Şimdi Ara

400 milliwatts TP-Link 5110 AP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; piyasaya yeni çıkan TP-LİNK 5110 26 dBm, 400 milliwat yüksek güçlü ap'yi alıp kullananlarımız var mıdır? Sinyalizasyon performansı(Menzil) nasıldır? Önerir misiniz? Bu ürünü Wifi projelerine entegre edenler yorumlarınızı başlık altında paylaşır mısınız?

http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa5110g-54m-access-point/ProductDetails.aspx?productId=bd97489&categoryId=410

• 400mw değil 500mw gücünde, onunla beraber high power usb adaptör alacağım

http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa5110g-54m-access-point/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd97489
    http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wn7200nd-150mbps-high-power-usb-adaptor/ProductDetails.aspx?productId=bd100064&categoryId=103939

3 hafta içersinde alacağım, biraz bekle istersen deneyince fikrimi söyleyeyim :)

ikiside 500mw de çalışıyor..

• Ürün ile ilgili geribildirimini mutlaka, başlık altında paylaş. Eğer; anten kazancı+26dbm yüksek bir çekim performansı sunuyor ise TP-Link ap ekonomik fiyatı ile segmentindeki referans ürünümüz olabilir.
  • pardon usta iyice inceledim evet 400mw imiş, kusura bakma, ama şöyle bir durum var, normal alıcıların %99'u 100mw ve yasal olan bu, bunun üzerine çıkılırsa vergi ve izin falan lazım.. yani illegal gibi birşey oluyo, high power usb adaptör mesela 1,5 km alanındaki ağları çekebiliyormuş... ne demek oluyor en az 75-80 ağ :D

neyse ben alayım seni bilgilendiririm.
  • Dunde yazdim bugunde yaziyorum. TP-LINK hic bir cihaz belirttigi ozellikleri karsilayamaz. Bunu cihazin kasasinin kalitesizliginden tutunda
    cihazin agirlana kadar anlarsiniz. 400mW dedigi deger +40mW ve ya +50mW belki olabilir.
  • nereden emin olabiliyorsun, fabrikasında mı çalışıyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu
    nereden emin olabiliyorsun, fabrikasında mı çalışıyorsun ?

Evet fabrikasinda calisiyorum Sen pazarlama kisminda calisiyorsun herhalde?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tp Link Archer VR300 v1.20
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bi markayı işçisi kötülemez
  • quote:

bi markayı işçisi kötülemez

Iscisi belki kotuleyebilirde, satis personelinin kotuleyecegini hic sanmam
  • ya tamam uzatmayalım...
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=40627042
    bak arkadaş memnun :)
  • quote:

ya tamam uzatmayalım...
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=40627042
    bak arkadaş memnun :)

Arkadasin arkadasinin ne amacla kullandigi onemli. Salonda kullanacaksa sorun yok.
    Senin dusundugun gibi 75-80 tane ag yakalamak icin kullanacaksa o is ya$
  • örnek gösterdim ben :D

3-5 ağ çekerse bunula 8-9 ağ çeker bu yani, (bu arada iyi abartmışım :D)
  • quote:

örnek gösterdim ben :D
    3-5 ağ çekerse bunula 8-9 ağ çeker bu yani, (bu arada iyi abartmışım :D)

• Çıkış gücü ne kadar ağ görebileceğini etkilemez, alıcısının hassaslığına bağlıdır o olay. Daha çok ağ görmek için en iyi çözüm daha iyi bir anten sistemidir. Tabii onlarla bağlantı kurmak için daha çok güç işe yarayacaktır, fakat 100 mW ile 400 mW arasındaki farkın sadece 6 dB olduğunu hesaba katarsak, elinizde 100 mW bir cihaz varsa bundaki stok anteni çıkarıp, ki muhtemelen 3 dBi civarı olacaktır bu ufak antenler, kaliteli bir 9+ dBi anten takmak çok daha iyi bir çözüm olacaktır.
  • bu gunlerde de bir urun icin oneri isteniyor..sonra oneriyorsun...sonra oneri isteyen kisi almak istedigi urunu oneri getiren kisilere dayatip illa bunu alacam diyor...madem oyle oneri isteme...

konu meclisten dısari
  • Ürünü alıp, kurup(AP-UNİVERSAL REPEATER-Client) kullanan var mı aramızda?
  • Ben aldim client modda kullandim. Sonuc, hicte 400mw gibi gelmedi. Daha onnce, ap olarak 601g, 500g, wr543g kullandim. Hepsini de client modda kullandim. 5110g nin cıkıs gucunu arayuzden 26dbm yapmama ragmen kullandıgım diger ap ler ile arasında bi fark goremedim. Ama bu benim bulundugum konum, anten vb. ile de alakalı olabilir. 26dbm yapınca asiri ısınıyor. 5110g nin bi guzel tarafı da POE adaptorle geliyo olusu. Her seye ragmen alinabilir bi urun.
  • Konunun teması olan ürünü nihayet satın aldım. High Power sınıfında piyasaya sürülen Tp-Link 5110g AP kesinlikle söyleyebilirim ki ismini hak ediyor. Cihazı salt AP amacıyla satın aldım ancak aşağıda ürünün fotoğraflarında da görebileceğiniz gibi olabilecek tüm 'wifi' senaryolarınıda destekleyen bir cihaz. 26dbm=400mw gerçek anlamda bağlantı kalitesi, sinyal çekim oranı ile harika bir sinyal patterni yarattı. Ürünü içinden çıkan normal anten ile test etmeme rağmen sonuç muhteşem oldu. Kutu içeriğinde ki Poe ile enerji kablosu bulundurmadan metrelerce uzatabilir, sadece cat 5 ile(Çatıdan Wifi client) rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle duvar, beton, cephe gibi katmanların bulunmadığı cam kenarlarına, muhafazalı kutu içinde balkona konumlandırıldığında sonuç çok çok iyi olacaktır...

Tp-Link 5110g ürün fotoğrafları;

http://www.imagebam.com/gallery/zj7qynkece35nwm0q738pr3oupix1xi1

Son olarak PoE özelliğini kurulumlarında yoğun bir şekilde kullanmak isteyenler iyi kalitede cat5-cat6 kabloyla bu niteliği aktifleştirsin aksi takdirde olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semh12 -- 23 Temmuz 2010; 1:24:23 >

• semh12,

Cihazınız hayırlı olsun.

Ben Client modu için satın almayı düşünüyorum. Normalde 100 MW lık. Tp-link 422G adaptor ile Arkadaşıma bağlanabiliyorum. Fakat sinyal düşük. araya inşaatda girince baya düşük sinyal ile bağlanabiliyorum.

Client Modunda denedinizmi? Client Modunda İP alabiliyormusunuz?

Cihazın Client modu ve Gücü hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.