Merhabalar, Eski masaüstü sistemimin ekran kartını oyunlarda FPS anlamında artırmak adına güncel bir ekran kartı almak istiyorum, bir yandan da tabii eski sistem olduğu için boşa darboğaz yaratacak %100 gpu kullanımı sağlayamayacağım bir ekran kartı da almak istemiyorum. Sistemi komple güncellemek istememe sebebim ise üst seviye bir laptop zaten alacağım işim için, keyif amaçlı kendi masaüstü bilgisayarımı kullanarak ekran kartı güncellemek istiyorum. Sistem oldukça eski ancak oyun performansı anlamında bu güne kadar beni pek de üzmedi :) X58 chipsetli i7-930 OC ile 3.5 / 3.7 Ghz bandında kullanıyorum 12GB DDR3 1600mhz Ram ve GTX 770 Ekran Kartı (Psu yu yazmıyorum zira sistemi ilk topladığımda GTX 480 kullanıyordum ) Aklımdan geçen ekran kartları ise, 1660S / 3050 / 3060 İnternetteki güvenilir bottleneck calculator sitelerinden araştırıyorum ancak kimisi darboğaz gösterirken kimisi de ekran kartı işlemciye göre çok zayıf gibi gibi şeyler söylüyor. Şu an witcher 3 ya da tomb raider gibi oyunlarda kendim test ettiğimde orta ayarlarda 40fpsler bandında oynayabiliyorum ve GPU %100 iken CPU en fazla %40 larda geziniyor; hiçbir zaman %60 üzeri bir değer görmedim desem yeridir. Öneri ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirut -- 11 Mayıs 2023; 10:41:15 > |
Eski Sisteme Ekran Kartı önerisi
-
-
DanielCyoutubeLet`s test out the i7 930 and see how it feels to game on this CPU in 2023. New to the channel? Consider subscribing and turning the notifications on to support the channel. 00:00 INTRO 00:26 FORTNITE 02:32 GTA V 05:04 CROSSOUT 07:21 CSGO 08:54 NO MAN SKY 11:38 WORLD OF TANKS #i7 #lga1366 #intelhttps://www.youtube.com/watch?v=1WS72-I8RjU
-
Teşekkürler,
Yanlış anlamadı isem 3050 / 3060 daha ideal sonuç verecektir gibi duruyor, 3060 ti zaten düşünmüyordum.
-
Hocam bende anlamıyorum insanlar en son jenerasyon işlemcilere dünyanın parasını veriyor, videoda ise eski nesil işlemciyle oynadığını gösteriyor. İnsanın aklına şüphe düşmüyor değil yani, para harcamaya teşvik ediliyor muyuz acaba.
-
Gerçekten de öyle,
Yola sistemi komple değiştirmeyi düşünerek başladım adam akıllı bir şey olsun dedim 2K için falan da aşağı yukarı 45 50bin tl bantlarına gidiyor; onun yerine 1 ekran kartı ve yeni nesil bir laptop + 2k monitör bütçesi için biraz daha çıkarım çok daha mantıklı diye düşündüm.
Teşekkürler yanıtlar için.
İyi forumlar.
-
Videodaki en ciddi oyun gta 5 onda da fpsler pek iç açıcı değil. Genel olarak %40lı kullanımda kalmış. 4 çekirdek 8 izlek oluşu bir artı ama sonuçta üstüne 13 Nesil çıkmış bir işlemci kullanıyorsunuz.
İlla kart alacaksanız, bu tabloda %40-50lerde kalmış kartlara bakınız.
Bana sorarsanız hiç masraf etmeyin. O iş bir yerden sonra sistemi komple değiştireyim'e kadar gidiyor.
https://forum.donanimhaber.com/gtx-950-icin-islemci-ve-anakart-onerisi--155775404
https://forum.donanimhaber.com/q8400-sistem-ekran-karti-onerisi--155552415
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bana kalırsa anakart ram işlemci değiştirin. Çok yüksek bir şey almanıza gerek yok hatta ikinci elden forumda bu üçlüyü satan illaki vardır uyguna. 6 ay önce fx 6100’den 10100f li bir sisteme geçtim. Anakart işlemci ve ram değiştirdim toplam 2800TL gibi bir fiyat tuttu. Aldığım parçalar ise: 10100f, h410m, 16 gb ram. Ekran kartını zaten alacakmışsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
incehesapta cuma gecesi indirimi ile 5.800 tl ye RTX 3050 aldım.
Witcher3 te 1080p RTX off Ultra (90 100fps) ve RTX on ultra (35-50fps) ayarları denediğimde hiç bir şekilde darboğaz oluşmadı :)
İşlemci %50 60 civarlarında iken GPU %90 100 arasında seyretti ve ikisinin de sıcaklık değerleri 60 civarlarında stabildi. ram kullanımı ise, 8 ile 10Gb arasında seyretti.
Özetle sonuç: MUAZZAM :D i7-930@3.5Ghz işlemcim 12Gb DDR3 ram lerim ile güncel şekilde hayatıma devam edebiliyorum :)
Not: Uzun zamandır bir sorun var ki DOTA2 de ciddi bir fps sorunu yaşıyorum. GPU ve CPU kullanımları asla % 40 50 lerin üzerine çıkmıyor. Bu eski ekran kartlarımda da bu şekildeydi şu anda da bu şekilde. Çok araştırdım çok şey denedim ancak henüz bir sonuç alamadım. Belki bilen biri çıkar forumdan da yardımcı olur, yazayım dedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirut -- 31 Mayıs 2023; 19:35:56 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X