerken, 4 film izledim bu arada) gayet hızlı. Eğer youtube videolarını kaliteli izlemek istiyorsam, tarayıcıdan youtube'a bağlanıyorum, kaliteyi 1080p yapıyorum. Diğer taraftan bu hız muhabbeti adil kullanım kotasını aşan ben için ne kadar faydalı bir gözlem, o da tartışılır.

Umarım yararlı olmuştur;)

• Müteferric kullanıcısına yanıt
    hocam bu doğal hz olayını nasıl anlıyoruz?
    VESTEL 4K SMART 40UA8900 de 1000 hz yazıyo PHILIPS 43PUK4900/12 ULTRA HD bunda ise 400 hz yazıyo vestele bakıyorum genel olar 4k olmayan modellerinde de 400-600 hz fa8200-fa7500 600 hz iken fa7100 fln da 400 hz sanırım
  • Eyvallah kardesim cok aciklayici oldu :) suan 102 ekran icin fiyat baktigimda magazada vatan 1.999 gold 1899 netten ise,1790a bulabildim. Simdi aklimda bi soru daha olustu benim butce normalde max.1400 felan ama soru şu 102 ekran bir tvye 1800 fiyat cokmu? Degilmi?
    Peki onerebilecegin max.1500 civarinda 40inc bildigin cihaz varmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hso_keskin -- 1 Ocak 2016; 18:37:35 >
  • Araştırıp buluyorsun, başka yolu yok. Rtings.com, hdtvtest.co.uk ve coolblue.nl sitesinde incelemelerde tvlerin dogal degerleri de yaziyor. Tabi sadece model nosuna degil, tvnin tipine de bakip turkiyede satilan versiyondan olduguna emin olunmasi gerek.
    Amerika icin hzler 60 ve katlari olanlar, turkiye ve avrupada 50 ve katlari oluyor. Yani orada 60 ise turkiyede 50dir.

O 400hzler falan hep fasa fiso. Piyasada 100hzler bile dogru durust yok
    40j6370 iste onerdigim :) o 1800 fiyatlarina alma zaten, bu tv 1450yi, 1500ü gordu. O yuzden indirim, kampanya kovalardim yerinde olsam. Bunun duzunu istiyorsan o da 40j6270;)

• Beyler ben pc min kasasına vga vga bağlantı ile plazma ya bağladım ve vga seçeneğine tıkladım tv den pc niz görmüyor sinyal yok diyor yardım edin pc nin monitör bozuldu plazma dan girmem gerek

• Bilen yokmu yardım ???

• Oncelikle tesekkurler aciklamalarin icin.kardes ben 2 aydir bakiyorum bu lgnin 32lb652 sine bakiyorum baktim dusecegi yok hemde ekrani buyuteyim dedim ozaman simdide j6370i bekliyecez 1500e de dusermiki bu saatten sonra :)) j6270de ic ozellikleri olarak aynimi kardesim bu 100hz olmasi fln yani sadece kavis farkimi var. Onada bakmistim oda nette 1650 civarinda buna normal die dusunmustum buda fazla ozaman dimi. Bu 6270id3 6370gibi onerirmisin ;))

Anlasilan sen bugun beni muptela edeceksin bu foruma:) 1 hafta once bir yerde 1550 liraya inmisti, bimeksti galiba. J6270 ile ozellikleri ayni, yani sonucta evimde iki tv yok. Ama 6270in bulabildigimiz tum ozellikleri ayni 6370 ile. 6270 6370ten biraz daha zor bulunuyor, o yuzden 6370te daha cok kampnaya oluyor;)

• hic sorma ya su tvyi alsaydik bqya bi girmem heralde buraya bak bak dogru duzgun kullanici yorumu bulunmuyor onlarda benimgbi alana kadar bak bak mideleri bulabiyo herqlde aldikdan sonra giren yok :D :D saolasin kardes iki modelide takip edecem 1500e duserse kostur kostur magazaya ;))

• Beyler yokmu pc kasası ile vga kabloyla plazma bağlantı sini

• Bilen

• Beni görmezden geliyor deme diye yazzıyorum, yoksa bir bilgim yok. Google'da lg tv vga bağalantı yaz, özell olarak forum.donanımhaber.com da bakmasını seç, belki çıkar. Gerçi bakmışssın zaten.

Haso, umarım denk gelirsin bir kampanyaya. Ama fazla yukarı çıkmamaya bak. 1650 40j6370 için üst limit olsun. Ki Kipada bulabilirsin belki.

• Aynen kardes bende hic anlamiyom o islerden eyvallh kardes gecen o fiyata dusmus kipa aynen dedigin fiyatda kacirmisiz neyse hayrlisi bakalim tekrar saolasin iyi geceler

• hocam bu saatten sonra full hd alınırmı? ben o mantıkla hd ready almıştım. 2 sene sonra tüm yayınlar full hd ye döndü, pişman olduk, iş işten geçti.

yaz bi kenara en geç 2 sene sonra maç yayınları, büyük kanallar 4k dalar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.