Şimdi Ara

400 beygirlik Golf geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mrmst

Alın size konsept olmayan stock FQ-440 EVO 440 beygir
     400 beygirlik Golf geliyor

Oyş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

Forumdan birisi yanlis hatirlamiyorsam yaklasik 300 bine getirmisti 300 beygir olanini buda o fiyattan asagi olmaz sanirim. Ayrica o arkadas bu haberi gormesin

Fake hocam o konu inanmayın yeni GTI geldi 131000'e, yeni R'da 160000 bandında olacaktır.

• 1500cc 1400hp de olabilirdi. Olmaz değil.
  • Tok kapı sesi yoksa almam ben.

• mitsubishi bunu yıllardır yapıyor, bazılarıda ilkmiş gibi seviniyor, birde otomobil bölümünü takip edenler var içlerinde ilginç
  • o fiyata m6 alırım ben.
  • Her şeyin başı o Tommi Makkinen ile başladı hala hastayım o araca
  • quote:

Hastası olduğum otolardan birisi.
  • 1000 beygirde olsa golf
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

1.4 TSI 180hp polo GTI'ların yağ yaktığını düşünürsek artık bu araç 100km/5lt tam sentetik yağ yakar, VAG'dan anca bu beklenir :)

Hoca bu vaglar resmen 2 zamanlı motor gibi
    Benzinin yanında birde yağ katiyorsun

• quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantastic Light -- 19 Nisan 2014; 1:11:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

olmaz... tok kapi sesi var.. birde torsiyonla geldi mi offffff...

Iyi kirbaclamissin dostum :))

• 1- Mitsubishi marka ocak - mart arası Türkiye'de 217 tane satılmış. 80 milyon nufüsta ancak 217 teneke sever olması mantıklı...
    2- Mitsubishi artık evo serisi üretmeyecek. Zaten pek alanda yoktu.http://www.digitaltrends.com/cars/mitsubishi-ending-lancer-evolution-production/
    3- Evo serisi bir depoyu 150 km de bitirir. Motor ve turbo ömrü 50.000 km.leri zor görür.
    4- FQ serisi evo araçlar genelde sağdan direksiyonlu üretilir. Avrupa'da 295 HP lik versiyon satılır.
    5- Yerlere göklere sığdıramadığınız EVO X SST 0-100 km 6.4 sn dir. VW Golf R DSG 4.9 sn dir.
    6- Herhangi bir Golf GTİ veya R kronik olarak yağ eksiltmez.
    7- VW GOLF GTİ 2013 te YILIN OTOMOBİLİ seçilmiştir.http://www.caroftheyear.org/winner/2013_1/coty

Yukarıdaki gerçekler liselilerin ve 20bin liralık capon araçlarını dünyanın en iyi aracı zannedenleri üzecek ama gerçekler acıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: shintai

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Tahminime göre 300 bg motorun yanında 100 bg'lik elektrik motoru var.

Artık böyle hibrit modellere alışmamız gerek galiba. (Bkz. Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari, McLaren P1)

Supe Sporlarda Elektrik desteklilerin performansı bir önceki nesilden hep daha iyi çıktı şimdiye kadar. Ek olarak yakıt tüketim avantajı, medeni ülkelerde olan gürültü sınırı yüzünden şehir merkezine girememe sorununu falan da aşmış oluyor bu araçlar. Bence hiç fena değil bu hibrit işler. Ancak ben tam elektriklileri bekliyorum.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vosvosa gelince: Dikkat etsinler yağ eksiltiyor olmasın... Sonra bendeki vosvos gibi piston aşşa oluverir.

VW hakkında yorum yapmak istemiyorum,zaten ne yapıyorlarsa, "sözde" otomobilleri sevdiklerinden yapıyorlar(mış). (Tamamen duygusal.)

Yeni nesil hibrit süper-sporların şimdiki temsilcileri olan (yukarıda yazdığım) modeller mevcut kombinasyon ile devam edebilirlerse sorun değil tabii ki.

Performansları gerçekten olağanüstü seviyelere çıktı,şehiriçinde sakince gezebilme imkanı var ve yakıt tüketiminde belli bir ölçüde azalma var.

Ama benim korkum, bunların geçiş dönemi araçları olması ve yaklaşık 15 sene sonra tamamen elektrikli araçlara dönüşerek,ihtişamlarını kaybetmeleri ve adeta hibrit tohumlara benzemeleri.(Tadı yok,verim çok)

Hadi performans açısından yine üst düzeyde olacaklar ama sürüş zevkini destekleyen koşullardan en önemlisi olan içten yanmalı motorun eksikliğinden dolayı, adeta ruhsuz makinelere dönüşecekler.

Zaten insanlık o yolda ilerliyor. Otomobilleri de onlara benzemiş olacak.

Edit:imlâ

Süper sporlarda keyif hiçbir zaman kaçmaz. Bizim bindiğimiz zavallı arabalarda keyif zaten çoktan kaçtı. Keyif istiyorsan ve gerçek spora paran yetmiyorsa S2000, Miata, GT86, Spider, Z4 gibi seçenekler sunuyorlar. Kazığını yiyip bunlardan bir tane alıyorsun...

Gelecekte Süper sporlar komple elektrikliye bile geçse keyif sona ermez. Hatta iddialı konuşacağım, birkaç %100 elektrikli araç kullandım. Menzil sorununu çözdüklerinde benzinli araçları gömecekler. Performans iddialı. Artık süper sporlarda manuel vites çok çok azaldı. Eh, elimizin altında vites, ayak altında debriyaj zaten olmayacaksa elektriklinin tek dezavantajı seste oluyor. İllaha ses istenirse onu da şaseye monte transducer ile çözüyorlar. Bu da bir başka VAG dümbelekliğidir; ama işe yarıyor ne yalan söyleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: FreePhone

1- Mitsubishi marka ocak - mart arası Türkiye'de 217 tane satılmış. 80 milyon nufüsta ancak 217 teneke sever olması mantıklı...
    2- Mitsubishi artık evo serisi üretmeyecek. Zaten pek alanda yoktu.http://www.digitaltrends.com/cars/mitsubishi-ending-lancer-evolution-production/
    3- Evo serisi bir depoyu 150 km de bitirir. Motor ve turbo ömrü 50.000 km.leri zor görür.
    4- FQ serisi evo araçlar genelde sağdan direksiyonlu üretilir. Avrupa'da 295 HP lik versiyon satılır.
    5- Yerlere göklere sığdıramadığınız EVO X SST 0-100 km 6.4 sn dir. VW Golf R DSG 4.9 sn dir.
    7- VW GOLF GTİ 2013 te YILIN OTOMOBİLİ seçilmiştir.http://www.caroftheyear.org/winner/2013_1/coty

Yukarıdaki gerçekler liselilerin ve 20bin liralık capon araçlarını dünyanın en iyi aracı zannedenleri üzecek ama gerçekler acıdır.

1- Türk milletinin otomobil zevkinin üst düzeyde olduğunu kimse söyleyemez sanırım. Ek olarak distribütör, vergi denklemlerini de atlamamak gerek. Otomobil piyasasının kalbi genel olarak ABD'dir. Uzun yol yapanlar onlar. VW'nin GTI serisi dışında esamesi okunmaz. Bir de Mitsu'ya bakın derim. Bölge bölge marka imajları değişiklik gösterebilir. Türkiye'de satışı düşük olan araba kötü diye bir şey yoktur. VW'nin satışı yüksek diye de iyi demek değildir. Bende Cabrio Audi var. Oradan biliyorum. 1.8tfsi cabrio dsg Audi A3. "Otomobil" sınıfına sokmam. Oyuncak araba sınıfındadır.

2- Japon abiler bu arkadaşları yavaştan çekiyorlar. Başka işlere kanalize oluyorlar. Mitsu enteresan konseptlerle geri dönecek. 4 kapılı asfalt WRC'si fikrinden müşteriler yavaştan uzaklaşıyor. Bana da ters bir konseptti. Gt86, Alfa 4C gibi kardeşleri daha çok göreceğiz, ki bana daha uygun.

3- Yalandır. Sürekli redline spec. apache gibi gidersen çoğu güçlü arabanın menzili 200km civarındadır. Bu arabalardan hiçbiri apacheler için dizayn edilmemiştir. Ve gene yalandır. 50.000km'de patlayan turbonun sahibini sorgulamak gerekir veya üretim hatası vardır. Yüksek basınç turbolu araba kullandım. Üstelik söz konusu basınçlar WRX ve EVO basınçlarına yakındır. Saab 900 2.0T (HPT)'nin turbo basınç değerlerine bakın. Bu aracın turbosunu araç 11 yaşında ve 240.000km'de iken patlattım. Tamamen kullanımla alakalıdır. Otomobil haşeresi gibi araba kullanan amcam ise sürekli dip gaz fren, dip gaz fren, otobanda 260'la git, kalkış yap, tarzında araba kullanmakta ve motor sorunları ile ünlü S80 T6'nın turbosunu 90.000km'de patlatmayı başarmıştır. Herhalde sorunsuz bir arabada 120.000'de falan patlatırdı. Oyuncak arabalarda aracı aşırı sıkıştırıp ısınmadan basarsan falan 50.000'de turbo yemek mümkündür. Ancak gerçek bir otomobilde araca işkence de etsen 50.000km'de turbo yemek gerçekten Güven, Özveri ve Tecrübe ister. Hele Garett falan dağıtmak için Drag yarışçısı olmak lazım.

4- Euro5, Euro6 standartları ve müşteri beklentileri / fiyat beklentilerini karşılama çabasıdır. Gene, dediğim gibi, her araba her pazara uygun üretilmez. Özellikle özel arabalarda bu yoktur. Mitsu. da bunlardan biri. Müşterinin beklentilerine uyum sağlama çabası da yok değil.

5- EVO'nun önü açıktır. Golf'te ise modifiye için işe motoru ve ECU'yu sökmekle başlayabiliriz... Şaka şaka. R güzel araba. Ama önü çok açık değil. Üretim mantıkları farklı. Bu hızlanma farkı EVO'nun kötü olduğu anlamına gelmez. Stok halinin daha hantal olduğu anlamına gelir. Bir de tabi içlerinde kaç yıllık teknolojiler var bakmak lazım. EVO'da mantık kaç yıldır değişmiyor, VW'de mantık kaç yıllık? Bir de "modifiyeci için otomobil üretmek" denen konseptin aracı EVO ile STI. Zaten bu tükenmeye başladığı için bu arabaların üretimi duruyor. GTI veya R'dan bambaşka bir mantık EVO ve STI. Harley gibi. Al, sonra bir o kadar daha para harca diye. Zaten o yüzden vergisiz fiyatı ucuz. Daha bunu anlayamıyorsanız ohoooo...

6- Bir de eksiltseydi... Bunu açıklama ihtiyacı duymak bile VW açısından ayıptır. Gene dönüyorum, benim 94 model yüksek basınç turbolu Saab'ım 300.000km'de iken yağ eksiltmiyordu. Ama 2014 yılında GTI ve R'ın yağ eksiltme probleminin olmadığını açıklamak gerekiyor. VW pişmanlıktır hakikaten. GTI ve R hariç... ABD'ye son yıllarda çok kasıyor VW. VW'nin ABD'de satmaya korkmadığı arabayı alabilirsiniz gençler...

7- Doğrudur. Haketmişti.

Özetle tarafsız olmak her zaman iyidir. Hiçbir araba mutlak iyi veya kötü değildir. Elma ile armut da karşılaştırılmaz.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize katılıyorum.

Ama demek istediğim şey şu; düşünceme göre içten yanmalı motorun yaşattığı ruh kayboluyor,kaybolacak.

Elbette performans muazzam seviyelerde,kullanılacak teknolojiler de mükemmele yakın araçlar yapılmasını sağlayacak.

Ama söylediğiniz gibi, sentetik bir ses olacak. Vites yok evet, belki onu yaşatmak için vites değiştiriyormuş gibi yapılmasını sağlayacak birşeyler yapacaklar. Bakıyorum da resmen simüle edilecek sanki herşey.

Benim tek isteğim simüle edilmiş sürüş ve ruhsuz araçların olmaması.

Umuyorum belirttiğiniz ilerlemeler, daha büyük avantaj sağlar insanlık için.

(Sentetik sesi keşfedenleri hiç iyi anmayacağım ama )

• quote:

Orijinalden alıntı: FreePhone

1- Mitsubishi marka ocak - mart arası Türkiye'de 217 tane satılmış. 80 milyon nufüsta ancak 217 teneke sever olması mantıklı...

Evo 9. Fabrika tarafından biçilen ömür 300.000 km net olarak kayıtlarda mevcuttur. Evo 10 için bu değeri %85 düşürmenizden ötürü sizi tebrik etmek istiyorum.

• Konu başlığını EVO X FQ-440 olarak değişin derim.
  • evo varken çöp.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.