Şimdi Ara

4000-5000 Tl. Civarında sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4000-5000 Tl. Civarında sistem toplayacağım dostlar sizce ?

• ne için?
    ne yapcaksın da böyle bir bütçe ayırdın ? sadece kasa mı kasa + monitör + mause klavye speaker vs mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirut

ne için?
    ne yapcaksın da böyle bir bütçe ayırdın ? sadece kasa mı kasa + monitör + mause klavye speaker vs mi?
    @mirut'un sistemi al işte
  • quote:

ne için?

Animasyon ve tasarım için kardeşş 3ds max ve after effeckt gibi programlar çalışacak özellikle 3ds max rendır esnasında RAM + İŞLEMCİ + EKRANKARTI nı resmen bitiriyo anlıcan sağlam bi kasa lazım aslında ama ayırabildiğim bütce bu....

Eğer 24'' ve üzeri uygun bir monütör biliyorsan mükemmel olur.... Klevye maus 3ds max a özel klavye mauslar var onlardan düşünüyorum çalışırken daha rahat olur diye şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: caycii

quote:

ne için?

Animasyon ve tasarım için kardeşş 3ds max ve after effeckt gibi programlar çalışacak özellikle 3ds max rendır esnasında RAM + İŞLEMCİ + EKRANKARTI nı resmen bitiriyo anlıcan sağlam bi kasa lazım aslında ama ayırabildiğim bütce bu....

Eğer 24'' ve üzeri uygun bir monütör biliyorsan mükemmel olur.... Klevye maus 3ds max a özel klavye mauslar var onlardan düşünüyorum çalışırken daha rahat olur diye şimdiden teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Değil 5 bin, 7 bin TL'de ayırsan sonuçta masaüstü sıradan bir sistem olacak. eğer illa 3d max kullancam demiyorsan biraz daha bekleyip mac alabilirsin yada bir iş istasyonu Dell, HP. Ha Eğer sistemi evde kullanacaksan öylesine bir sistemse o kadar çok kasmana gerek yok. Core i7 930 yada amd x6 lı 2500 Tl civarı bir sistem işini görecektir. (render esnasında ekran kartı kullanılmaz, sadece real time bazı görüntüler ve efektlerde kullanılır, ama sıradan masaüstü sistemi toplayıp üstüne %5 getirisi olmayacak bir pro ekran kartına yönelmeyin bence onun yerine daima işlemci ram ve anakarta yatırım yapın)

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Değil 5 bin, 7 bin TL'de ayırsan sonuçta masaüstü sıradan bir sistem olacak. eğer illa 3d max kullancam demiyorsan biraz daha bekleyip mac alabilirsin yada bir iş istasyonu Dell, HP. Ha Eğer sistemi evde kullanacaksan öylesine bir sistemse o kadar çok kasmana gerek yok. Core i7 930 yada amd x6 lı 2500 Tl civarı bir sistem işini görecektir. (render esnasında ekran kartı kullanılmaz, sadece real time bazı görüntüler ve efektlerde kullanılır, ama sıradan masaüstü sistemi toplayıp üstüne %5 getirisi olmayacak bir pro ekran kartına yönelmeyin bence onun yerine daima işlemci ram ve anakarta yatırım yapın)

Alıntıları Göster
    Şu sistemler işinizi görür arada oyun keyfi de yaparsınız.

Diğer çevre birimlerini zevkinize göre seçersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Şu sistemler işinizi görür arada oyun keyfi de yaparsınız.

Diğer çevre birimlerini zevkinize göre seçersiniz.

Alıntıları Göster
    Birde ekliyim 4 gb bellek kullanırsanız 64 bit yazılım ve sistem kullanmanın bir espirisi kalmıyor. Ben 6 gb kullanıyorum ona rağmen gerçekte 64 bit yazılımlar bile 3,2 -4 den fazla ram kullanamıyor. Çünkü diğer sistem ve yazılımlara da ram gerekli. Ram için en az 6 mümkünse 12 gb (core i7 için) diğer sistemler için en az 8 olmalı diyorum. Gerisi adamı sinir hastası eder zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 25 Ağustos 2010; 14:14:42 >

• quote:

Birde ekliyim 4 gb bellek kullanırsanız 64 bit yazılım ve sistem kullanmanın bir espirisi kalmıyor. Ben 6 gb kullanıyorum ona rağmen gerçekte 64 bit yazılımlar bile 3,2 -4 den fazla ram kullanamıyor. Çünkü diğer sistem ve yazılımlara da ram gerekli. Ram için en az 6 mümkünse 12 gb (core i7 için) diğer sistemler için en az 8 olmalı diyorum. Gerisi adamı sinir hastası eder zaten.

Bu sistemi iş yerinde kullanıcam ve düşündüğünüz gibi mimari görselleştirme falan değil ben tv programları falan hazırlıyorum çeşitli tv kanallarına
    aynı zamanda profosyonel tanıtım filmleri falanda yapıyorum yeri geliyo sanal reklam filmleri falanda oluyo bunları yaparkende başta 3ds max, maya, after effeckt gibi bir takım programları verimli kullanabilmeliyim after effeckt o kadar kasmıyo ama 3ds max resmen yiyo bilgisayarı... Ram ve ekrankartının babalar gibi olması gereği ise özellikle 3ds max ta çalışırken yaptığınız proje nekadar detaylanırsa okadar kasıyo bilgisayarı daha sonra rendır esnasında donma noktasına geliyo makina onun için ram dediğiniz gibi yüksek olması şart zaten ama ekrankartı kullanmaz dediğiniz yere takıldım kaldım çünki ekrankartı nekadar iyi ise okadar hızlı ve bi okadar da kaliteli çıkış alıyorum....

Sistemem bukadar para ayırmayı düşünmemin nedenine gelince yaptığımız projelerin çıkışlarını almalıyız mutlaka ve ağır oluyo bu rendırlar mecburen rendır çiftliklerine gönderiyoruz herif co 1000 kare rendır için 120 tl istiyo ayda bu çapta 10 iş yapsan 1200 tl yapar düşünsenize külfeti gerekirse dahada fazla ayırmayı planlarım ama sistemi toplucam bir şekilde :D teşekkürler dostum

• quote:

quote:

Bu sistemi iş yerinde kullanıcam ve düşündüğünüz gibi mimari görselleştirme falan değil ben tv programları falan hazırlıyorum çeşitli tv kanallarına
    aynı zamanda profosyonel tanıtım filmleri falanda yapıyorum yeri geliyo sanal reklam filmleri falanda oluyo bunları yaparkende başta 3ds max, maya, after effeckt gibi bir takım programları verimli kullanabilmeliyim after effeckt o kadar kasmıyo ama 3ds max resmen yiyo bilgisayarı... Ram ve ekrankartının babalar gibi olması gereği ise özellikle 3ds max ta çalışırken yaptığınız proje nekadar detaylanırsa okadar kasıyo bilgisayarı daha sonra rendır esnasında donma noktasına geliyo makina onun için ram dediğiniz gibi yüksek olması şart zaten ama ekrankartı kullanmaz dediğiniz yere takıldım kaldım çünki ekrankartı nekadar iyi ise okadar hızlı ve bi okadar da kaliteli çıkış alıyorum....

Sistemem bukadar para ayırmayı düşünmemin nedenine gelince yaptığımız projelerin çıkışlarını almalıyız mutlaka ve ağır oluyo bu rendırlar mecburen rendır çiftliklerine gönderiyoruz herif co 1000 kare rendır için 120 tl istiyo ayda bu çapta 10 iş yapsan 1200 tl yapar düşünsenize külfeti gerekirse dahada fazla ayırmayı planlarım ama sistemi toplucam bir şekilde :D teşekkürler dostum

Alıntıları Göster
    Leon-X hocamızın yazdığı intel sistemi gözün kapalı alabilirsin..sorunsuz görür işini...eğer oyun da oynamak istiyorsan ekran kartını 470 ya da 460 in amp modellerini seçebilirsin ama oyun oynanmıcaksa gerek yok..

• quote:

Leon-X hocamızın yazdığı intel sistemi gözün kapalı alabilirsin..sorunsuz görür işini...eğer oyun da oynamak istiyorsan ekran kartını 470 ya da 460 in amp modellerini seçebilirsin ama oyun oynanmıcaksa gerek yok..

Alıntıları Göster
    ekran kartı pny secsek nasıl olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogundmr

Alıntıları Göster
    Konu Render ise eğer, çok çekirdek avantaj kazanıyor. İntel i7 930 işlemcisinin AMD tarafından dengi, Phenom2 x6 1055T'dir. O anlamda AMD Phenom 2 X6 1090T, biraz daha üst seviyededir.

Sizin yerinizde olsam; @LEON-X hocanın önerdiği AMD Phenom2 X6 1090T'li sisteme 2x2Gb'lık bir Ram kiti daha ekleyip symmetric olarak 8Gb kullanırdım. Sisteme bir de SSD ekleyip, HDD'yi depolamak için kullanırsanız performans kazancınız daha çok olacaktır.

ekleme: SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvlono -- 25 Ağustos 2010; 22:08:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

Konu Render ise eğer, çok çekirdek avantaj kazanıyor. İntel i7 930 işlemcisinin AMD tarafından dengi, Phenom2 x6 1055T'dir. O anlamda AMD Phenom 2 X6 1090T, biraz daha üst seviyededir.

Sizin yerinizde olsam; @LEON-X hocanın önerdiği AMD Phenom2 X6 1090T'li sisteme 2x2Gb'lık bir Ram kiti daha ekleyip symmetric olarak 8Gb kullanırdım. Sisteme bir de SSD ekleyip, HDD'yi depolamak için kullanırsanız performans kazancınız daha çok olacaktır.

Alıntıları Göster
    Ustam değil 930, 920 nin dengi bile 1055 değil imzamda var iki sistemde var ikisini de hem animasyon hem grafik için kullanıyorum en son yaptığım denemeyi söyleyeyim. Aynı render (AE CS5) i7 920 de 51 sn sürerken x6 1055 de 71 sn sürdü. Özellikle dosya açma sıkıştırmada 2 kata yakın farklar var. Bazı konularda 1090 la yakın olabilirler ancak.

• quote:

bu zamana kadar hep nvida kullandım atiyi bile sevemedim hiç be dostum bilemiyorum ki araştırmam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

bu güne dek amd bir sistem hiç kullanmadım nasıldır ne değildir bilmiyorum dostum
  • quote:

Ustam değil 930, 920 nin dengi bile 1055 değil imzamda var iki sistemde var ikisini de hem animasyon hem grafik için kullanıyorum en son yaptığım denemeyi söyleyeyim. Aynı render (AE CS5) i7 920 de 51 sn sürerken x6 1055 de 71 sn sürdü. Özellikle dosya açma sıkıştırmada 2 kata yakın farklar var. Bazı konularda 1090 la yakın olabilirler ancak.

intel bir sisteme kararlıyım zaten dostum bu gün vatandaydım baktım biraz da hazır bir sistemmi alsam diye dell in çok güzel sistemleri de var aslında düşünmüyo değilim herifler çok güzel konfigüre ediyolar uyumluluk açısından kafayı yicem ben karar veremicem bu gidişle bu sisteme :D:D:D
  • quote:

quote:

bu zamana kadar hep nvida kullandım atiyi bile sevemedim hiç be dostum bilemiyorum ki araştırmam lazım

Pny grafik kartları uretiyor bildigim kadarı ile :s ?
  • quote:

quote:

quote:

Pny grafik kartları uretiyor bildigim kadarı ile :s ?

Alıntıları Göster
    profosyenel kartlarda quadro serisi fire gl serisine göre her zaman daha iyidir. ve genelde nvidia tercih edilir.

marka olarak pny quadro FX1800 yada 1900 tl karta verebilirsen en iyilerinden biri FX3800 dür.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezar

profosyenel kartlarda quadro serisi fire gl serisine göre her zaman daha iyidir. ve genelde nvidia tercih edilir.

marka olarak pny quadro FX1800 yada 1900 tl karta verebilirsen en iyilerinden biri FX3800 dür.

Alıntıları Göster
    AMD Phenom II X6 1090T (3.2 GHz) 9MB 938p 125W BE
    320,00 USD
    [x]
    Asus Crosshair IV Formula / DDR3 S+V+GL+16X*4 938p
    269,00 USD
    [x]
    A-DATA 4 GB (2*2) 2000 MHz DDR3 O.C. Dual Kit CL9
    190,00 USD
    [x]
    190,00 USD
    [x]
    HIS HD5870 iCooler V 1 GB 256Bit GDDR5 16X
    440,00 USD
    [x]
    440,00 USD
    [x]
    A-DATA S596 128 GB SSD Disk - SATA2/230-110MB/sn
    369,00 USD
    [x]
    WD 1 TB Green Power 64MB SATA2 (WD10EARS)
    74,00 USD
    [x]
    Samsung Dvd-Rw 22X SH-S223F/B Sata Siyah
    22,50 USD
    [x]
    Inwin Maelstrom Full ATX Gaming Kasa Siyah
    165,00 USD
    [x]
    Inwin Commander 850W Güç Kaynağı
    179,00 USD
    [x]

KDV
    734,54 TL

TOPLAM
    4.815,34 TL

dilersen QuadroFX ile de bir degisim yapabilirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

AMD Phenom II X6 1090T (3.2 GHz) 9MB 938p 125W BE
    320,00 USD
    [x]
    Asus Crosshair IV Formula / DDR3 S+V+GL+16X*4 938p
    269,00 USD
    [x]
    190,00 USD
    [x]
    190,00 USD
    [x]
    440,00 USD
    [x]
    440,00 USD
    [x]
    A-DATA S596 128 GB SSD Disk - SATA2/230-110MB/sn
    369,00 USD
    [x]
    WD 1 TB Green Power 64MB SATA2 (WD10EARS)
    74,00 USD
    [x]
    Samsung Dvd-Rw 22X SH-S223F/B Sata Siyah
    22,50 USD
    [x]
    Inwin Maelstrom Full ATX Gaming Kasa Siyah
    165,00 USD
    [x]
    Inwin Commander 850W Güç Kaynağı
    179,00 USD
    [x]

KDV
    734,54 TL

TOPLAM
    4.815,34 TL

dilersen QuadroFX ile de bir degisim yapabilirim...

Alıntıları Göster
    pny quadro fx3800+intelin i7 mimarisinde sağlam bi işlemciyi güvenilir ama fazla pahali olmayan mesela

(sli desteğine hiç gekyok) belleklerin gecikme sürelerinin düşük olmasi senin için onem taşıyacak 2000 mhz cl10 bellek almani onermem ayni zamanda belleklerin 6GB boyutunda olmalarida yeterli olur FAZLASI ile hemde

Edit bütçeyi tekrar bi düşününce hepsine gerek var aşağıya sistem yazdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDomino -- 26 Ağustos 2010; 10:32:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDomino

pny quadro fx3800+intelin i7 mimarisinde sağlam bi işlemciyi güvenilir ama fazla pahali olmayan mesela

(sli desteğine hiç gekyok) belleklerin gecikme sürelerinin düşük olmasi senin için onem taşıyacak 2000 mhz cl10 bellek almani onermem ayni zamanda belleklerin 6GB boyutunda olmalarida yeterli olur FAZLASI ile hemde

Edit bütçeyi tekrar bi düşününce hepsine gerek var aşağıya sistem yazdim

Alıntıları Göster
    CPU

INTEL i7 EXTREME 980X 3.60 GHz Socket 1366 12MB, 6 Çekirdek

1055 $ ( 1.623,65 TL)

Sepete Ekle

ANAKART

ASUS P6T-SE, X58, DDR3, 3x PCIExp, Socket 1366, CrossFireX

222 $ ( 341,66 TL)

Sepete Ekle

BELLEK - RAM

TEAM Xtreem Dark 6 GB (2048X3) DDR3 1600 Mhz RAM CL8

226 $ ( 347,81 TL)

Sepete Ekle

HDD

WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Black 6GB/s WD1002FAEX

109 $ ( 167,75 TL)

Sepete Ekle

EKRAN KARTI

PNY nVIDIA Quadro FX3800 1GB GDDR3 PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı

1075 $ ( 1.654,43 TL)

Sepete Ekle

KASA

CM Storm Scout High Power 650 Watt Mesh Panel ve Pencereli 3 Fanlı Oyuncu Kasası

209 $ ( 321,65 TL)

Sepete Ekle

www.novabilgisayar.com

TOPLAM :

4.456,94 TL
    KDV (%18) :

802,25
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN ($) :

3417,28 $
    NAKİT / HAVALE (TL) : 5.259,19 TL

Bu bilgisayarla tabiri caizse mayayi amuda kaldırıp üstüne 3dsmax koyup bir yanina aftereffect diğer yaninada photoshop bağlayip horon teptirebilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.