Eski Sisteme Ekran Kartı önerisi
Merhabalar,
Eski masaüstü sistemimin ekran kartını oyunlarda FPS anlamında artırmak adına güncel bir ekran kartı almak istiyorum, bir yandan da tabii eski sistem olduğu için boşa darboğaz yaratacak %100 gpu kullanımı sağlayamayacağım bir ekran kartı da almak istemiyorum.
Sistemi komple güncellemek istememe sebebim ise üst seviye bir laptop zaten alacağım işim için, keyif amaçlı kendi masaüstü bilgisayarımı kullanarak ekran kartı güncellemek istiyorum.
Sistem oldukça eski ancak oyun performansı anlamında bu güne kadar beni pek de üzmedi :)
X58 chipsetli i7-930 OC ile 3.5 / 3.7 Ghz bandında kullanıyorum 12GB DDR3 1600mhz Ram ve GTX 770 Ekran Kartı (Psu yu yazmıyorum zira sistemi ilk topladığımda GTX 480 kullanıyordum )
Aklımdan geçen ekran kartları ise, 1660S / 3050 / 3060
İnternetteki güvenilir bottleneck calculator sitelerinden araştırıyorum ancak kimisi darboğaz gösterirken kimisi de ekran kartı işlemciye göre çok zayıf gibi gibi şeyler söylüyor.
Şu an witcher 3 ya da tomb raider gibi oyunlarda kendim test ettiğimde orta ayarlarda 40fpsler bandında oynayabiliyorum ve GPU %100 iken CPU en fazla %40 larda geziniyor; hiçbir zaman %60 üzeri bir değer görmedim desem yeridir.
Öneri ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar :)
|
x58 UD3R anakart için uygun ram?
|
Sistem Yükseltme
|
2500tl monitor dahil oyun sistemi..
|
samsung 840 evo 120 Gb YARDIM...
|
SSD aksesuar yardım...
Yardım...
|
|
X58 UD3-R Anakart triple channel ram sorunu..
|
Meslek: İnşaat Müh.
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 645
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 5.226 (Bu ay: 63)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware