Şimdi Ara

düşündüğüm ekran kartı ve sistemim uyumlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Öğrenci olduğum için giriş seviye bir ekran kartı almak istiyorum. Tüm sorularımı buraya yazacağım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bütçem max 300 tl ( öğrencilik işte üstüne cıkamıyoruz max320 hadi ) Bilgisayarı alalı 5 sene falan oluyor toplama almamıstım hp'nin kasasını almıstım direk. Ekran kartım gecen sene yandı zaten dandik bi ekran kartı vardı içinde şimdi yeni bitane almayı planlıyorum kısmet olursa. Bilgisayar özelliklerim ve power sup detayları aşağıdaki resimlerde bulunuyor. Saphirre r7 250 almayı planlıyorum. sorularım:

- sizce ürün fiyat/performans acısından en iyisi mi?
    - r7 250 model diğer markalardan mı yoksa sapphire mi almalıyım ?
    - max 300 tl civarı olacak ve daha iyi dediğiniz bir ekran kartı var mı?
    - mevcut sistemde bu ekran kartıyla birlikte low ayarlarda pubg oynayabilir miyim / kaç fps alırım?
    - pubg için ramim yetersiz oldugumu biliyorum ram'i 6 veya 8 gb yapsam pubg oynayablir miyim / kaç fps alırım ?
    - can alıcı soru , bu ekran kartı için power sup'um ve işlemcim yeterli midir? işlemci darboğaz gibi sorunlar yaşatır mı?
    - kaliteli oyunları bu sistem ve ekran kartıyla birlikte en azından kasmadan 40-50 fps alacak sekilde oynamak istiyorum başarılı olur muyum?

Bilgisayar özelliklerim :

power özellikleri:

yardımlarınızı bekliyorum, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim..

edit bir soru daha sormayı unutmusum : saphhire r7 250 mi almalıyım yoksa msi r7 240 mı fiyatları hemen hemen aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgnakbas -- 13 Ocak 2018; 17:25:23 >

• PSU'n 300W. R7 250'nin güç tüketim değeri 65W civarı. PSU yeterli gelmeyebilir emin değilim bundan.

Biraz daha para biriktirebilirsen kesinlikle GT 1030 almalısın. Aralarında ciddi performans farkı var. Üstelik GT 1030 30W'lık bir kart. PSU'dan yana bir sıkıntı çıkmaz yani.

R7 250 ile çok fazla birşey yapamazsın ilerde de. Youtube'dan ekran kartı ismi + oyun ismi olarak aratırsan ekran kartının nasıl performans sergilediğini görebilirsin.
  • Hocam öncelikle yorumunuz için tesekkür ederim. Arastırmalarıma göre r7 250 yi 300w ile çalıstırabilenler var fakat dandik olmaması gerekiyor diyorlar. Benim ki dandik mi acaba sizce yani dediği gibi 300w verir mi?Ayrıca önerdiğiniz ürün bu mudur :http://www.uzmanlarpc.com/urun/msi-vga-geforce-gt-1030-aero-itx-2g-oc-gt1030-2gb-gddr5-64b-dx12-pcie-3-0-x16-1xhdmi-1x-dvi?ref=akakce&source=mobil&v=1.87

Çünkü gt 1030 olarak geçen bi kaç farklı kartta cıkıyor.

PSU yettiğini farz edersek bulduğum fiyata göre gt 1030 ile aralarında yaklaşık 100 tl bi fark var. Bu fiyata 4gb ram de alıp sistemimi 6gb RAM değerine yükseltebilirim. R7250 + ram almak mı daha mantıklı yoksa gt 1030 mu ?

Bir de youtube de ki sistemler farklı olduğunda sağlıklı mı sizce ordan ekran kartına değer vermek.. son olarak önerdiğiniz kart sistemimle işlemcimle falan uyum sağlar mı ?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.. tekrar teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgnakbas

Hocam öncelikle yorumunuz için tesekkür ederim. Arastırmalarıma göre r7 250 yi 300w ile çalıstırabilenler var fakat dandik olmaması gerekiyor diyorlar. Benim ki dandik mi acaba sizce yani dediği gibi 300w verir mi?Ayrıca önerdiğiniz ürün bu mudur :http://www.uzmanlarpc.com/urun/msi-vga-geforce-gt-1030-aero-itx-2g-oc-gt1030-2gb-gddr5-64b-dx12-pcie-3-0-x16-1xhdmi-1x-dvi?ref=akakce&source=mobil&v=1.87

Çünkü gt 1030 olarak geçen bi kaç farklı kartta cıkıyor.

PSU yettiğini farz edersek bulduğum fiyata göre gt 1030 ile aralarında yaklaşık 100 tl bi fark var. Bu fiyata 4gb ram de alıp sistemimi 6gb RAM değerine yükseltebilirim. R7250 + ram almak mı daha mantıklı yoksa gt 1030 mu ?

Bir de youtube de ki sistemler farklı olduğunda sağlıklı mı sizce ordan ekran kartına değer vermek.. son olarak önerdiğiniz kart sistemimle işlemcimle falan uyum sağlar mı ?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.. tekrar teşekkürler

Ben genel olarak GT 1030 önerdim hocam. Bulabildiğiniz en ucuz fanlı bi GT 1030'u alabilirsiniz. Sonuçta hepsi aynı zaten

PSU dandik de olsa R7 250'yi besleyebilir gibi geliyor bana ama işte test etmek lazım onu.

Aradaki 100 TL'ya ciddi bir performans farkı alıyorsunuz. Benim size önerim GT 1030'u alıp, daha sonra da para biriktirerek RAM almanız. 4 GB DDR3 RAM'ı 50 TL civarına bulabilyorsunuz.

GT 1030 ve R7 250 sisteminizle uyumlu. Hatta işlemciniz GTX 1050 Ti'ı bile tam olarak besleyebilecek güçte.

• Sanırım haklısınız hocam. Biraz daha sıkıp almısken gt 1030 almak ve sonrasında RAM yükseltmek en mantıklısı gibi duruyor. Dediğiniz gibi yapacağım memlekete döndüğüm zaman.

RAM fiyatlarına bakınca ddr3 1333mhz 4gb ramlar 150 liradan aşağıya yok yav 50 TL'ye nerden bulanilirim acaba

• quote:

Sanırım haklısınız hocam. Biraz daha sıkıp almısken gt 1030 almak ve sonrasında RAM yükseltmek en mantıklısı gibi duruyor. Dediğiniz gibi yapacağım memlekete döndüğüm zaman.

RAM fiyatlarına bakınca ddr3 1333mhz 4gb ramlar 150 liradan aşağıya yok yav 50 TL'ye nerden bulanilirim acaba

İkinci elden alabilirsiniz, çok daha uyguna geliyor.
  • ozgnakbas O kullanıcısına yanıt
    Hocam 2. el sayfasında alabilirsin. RAM zor bozulan kart olduğu için başın da ağrımaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sistemim için ekran kartı tavsiyesi
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar merhaba. Msi Gt 1030 ürünüm elime ulastı fakat bir sorunum var ve yardımınızı bekliyorum. Kartı kasama taktım fakat bilgisayarı açınca kasadan 6 kez bip sesi geldi ve görüntü vermedi. Ardından ekran kartını çıkartıp vga ile yani dahili ekran kartıyla bağlanınca bir problem olmadı açıldı. Ekran kartını tekrar taktığımda aynı sorun var. Kasa acıldıktan bir kaç saniye sonra bip sesi veriyor 6 kez ve görüntü gelmiyor. Kasayı acınca ekran kartı fanıda dönüyor. Lütfen yardımcı olunuz. Anakartım desteklemiyor mu acaba :(

• quote:

Hocam tekrar merhaba. Msi Gt 1030 ürünüm elime ulastı fakat bir sorunum var ve yardımınızı bekliyorum. Kartı kasama taktım fakat bilgisayarı açınca kasadan 6 kez bip sesi geldi ve görüntü vermedi. Ardından ekran kartını çıkartıp vga ile yani dahili ekran kartıyla bağlanınca bir problem olmadı açıldı. Ekran kartını tekrar taktığımda aynı sorun var. Kasa acıldıktan bir kaç saniye sonra bip sesi veriyor 6 kez ve görüntü gelmiyor. Kasayı acınca ekran kartı fanıda dönüyor. Lütfen yardımcı olunuz. Anakartım desteklemiyor mu acaba :(

Ekrana görüntü vermesi lazım bip sesi çıksa bile.

Eğer DVI'dan VGA'ya dönüştürücü kullanıyorsanız aktif dönüştürücü kullanmanız lazım.

• Hocam sorunu bi arkadaş yardımıyla çözdüm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.