Şimdi Ara

Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar 'genel' olarak yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

başlıkta belirttiğim sistem şu şekilde:

Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi?
    Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi?teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Intel i5 12400F 2.5GHz, 16GB Ram, 500GB SSD Oyun Bilgisayarı | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/intel-i5-12400f-2-9ghz-16gb-ram-500gb-ssd-oyun-bilgisayari.html

n11'deki dükkanlarında 1.500TL daha pahalıya satılıyor, kendi sitelerinde şu an daha uygun görünüyor.

montaj hizmeti ile birlikte 10.2k TL yapıyor.

ekran kartını daha sonradan eklemek için(2. elde düzgün ve hesaplı bir kart bulmak zaman gerektiriyor), sizce genel olarak uygun görünüyor mu? (monitör vb. zaten hali hazırda evde bulunuyor, hem de fazlası ile)

hız aşırtma yapılmadan her şey stok hızları ile, yalnızca oyun oynamak için kullanılacak, elimdeki 10 senelik sistemi(amd fx 8300) artık yenilemek için almayı düşünüyorum.

lga 1700 de gidilecek zaten fazla bir nokta olmadığı için, am4'e nazaran, anakartın en "ölüsü" olmasında sakınca görmedim açıkçası... intel 14. nesilde anakart (kaba tabirle)çöpe gidecek zaten...

fikirleriniz nedir bu konuda? paylaşabilirseniz sevinirim... Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi? 

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 27 Ocak 2023; 20:12:55 >

• srkn kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran kartı da içinde olacak şekilde sistem almak daha mantıklı gibi. 15-16 bine 3060 ti - Rx 6700 XT li hazır sistemler var. Ekran kartı hariç diğer parçalar 10-11 bin yapıyor zaten kart ikinci el fiyatına denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakikidaredevil -- 27 Ocak 2023; 23:19:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yani,e.kartlı hazır sistemlerde hesaplı olabilir.

• bu kadar pahalı bi anakarta ne gerek var ki?

• shruikan kullanıcısına yanıt

Ucuz anakartlar ile de olur. Ancak ,ilerde 5800X3D gibi bi işlemci takılabilecekse,yani zayıf bi anakrt yüzünden,komple sistemi değiştirip bi çuval para vermektense,şu an 1000-1500 tl fazla verip,geleceği kurtarmak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 28 Ocak 2023; 0:26:45 >
  • yav tabi ki ölücü bi anakart da olmasın da, bu sizin seçtiğiniz bikaç gömlek fazla gibi 5800x3d'ye; işlemci zaten pek oc falan da olmuyor. ha, anakartın başka özellikleri ya da ne bileyim şekli şemali falan bi etkense o başka tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu sistem uyumlu mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • shruikan kullanıcısına yanıt

Overclock için değil zaten.

İyi bi anakart olmazsa ,yüksek işlemcilerde,zayıf anakartlar,fazlasıyla ısınır ve işlemcilerin performanslarını da çok düşüşür.

• günaydın.

öncelikle herkese cevapları için teşekkür ederim.

@metin abi 52 elinize sağlık, emek vermişsiniz hiç üşenmeden. teşekkür ederim.

ben halihazırda fx 8300(desktop, bu atıl duruyor evde) ve ryzen 4300GE(deskmini x300 içinde, esas iş için bunu) kullanıyorum, yeni almak istediğim sistemin özellikle intel olmasını tercih ettim.

almaya niyetlendiğim bu sistemin "ölü" olduğunu ben de aslında biliyorum, benim niyetim 12100f ile başlayıp sonra 12400f, 13100f ve maksimum 13400f olacaktı bir kaç sene içerisinde...

zaten o zamana kadar intel 16k serisi çıkar muhtemelen, belki 4-5 senelik bir platform(hayal kurmaya devam et... Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi? ) üzerine inşa ederler... mi acaba diye düşünüyorum genel olarak...

o açıdan sormuştum sizlerce acaba sistem genel olarak nasıl duruyor diye. bunu bugün 10k(montaj+test dahil) alıp, yarın bir gün para biriktirip üstüne 2. el bir ekran kartını ekleyip kullanırım anlamında...

• hakikidaredevil kullanıcısına yanıt

aslında haklısınız, o şekilde daha uygun gibi duruyor.

fakat prensip olarak 15k ve üzerini, bilgisayara harcamaya pek sıcak bakmıyorum... yapamayacağımdan değil, bir kaç ay maaşımdan artırsam, elimdeki ile birleştirip 3080 veya 4070'li hazır sistem alabilirim...

ama yazık günah, ne gerek var, bu devirde bırakın 15k yı, 10 k lık bilgisayar alamayan nice insanlar var... o yüzden 10k - 15k(max.) arası bir bütçe ile arayış içerisindeyim...

rekabetçi oyunlar(online, turnuva vb.) oynamıyorum, hikayeli oyunları seviyorum... o sebepten 12100f ile yola çıkmayı düşünmüştüm...

akakçeden takip ettiğim parçalar ile toplamda 11-12k civarına geliyor(m/b+cpu+ram+kasa+vga(2.el 6700 veya sıfır 6600)), ama sol gözüm hala katarakt, anakarttaki ince yazıları okumakta çok zorlanıyorum, montaj işi gözüme büyüyor... eskiden toplardım, ama bu yaştan sonra açıkçası üşeniyorum...

o sebepten ötürü, bunu hazır görünce, montajlı da geleceği için, sizlere bir danışmak istedim, genel olarak ekran kartı harici böyle bir sistem sizlerce nasıl, alınır mı anlamında... Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi? 

Anladım hocam. Bugüne kadar 3 kez pc aldım üçü de 1k dolar civarındaydı ve beni uzun süre idare etti. Bu sebeple çok düşük sistem toplayıp 1-2 sene sonra parçaları değiştirmek ya da %50 daha performanslı bı sisteme 2 katı para vermek bana pek mantıklı gelmiyor. Sizin yerinizde olsam bu sistemi alırdım.
    Bilmiyorum baktığınız parçalar ne kadar kaliteli ama ben kendim toplamak için parça bakarken hazır sistemlerden daha ucuza getirememiştim hiç.

kaliteliden ziyade "budget pc" mantığında diyelim... buna 1-1,5k kasa da ilave edince max 12k yı buluyor...

ama fx 8300 ü söküp corsair carbide içine bu sistemi monte etsem max. 10k küsür ile kurtarmış oluyorum... 750w seasonic güç kaynağı hali hazırda fx 8300 lü sistemde takılı...

bir tek ekran kartında aklım kalıyor, sıfır mı alsam 2. el mi diye... ona bir türlü karar veremedim... Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi? 

EDIT: ama işte, bu montaj işi gözümde büyüyor... öbürü hazır gelecek(EDIT 2: işlemcisi de yüksek, kasanın şekli şemali de fena durmuyor, keşke düz olsaymış cam ama elmas biçimi bombeli, artık osmanlı kafasını bırakıp biraz yenliklere de alışmak gerekecek galiba), yalnızca bir müddet sonra parayı denkleştirince ekran kartını eklerim(o kadarını da yapabiliyorum Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi? ) diye düşündüm... o açıdan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn -- 28 Ocak 2023; 12:19:35 >

Hocam temiz bulabilirseniz 2. el alın diycem ama bu mining işleri yüzünden insan emin olamıyor.

o konuda çeşitli görüşler var, ben aslında mining konusunda(az da olsa yapmış birisi olarak) negatif yaklaşmıyorum.

elimdeki deskmini x300'ü toplarken, forumdaki bir üye arkadaştan 2017'de satın aldığım zotac gtx 1060 mini 6gb kartı mayıs 2021 sonlarına doğru yine forumdan bir üye arkadaşa sattım. satarken de kendisine kart ile ilgili her şeyi eksiksiz söyledim.

kendisi de mining için almaya niyeti olduğunu söyledi, o yüzden sorun çıkmamıştı. ki daha sonra kendisinden bana hiç şikayet gelmedi...

yani temiz bir mining yapılmışsa bir kart üzerinde; "bana göre", "benim fikrimce", mining çıkması satın alınan ekran kartı ile bir kaç sene daha idare edilebilir diye düşünüyorum genel kullanım anlamında, herhangi bir hız aşırtma "uygulanmadan".

yani o konuda bir sıkıntı yok, zaten satın alırken insan bilerek alıyor alacağı ürünü, fakat fiyatlar o kadar uygun ki, başka bir sıkıntı mı var acaba diye düşünmeden de edemiyor insan...

mesela 6-7k civarı üst seviye kartlar gibi, kimi yerde 10k+ seviyesinde satılırken...

mesela 1080p için, 12100f yanına 2.el rx 570 veya rx 5600(xt) gibi kartlar normal olabilir diye düşünüyorum. kabul, rx 6600 daha yeni teknoloji ama fiyat uygunluğu açısından ilk başta saydığım 2 kart daha uygun gibi...

güç tüketimi de benim için ön planda; bir kart maksimum 150w, hadi bilemediniz 160-170w tüketmeli bence... bunun üstü artık oyun zevkinden çıkıp israf gibi duruyor...

• 12400 ün yanında 5600 ün esamesi okunmaz

Boşa kasa ve powere para vermeyin bence o zaman 12100F ile başlayın gitsin.

Ekran kartını bence 2. El alın ama garantisi devam eden yurtiçi ürünü alın.

+ olarak psu ve kasaya da para vermeyin elinizde olan parçaları kullanın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 28 Ocak 2023; 14:58:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @metin abi 52 @İtalyan Aygiri

cuma günü kingston fury beast 2x8gb fiyatının indiğini görünce hemen sipariş verdim. hatta sıcak fırsatlara konu bile açtım belki kovalayan vardıysa diye benim gibi...

fitil ateşlenmiş oldu, cumartesi ebrar bilgisayar'a gidip gigabyte h610m(sipariş geçmeden gitmemek lazım, orada alelacele üyelik yapıp hemen sipariş geçip ödemeyi gerçekleştirdim), ordan metro'ya atlayıp sinerji'ye gidip i3 12100f ve goodram 1tb nvme((diğer 1tb disklerin fiyatları el yakıyor) almış bulundum...

dayanamadım, dedim ışıklı bir şeyler alayım yeni sistemin şerefine, bugün garaj online dan sipariş verdim...

Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi?akakce.com
    DarkFlash 650 W Phantom RG Led Fanlı ATX Bilgisayar Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-darkflash-phantom-650w-rg-led-fanli-atx-fiyati,710528210.html

resimdeki fanların canlılığına ve parlaklığına kandım, inşallah buna benzer bir şeyler gelir... Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi? 

-------------------------------------

şimdi geriye kaldı ekran kartı, bende de kaldı çok az para...

sıfır almaya karar verdim(madem para vericem, sizlerin de dediği gibi en azından garantili olsun, elimde patlarsa en azından bir seçeneğim olsun)...

ama kart fiyatları bayağı uçmuş, en ucuz 6600 bulunabiliyor 5k civarı, rtx 3060 7k'dan aşağıya yok...

bu noktada, polemik oluşturmadan, şu soruyu sormak isterim: rx 6600 mü yoksa rtx 3060 mı?

ek özellikler(ray tracing vb...) önemli değil, ama yanında gelirse de hayır demem...

ne dersiniz? 1080p gaming... şimdilik...

• Aralarındaki farkl 2000 tl ise ,hiç kendini kasma. RX 6600 al geç .O fark kadar, iki kart arasında perf. farkı, zaten yok.

Dark ın kasaları fena değildir .Öle uyduruk,teneke/plastik kasalar yapmazlar. İyidir,yani.Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi? 

• cevap için teşekkürler.

şunlardan hangisi daha iyidir, hepsi aynı işlemcili ama ses, ısı açısından soruyorum:

Ekran kartsız sistem. Sizce parçalar "genel" olarak yeterli mi?akakce.com
    RX 6600 Fiyatları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ekran-karti/rx-6600,1,2.html
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.