Şimdi Ara

4000₺ laptop (i5 vs i7)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle öğrenciyim. 4000₺ gibi bir bütçem var. Daha önce asus n53sn model bi notebook sahibiydim. İ7 2630HQ işlemcisi vardı ve ben ona 128 gb lık samsung sata 3 ssd takmıştım ve o pc beni 7 sene götürdü ama anakartta arıza çıktı ve yeni pc almam gerekiyor. 2 model arasında kaldım. Lenovo y520 serisi ikiside. Arasında donanım farkı olarak şunlar var:
    Biri: i5 7300HQ işlemcili- 16gb ram- gtx 1050 ti fiyat:3849₺( hepsiburada)
    Diğeri: i7 7700 HQ işlemcili- 8gb ram- gtx 1050 fiyat:3989₺ (hepsiburada)
    Asıl amacım beni eski bilgisayarım gibi uzun sene götürmesi. Çok fazla oyun delisi değilim hiç olmadım. En fazla 2-3 oyun oynarım oynarsam( ev arkadaşlarım yüzünden, cs go, pubg, lol gibi). Ram sonradan yükseltilen bir donanım biliyorum ve ekstra bi 8 gb 2400mhz bi ram fiyatı yaklaşık 500₺. Öyle çok fazla render filanda yapmam. Genelde film arşivi yaparım. Yaklaşık 3 tb yakın bluray film arşivim var. Yani kısacası i5 ile i7 arasında bi fark var mı? Sizce hangisini tercih etmeliyim? Dediğim gibi uzun süre kasma donma takılma problemi yaşamak istemiyorum. Yeri geldiğinde chrome da 20-30 sekme açık kullanıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bahsetmiş oldugunuz modelin klavyesi sorunlu sonra başınız agrır.
  • İnsanların bu sorunlu şu sorunlu demesine bakmayın bende çok araştırdım hemen hemen bütün markalarda sorun yaşayanlar takip ederseniz görürsünüz konuları elektronik ürün sonuçta kimine sorunsuz kimine sorunlu cihaz denk gelebiliyor siz standart bir kullanıcısınız yani i5 ile i7 sizin için pek farketmeyecek o yüzden i5 almanızı tavsiye ederim 16gb Ram var orda ekran kartı da 1050 ti daha uzun ömürlü olur.

• Yani i5 ile i7 arasında uzun süreli kullanımda bana fark yaratacak bir performans farkı yok. Doğru mu anlamışım?

• i5 li modeli almanı öneririm. gittigidiyorda 3719 şuan, hatta 3649 du 1-2 gün önce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.