Şimdi Ara

i7 870 vs i5 750?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar i3 540 olan islemcimi değiştirmeyi düşünüyorum. İ7 870i 300 tlye, i5 750yi de 200 tlye buldum. Bu ikisi arasında hangisini tercih etmeliyim? Performans olarak ne kadar farkları vardır ve o/c yapılmak istense çarpan kilitleri açık mıdır hangisine daha sağlam o/c yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ahım ÅŸahım bir fark yok i7 almak mantıklı hyperthread olayı var ve base hızı daha yüksek. daha yüksek çarpanı var o yuzder her mHz BUs hızındaki daha çok toplam mhz olarak dönecek size. bir de eski iÅŸlemciler olduÄŸundan en iyisini alın ki güncelle yarışma imkanı olsun.

diğer bir seçenek de i 5 alıp ileride değiştirirm demek. boşuna çok fazla ölü yatırım yapmamıs olursunuz. ikisinin de çarpanı kilitli bu arada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yazı karakteri bozuk pek anlayamadım müsait oldugunuzda tekrardan yazabilir misiniz?
  • İ7 870

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

İ7 870

Hocam R9 280 DUAL-X OC ekran kartım var, şuan ki i3 540 işlemcim oyunlarda darboğaz yapıyor. i7 870 ile o sorunu aşmış olur muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyBeRBoY

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

İ7 870

Hocam R9 280 DUAL-X OC ekran kartım var, şuan ki i3 540 işlemcim oyunlarda darboğaz yapıyor. i7 870 ile o sorunu aşmış olur muyum?

Evet yeter 4ghz'e rahat overclock oluyor ayrıca 4ghz yaparsan çok daha iyi olur 2-3 yıl daha götürür. Ben i5 750 4ghz'den 4790k 4.7ghz'e geçtim hiçbir fark hissetmedim, eğer i7 860'ım olsaydı değiştirmezdim.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    O zaman aradaki 100 TL farkı verip i7 870 alıyorum. Teşekkürler hocam.

• ben olsam i7e o kadar para vermezdim aradaki %50 fiyat farkına oyun performansı için değmez çünkü

http://www.anandtech.com/bench/product/109?vs=107

ben i5 750 kullanıyorum 3.8ghz de gtx660 ile her işimi görüyor

zaten 3.8-4ghzde i5-2400 performansı veriyor

birde i5 200tl vermeyin fiyat çok daha ucuza düşer foruma biraz beklerseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A4F57CBB -- 24 Ocak 2016; 23:15:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

ben olsam i7e o kadar para vermezdim aradaki %50 fiyat farkına oyun performansı için değmez çünkü

Hocam tam karar vermisken kafaları karıştırdın :) o zaman şöyle sorayim hangisi daha iyi o/c oluyor? Hangisi beni darbogazdan oyun kalmalarından kurtarır? ( sistemim gigbayte h55m, 8 GB RAM, 3gb r9 280 dual-x)

• quote:

quote:

ben olsam i7e o kadar para vermezdim aradaki %50 fiyat farkına oyun performansı için değmez çünkü

Hocam tam karar vermisken kafaları karıştırdın :) o zaman şöyle sorayim hangisi daha iyi o/c oluyor? Hangisi beni darbogazdan oyun kalmalarından kurtarır? ( sistemim gigbayte h55m, 8 GB RAM, 3gb r9 280 dual-x)

bahsettiğiniz ekran kartı performans olarak nvidiadada sanırım gtx660-670e denk geliyor

bence i5-750 işinizi görür 3.8 veya 4ghzde i7 alsanızda oyunda pek farkını göremezsiniz

o ekran kartınada darboğaz yapmaz diye düşünüyorum sonuçta i5-2400 e denk bir performans alacaksınız o ekran kartınada her şekilde yeterli olur.

• quote:

quote:

quote:

bahsettiğiniz ekran kartı performans olarak nvidiadada sanırım gtx660-670e denk geliyor

bence i5-750 işinizi görür 3.8 veya 4ghzde i7 alsanızda oyunda pek farkını göremezsiniz

o ekran kartınada darboğaz yapmaz diye düşünüyorum sonuçta i5-2400 e denk bir performans alacaksınız o ekran kartınada her şekilde yeterli olur.

Evet hocam yaklaşık o karta denk geliyordu bi tik daha iyisi gibi düşünün. Kasam gelişmiş bir kasa değil, tek fani var. İ5i stock faniyla beraber o/c yapabilir miyim nasıl olur o iş hocam? Bide siz o sistemde yeni nesil oyunları oynayabiliyor musunuz işlemci ekran kartına darbogaz yapıyor mu?

• quote:

quote:

quote:

Evet hocam yaklaşık o karta denk geliyordu bi tik daha iyisi gibi düşünün. Kasam gelişmiş bir kasa değil, tek fani var. İ5i stock faniyla beraber o/c yapabilir miyim nasıl olur o iş hocam? Bide siz o sistemde yeni nesil oyunları oynayabiliyor musunuz işlemci ekran kartına darbogaz yapıyor mu?

• i5 750 kullandım artık yetmiyor. Ciddi oc için ciddi paralar vermek lazım soğutucuya.

i7 875k bulabilirseniz ne mutlu.

Ben bile gidip 1366lga ya geçtim anakartı pahalı işlemcileri sudan ucuz 12 çekirdekli xeon u 280 tl ye almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

i5 750 kullandım artık yetmiyor. Ciddi oc için ciddi paralar vermek lazım soğutucuya.

i7 875k bulabilirseniz ne mutlu.

Ben bile gidip 1366lga ya geçtim anakartı pahalı işlemcileri sudan ucuz 12 çekirdekli xeon u 280 tl ye almıştım.

i7 875k'nın çarpan kilitleri açık sanırsam ama onu bulamıyorum hocam :( i7 870'i tavsiye eder misiniz beni kurtarır mı? Ayrıca anakartım GIGABYTE H55M-S2, bu anakartla i7 870'e extra fan takıp o/c yapabilir miyim?
  • CyBeRBoY kullanıcısına yanıt
    Yaparsınız tabii ki. Anakart elverişli.

i7 870 işinizi görecektir, çok üst seviyede kartlar haricinde günü kurtarırsınız.
  • İ5 750 al 100tl ile vga guncelle oyunlarda farketmez iki cpu oc yaparsan ikisinede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Yaparsınız tabii ki. Anakart elverişli.

i7 870 işinizi görecektir, çok üst seviyede kartlar haricinde günü kurtarırsınız.

Hocam kullanacağım kart 3GB R9 280 Dual-X OC versiyon. Bu kartla beraber 2-3 sene beni götürecek darboğaz yapmayacak bir işlemci midir i7 870?
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Vga güncelleme derken hocam?
  • quote:

Aradaki 100tl farkla vga ni satip 100tl daha iyi bir vga alabilirsin hatta biraz daha arttirabilirsen daha iyi olur oyunda vga konusur cpu dan once.

İ7 cpu almak birazda piskolojiktir aslinda oyuncu icin reel bir fark yoktur i5 ile oyunlarda istisnalar olsada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Aradaki 100tl farkla vga ni satip 100tl daha iyi bir vga alabilirsin hatta biraz daha arttirabilirsen daha iyi olur oyunda vga konusur cpu dan once.

İ7 cpu almak birazda piskolojiktir aslinda oyuncu icin reel bir fark yoktur i5 ile oyunlarda istisnalar olsada.

Peki hocam mesela şu an pc GTA V'de darboğaz yapıyo şehir içinde. Zannedersem işlemcinin i3 540 olmasından kaynaklanıyo. i5 750 veya i7 870'le bu sorunu çözebilir miyim, açıkçası ekran kartı seviyemde olmuş olur mu işlemcim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.