Şimdi Ara

4000-5000 Tl. Civarında sistem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostlar hepinize çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz TheDomino verdiği son teklifi değerlendiricem sanırım

CPU

INTEL i7 EXTREME 980X 3.60 GHz Socket 1366 12MB, 6 Çekirdek

1055 $ ( 1.623,65 TL)

Sepete Ekle

ANAKART

ASUS P6T-SE, X58, DDR3, 3x PCIExp, Socket 1366, CrossFireX

222 $ ( 341,66 TL)

Sepete Ekle

BELLEK - RAM

TEAM Xtreem Dark 6 GB (2048X3) DDR3 1600 Mhz RAM CL8

226 $ ( 347,81 TL)

Sepete Ekle

HDD

WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Black 6GB/s WD1002FAEX

109 $ ( 167,75 TL)

Sepete Ekle

EKRAN KARTI

PNY nVIDIA Quadro FX3800 1GB GDDR3 PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı

1075 $ ( 1.654,43 TL)

Sepete Ekle

KASA

CM Storm Scout High Power 650 Watt Mesh Panel ve Pencereli 3 Fanlı Oyuncu Kasası

209 $ ( 321,65 TL)

Sepete Ekle

www.novabilgisayar.com

TOPLAM :

4.456,94 TL
    KDV (%18) :

802,25
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN ($) :

3417,28 $
    NAKİT / HAVALE (TL) : 5.259,19 TL

• 5.200 TL yi bir masaüstü son kullanıcı pcyemi vereceksin. Leonun yaptığı sistemle bunun arasında ciddi bir fark olmaz. Madem bu kadar açılabiliyorsun. DELL ve HP'ye bak. Yazık günah valla

Yani düşün 6 gb ramın var ama 1500 Tl lik pro ekran kartın var. After effects ve bazı video edit yazılımlar 64 bit artık yani ramde 12 gb gibi üstünü görsen daha iyi olur.

http://www.canbilisim.com/workstation/dell-precision-t5500-stk5-workstation.html. İş istasyonuysa aradığın xeon işlemci ve ecc bellek lisanslı işletim sistemi olacak şart yani
    yada keşke max kullanmasaydın diyorum anladığım akdarıyla işin motion graphic - animasyona yakın cinema 4d, maya, lw gibi yazılımlar kullansaydın tek işlemcili mac proda alabilirdin.

Bizim işlerde hız önemlidir ama hızdan daha önemli birşey varsa o stabilitedir. Sürekli aksıran tıksıran masaüstü pc ile bu işler ciddi yürümez. Ben core i7 li sistemi aldığıma bin kez pişmanım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 26 Ağustos 2010; 11:24:30 >

• 1.850 TL verilmez bir işlemciye. 24 saat bench mi kasacaksınız, o.c denemeleri mi yapacaksınız ?

FX1800 ile FX3800'ü araştırın aradaki fiyat farkına değer mi bakın.

ATI vga + PNY serisi bir kartta (çift) kullanabilirsiniz.

TEAM ramlerin A-Data'dan sadece pahalı olması size ne sağlayacak merak ediyorum.

10.000 TL'ye de sistem yapsanız alacağınız performans %5-10'dur bunu da anlamak zaten çok kolay değildir.

Bu arada o işlemciyi de stok fanla kullanmak herhalde mantıklı olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 26 Ağustos 2010; 12:39:01 >
  • Windows+programlar ile dokumanlarin bulunacagi harddisk ayri olmali..
    daha fazla ram ekledim.. +1'de monitor ekledim 70000:1 dinamik contrastli..

AMD Phenom II X6 1090T (3.2 GHz) 9MB 938p 125W BE
    320,00 USD
    [x]
    Asus M4A87TD/USB3 /DDR3 2000MHz S+GL+RAID+16X 938p
    106,00 USD
    [x]
    OCZ Gold LV 4 GB 1333 MHz DDR3 (Tek Parça) CL9
    194,00 USD
    [x]
    194,00 USD
    [x]
    194,00 USD
    [x]
    194,00 USD
    [x]
    PNY Quadro FX 3800 1 GB 256Bit GDDR3 16X
    999,00 USD
    [x]
    WD 160 GB 7200 RPM 8MB SATA2 WD1600AAJS
    39,00 USD
    [x]
    WD 1 TB Green Power 64MB SATA2 (WD10EARS)
    74,00 USD
    [x]
    Samsung Dvd-Rw 22X SH-S223F/B Sata Siyah
    22,50 USD
    [x]
    FSP Epsilon 700W 80 Plus Aktif PFC Güç Kaynağı
    125,00 USD
    [x]
    Inwin Fanqua Midi ATX Gaming Kasa Siyah Fullmesh
    99,00 USD
    [x]
    Samsung 22" E2220NW LCD Monitör Siyah 5ms
    178,00 USD
    [x]

KDV
    756,65 TL

TOPLAM
    4.960,24 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 26 Ağustos 2010; 12:39:47 >

• adam MAYAdan 3dsmax Tan bahsediyor sizce ekran karti olarak profesyonel bir kartı haketmiyorsa kim hakediyor hd5850 ile oyun oynarsin profesyonel tasarim kartlariyla oyun oynayamazsin ona göre fiziksel olarak ayarlanirlar ve optimize edilirler.Ram yetersiz gelicek kadar ayrintili calisma yapiyor olsaydi zaten bu foruma topic acmazdi ha yetersiiz geliyor dicekseniz ozmn bi 3x2 daha alir 12 gb olur oda yetmez diyeniniz cikar eminim.
  • 5000e makine toplayıpta mekanik disk almak mantıklı değil. O sisteme en az 60gblik bir ssd lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDomino

adam MAYAdan 3dsmax Tan bahsediyor sizce ekran karti olarak profesyonel bir kartı haketmiyorsa kim hakediyor hd5850 ile oyun oynarsin profesyonel tasarim kartlariyla oyun oynayamazsin ona göre fiziksel olarak ayarlanirlar ve optimize edilirler.Ram yetersiz gelicek kadar ayrintili calisma yapiyor olsaydi zaten bu foruma topic acmazdi ha yetersiiz geliyor dicekseniz ozmn bi 3x2 daha alir 12 gb olur oda yetmez diyeniniz cikar eminim.

haklisin kabul ama bide sunu dusun ki, 5000tl fiyata koyabilecegimiz en cok ozelligi koymaya calisiyoruz.. Kisacasi olay biraz daha kismi rekabete donusuyor gibi.. Ben elimden geleni yaparim.. isterse secer isterse secmez.. tercih ona ait..
  • Problem şurda bilmiyorum hiç 3d uğraştınmı ama yetenekli işinin erbabi ve hayalgücü yüksek birisi için Bu işte tek önemli şey hız dır zaten yapacağını hazırlar (gennelde fikirler hazırgelir) bu yüzden hız hız hız eğer kendisi daha hızlı bi sistem toplayacaksa daha ideal onu alsın onemli olan bireyin özelliklerine gore pc mesele pc aldıktan sonra ayni harddiskten alip RAID0 yapabilir yada veri güvenliği için RAID1 yapabilir herşey kullanıcın ama açıklayici bişey yazmamış banada fake gibi geldi topic ama yardim etmek boynumuuzun borcu.
    Ayni zamanda haklısın istediğini alıcak sonucta kasmaya luzum yok
  • Bu bir hak meselesi değil ki mantık meselesi. After effects kelamı geçerse iş video/motion graphice kayıyordur. Belli başlı modellemeler yapılıyor yani. Üst düzey (milyonlarca poligonluk) cad cam işleriyle uğraşmıyorsak aradaki fark yok denecek kadar azdır. Hatta bir çok 3dci oyun kartlarından daha iyi verim aldığını söylüyor. Tabii işine göre. Onu arkadaş sececek ben böyle bir sistem alacak olsam ve sadece 5 bin tl para ayırsam en son ekran kartına sıra gelir. Xeon işlemcin, ecc ramın yoksa neyleyeyim ben quadroyu firegl'i

• Intel Xeon E5620 32nm 2.4GHZ 12MB Cache Turboboost
    • Intel 5500 Chipset Anakart ( 2. İşlemci takılabiliyor )
    • 8GB DDR3 1333MHZ ECC Bellek
    • 3 x WD Caviar Black 500GB ( Max 5 HDD )
    • Çift Port Intel Pro Gigabit Ethernet
    • DVD+RW Dual

KDV Dahil 3000TL

Ekran kartı, Ekran, Klavye, Mouse için 2000TL bütçen kalıyor. Seç beğen al..

Bu sistemi şu anda üretiyorum. Sana olan avantajı ilerde 2. işlemciyi takıp ekstra istediğin kadar bellek koyabilirsin. Gerçek workstation platformu full stabil bir makinan olur. Max 32GB bellek destekliyor.

Makina intel server systems ürünüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 26 Ağustos 2010; 15:38:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Hatta bir çok 3dci oyun kartlarından daha iyi verim aldığını söylüyor. Tabii işine göre.

Farklı 3d tasarımcılarını ve farklı 3d modelleme yapanları tanıyoruz heralde.
    Zira sizin dediğiniz iş odaklı olmayan ekran kartlarından daha fazla verim aldığını söyleyen bir çok 3dciden birine bile denk gelmedim.
    Zaten sürücüye modlama yapılmazsa veya nvidia kartlarda cudatoolkitden yararlanılmazsa iş yükünü işlemci yükleniyor.

Sistem tavsiyesini isteyen arkadaş eğer alacağı sistemi tamamen iş odaklı kullanacaksa ve vericeği parayı katbekat çıkaracaksa profosyonel bir ekran kartı seçmesi mutlaka yararına olacaktır. Quadro fermi serisi "Quadro 4000" fiyatı sorun değilse ayırdığı bütçeye göre en uygunu.

Bunun dışında profosyonel bir sistem istemezse Leon-x'in her iki tavsiyesi de yeterli derecede.
    Ayrıca Leon-x üstadın dizdiği 6 çekirdekli AMD sistemden ekran kartı çıkarılıp Quadro 4000 eklenebilir...

@feylosoft Şimdi hatırlamadığımdan soruyorum After Effects CS5in kaç çekirdeğe kadar desteği vardı acaba?

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 26 Ağustos 2010; 16:46:31 >

• Sinefx sitesindeki yorumlardan okudum bazı dediklerimi bazılarını da kendim gözlemledim. Örneğin ben kardeşim 3d'de tipografik işler yapıyorum. Bundan sonra yapacağım en zor işde cinema 4d'nin mograph özelliklerini kullanmak olabilir. Motiona girdikçe ister istemez 3d'yede gireceğim. Ama Türkiyenin en iyi motion graphic artistleri ati 1900 ekran kartlı vb. mac pro kullanıyor. Çünkü orada iş gören şey 2 işlemcili xeonlu sistem. İşine göre derken bu anlamda dedim. İşin gerektiriyorsa alacaksın elbette.

Zaten buradaki temel mantık şu lokomotifiniz yarım vagonunuz süper. 3800 gibi kart alıyorsan ciddi bir sistemin olmalı. 15 yaşındaki çocuklar oyun oynamak için alıyorlar bu sistemleri.

AE'nin tam kaç çekirdek destekldiğini bilmiyorum. Tek bildiğim çoklu çekirdeği desteklediği ve bendeki 8 ve 6 çekirdeğide birden tavan yaptırdığı..
  • quote:

Sinefx sitesindeki yorumlardan okudum bazı dediklerimi bazılarını da kendim gözlemledim. Örneğin ben kardeşim 3d'de tipografik işler yapıyorum. Bundan sonra yapacağım en zor işde cinema 4d'nin mograph özelliklerini kullanmak olabilir. Motiona girdikçe ister istemez 3d'yede gireceğim. Ama Türkiyenin en iyi motion graphic artistleri ati 1900 ekran kartlı vb. mac pro kullanıyor. Çünkü orada iş gören şey 2 işlemcili xeonlu sistem. İşine göre derken bu anlamda dedim. İşin gerektiriyorsa alacaksın elbette.

Zaten buradaki temel mantık şu lokomotifiniz yarım vagonunuz süper. 3800 gibi kart alıyorsan ciddi bir sistemin olmalı. 15 yaşındaki çocuklar oyun oynamak için alıyorlar bu sistemleri.

AE'nin tam kaç çekirdek destekldiğini bilmiyorum. Tek bildiğim çoklu çekirdeği desteklediği ve bendeki 8 ve 6 çekirdeğide birden tavan yaptırdığı..

8 siziksel 16 sanal çekirdek 16 çekirdeğe birden yük bindirdiğini gördüm AE'nin..

• Değerli dostlarım 3 gündür yoldaydım antalyaya gitmiştim kusuruma bakmayın pek
    yazamadığım için özür diliyorum... Öncelikle bu kadar çok ilgilendiğiniz için
    çok teşekkür ediyorum ben bu kadar ilgi başka bir formda görmedim. İkinci olarak
    ben sadece bana belli kriterler verilip ben o pc yi alırım diye düşünüyordum ama
    şimdi olayı biraz daha iyi kavradım şimdi anlıyorumki sizler bu işin pirisiniz.
    Değerli feylosoft aklımı başıma devşirtti :D bu zamana dek başıma gelen problemler
    gözümün önüne geldi valla :) öyleki max ta render yaparken 2 adet 400 w güçkaynağı yaktım
    nedenini soracak olursanız 37 gün birinde 33 gün birinde hiç durmadan sistemin render
    diye düşünüyorum zamanla ne alakası var derseniz de yaptığınız renderi yazıcak hdd lere
    ihtiyacınız oluyo sanırım ben düşünmeden fazla hdd takdım... Her neyse feylosoft
    kardeşimin zannettiği gibi fake bir konu değil bu ben gerçekten iyi bir kasa toplamak
    istiyorum ve en son yine dell e gidicem gibi geliyor her neyse yaptığım ve alıcak
    olduğum sistemle de yapıcak olduğum iş video motion graphice ben sizlere biraz eksik
    bilgivermişim sanırım ama herkez genede beni anlamış helal olsun. Dostlar şimdi ben ram'i
    yüksek istememin nedeni 3ds max da çok fazla detay çalışıyo olmam bu detaylar aynı zaman
    da ekran kartınında iyi olmasını gerektiriyor. Aynı zamanda render esnasında Vray
    kullandığım için vray effeckler ekran kartına abanıyo ama ne olusa olsun işlemciyi
    resmen sömürüyo. AE de öyle yüksek performanslı bir sisteme ihtiyaç duymuyorum zaten
    AE ti düşünmeye gerek yok 3ds max'a uygun birsistem Ae ti havada karada çalıştırır.

• CPU
    INTEL i7 930 2.80 GHz Quad Core Socket 1366 8MB
    305 $ ( 469,40 TL)

ANAKART
    GIGABYTE X58A-UD3R, X58, DDR3, 4x PCIExp, Socket 1366, SLI & CrossFireX, Sata 3.0, USB 3.0
    226 $ ( 347,81 TL)

BELLEK - RAM
    G.SKILL Trident 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7 (Düşük Voltaj - 1.65V)
    466 $ ( 717,17 TL)

HDD
    WESTERN DIGITAL 2 TB SATA II HDD 64MB Caviar Green 3GB/s (WD20EARS)
    139 $ ( 213,92 TL)

EKRAN KARTI
    ZOTAC GTX 480 AMP, 1536 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 384 bit, 756/3800
    569 $ ( 875,69 TL)

MONİTÖR
    LG W2486L-PF 24'' LED LCD MONİTÖR, Full HD, HDMI, 2 ms
    315 $ ( 484,79 TL)

KASA
    COOLER MASTER HAF 932 Full Tower Kasa (PSU Yok)
    195 $ ( 300,11 TL)

DVD WR - BLUE RAY
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    21 $ ( 32,32 TL)

PSU
    HIGH POWER 1000W Absolute Serisi Modüler 80Plus PSU
    189 $ ( 290,87 TL)

=4400TL KDV Dahil.

• Bu arada eğer bütçen varsa işlemciyi i7 970 yap.
    6 çekirdeki olduğundan daha iyi performans verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan™ -- 28 Ağustos 2010; 22:34:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan�

Bu arada eğer bütçen varsa işlemciyi i7 970 yap.
    6 çekirdeki olduğundan daha iyi performans verir.

teşekkürler kardeşş
  • quote:

Orijinalden alıntı: caycii

quote:

Birde ekliyim 4 gb bellek kullanırsanız 64 bit yazılım ve sistem kullanmanın bir espirisi kalmıyor. Ben 6 gb kullanıyorum ona rağmen gerçekte 64 bit yazılımlar bile 3,2 -4 den fazla ram kullanamıyor. Çünkü diğer sistem ve yazılımlara da ram gerekli. Ram için en az 6 mümkünse 12 gb (core i7 için) diğer sistemler için en az 8 olmalı diyorum. Gerisi adamı sinir hastası eder zaten.

Bu sistemi iş yerinde kullanıcam ve düşündüğünüz gibi mimari görselleştirme falan değil ben tv programları falan hazırlıyorum çeşitli tv kanallarına
    aynı zamanda profosyonel tanıtım filmleri falanda yapıyorum yeri geliyo sanal reklam filmleri falanda oluyo bunları yaparkende başta 3ds max, maya, after effeckt gibi bir takım programları verimli kullanabilmeliyim after effeckt o kadar kasmıyo ama 3ds max resmen yiyo bilgisayarı... Ram ve ekrankartının babalar gibi olması gereği ise özellikle 3ds max ta çalışırken yaptığınız proje nekadar detaylanırsa okadar kasıyo bilgisayarı daha sonra rendır esnasında donma noktasına geliyo makina onun için ram dediğiniz gibi yüksek olması şart zaten ama ekrankartı kullanmaz dediğiniz yere takıldım kaldım çünki ekrankartı nekadar iyi ise okadar hızlı ve bi okadar da kaliteli çıkış alıyorum....

Sistemem bukadar para ayırmayı düşünmemin nedenine gelince yaptığımız projelerin çıkışlarını almalıyız mutlaka ve ağır oluyo bu rendırlar mecburen rendır çiftliklerine gönderiyoruz herif co 1000 kare rendır için 120 tl istiyo ayda bu çapta 10 iş yapsan 1200 tl yapar düşünsenize külfeti gerekirse dahada fazla ayırmayı planlarım ama sistemi toplucam bir şekilde :D teşekkürler dostum

patron ya sen biraz tırmalarsın gibime geliyo... yani bence bütçeyi artırman lazım... misal kuzenim dediğin işlerle uğaşıyor.. post production yönetmenliği editörlük hatta yönetmenlikte yapıor. yani benim şahit olduğum iki klip çekti ve kendisi uğraştı bu efektlerle felan... bizzat gördüm olayı yani... ve gördüğüm kadarıyla pc acayip güçlü olmak zorunda... adamda 40000 $ lık APPLE var 24 GB ram var... o render da felan yani hadi kasıyo demiyim ama zorluyo yani... yani işin özü senin baya sağlam bi yatırım yapman lazım after effect dediğin zaten ööle aman aman bi prog. diil. sanırım profesyonel işlerde baya tırmalarsın... yani reklamlarını felanda biliyorum çekilen.. adam hala yeni makina diye ağlıyor... geliştirmeye çalışıyor... ama ondan bildiğim ve tereddütsüz söylediği tek şey... bu işlerle uğraşıyossan APPLE ... hiç başka sistemlere kasmıcaksın...

• Arkadaşımızın max kullanması mac olayını alternatif olmaktan çıkarıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.