Şimdi Ara

4000 liraya kadar dijital piyano önerisi (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
416
Cevap
13
Favori
53.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kawai 4. Oktavdan sonraki kalın seslerde gerçekten boguk tını veriyor. Bas vermediği gibi piano tadı da vermiyor. 143 ydp o konuda oldukça iyi. En kalın seste bile o tadı veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben denerken kdp 110 un kalın sesleri biraz boğuktu sanki dediğiniz gibi. Ayrıca youtube da bir video var adam kawai piyano deniyordu boğuk demişti aynı şekilde. Ama tuşesi çok başarılı. Bence alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

Hocam ben denerken kdp 110 un kalın sesleri biraz boğuktu sanki dediğiniz gibi. Ayrıca youtube da bir video var adam kawai piyano deniyordu boğuk demişti aynı şekilde. Ama tuşesi çok başarılı. Bence alınır.
    Başkaları da boguk dediyse kulaklarımın iyi olmasına sevindim :)
    Pianoda birinci kriter TINI dediğimiz ses kalitesidir. Tını bozuk olduktan sonra tusenin bir anlamı yok bana kalırsa. Karar sizin tabi. Ama yamaha ydp 143 Tını konusunda beni olumlu anlamda çok şaşırttı. Hayırlısı olsun.

• Merhaba arkadaşlar,

Bende giriş seviyesi için bir piyano bakıyorum.

Kawai KDP110
    Yamaha YDP143
    Roland RP302 modellerinden birini almayı planlıyorum.

Aslında YDP143 modelini alacaktım fakat haziran sonu gibi Yamaha bu seride yeni bir piyano çıkaracağını duydum(yeni teknolojili)

Buradaki yorumlara bakılırsa, bu modeller arasından bir tercih etsem pişman olmaz gibiyim. Biraz da bütçe meselesi sanırım.

Sizce hangisini tercih etmeliyim?

• Oust-yLmz O kullanıcısına yanıt
    casio ap470
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oust-yLmz

Merhaba arkadaşlar,

Bende giriş seviyesi için bir piyano bakıyorum.

Kawai KDP110
    Yamaha YDP143
    Roland RP302 modellerinden birini almayı planlıyorum.

Aslında YDP143 modelini alacaktım fakat haziran sonu gibi Yamaha bu seride yeni bir piyano çıkaracağını duydum(yeni teknolojili)

Buradaki yorumlara bakılırsa, bu modeller arasından bir tercih etsem pişman olmaz gibiyim. Biraz da bütçe meselesi sanırım.

Sizce hangisini tercih etmeliyim?
    Roland kullanmadığımdan onun hakkında yorum yapamayacağım ama Yamaha ve kdp diye soruyorsanız kdp110 derdim ben.

• Hocam merhaba,

Roland RP302 almaya karar vermiştim. Neden Kawai CN27 düşünmüyorsun dediler. Bilir misiniz bu modeli?

Yamaha YDP143 almaya gittiğim yer neden KD110 düşünmüyorsun demişti. Onu araştırırken, başka bir satıcı neden RP302 düşünmüyorsun dedi. Kawai CN27’e kadar geldik:)

• Oust-yLmz O kullanıcısına yanıt
    Yamaha kullanıyorum. Ama ydp 143 almayı düşünmezdim buna rağmen. Ydp 163 de fiyatına göre cazip değil bence. Yamaha nın sesi güzel ancak tuş hissi akustik piyano gibi tat vermedikten sonra çok bi esprisi kalmıyor.

Kdp 110 ve cn21 i mağazada deneme imkânım olmuştu. Boyut ve şekil olarak aynılar. Tuş hissinde cn21 in biraz daha iyi olduğu belli ama. Daha önce de yazdım bi konuda, cn21 i uygun fiyata bulabilirsen alabilirsin. Ama arada 2500 3000 lira fark varsa almayabilirsin. Roland ı hiç görmedim ve denemedim. Ne desem yanlış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oust-yLmz

Hocam merhaba,

Roland RP302 almaya karar vermiştim. Neden Kawai CN27 düşünmüyorsun dediler. Bilir misiniz bu modeli?

Yamaha YDP143 almaya gittiğim yer neden KD110 düşünmüyorsun demişti. Onu araştırırken, başka bir satıcı neden RP302 düşünmüyorsun dedi. Kawai CN27’e kadar geldik:)
    bende roland 302 var hocam. ben de zamanında yazdığınız modeller arasında kalmıştım. hatta daha çok verip yamaha clp serisinden mi alsam diye de çok düşündüm. roland 302 aldım pişman değilim.

üretim kalitesi olarak yamahalar iyidir, tuş arasındaki mesafeler daha bir eşit geldi bana. roland 2. sırada, kawai 3. sırada bana göre. kawailerde tuşlar arasında mesafe sabit değil ve bazen çok açılabiliyor. roland fena değil, bir sakıncasını görmedim, ama objektif olmak gerekirse yamahalar en iyisi.

roland 302 de mat tuş var ve üst modellerdeki piyanolarıyla hemen hemen aynı tuş teknolojisini kullanıyor (yıla göre değişiyor genelde bu teknoloji). tuşları diğer ikisine göre daha ağır hale getirilebiliyor, hafif hale de getirilebiliyor, ayarı var onun. roland en hafifi diğer ikisinin en hafifine göre biraz daha ağır kalıyor. yamaha mesela başlangıç modellerine iyi tuş koymaz, para verdikçe daha iyisine geçersiniz. genelde gerçek piyanolardaki tuşlar ağır olduğundan ağır tuş teknolojisi iyi kabul ediliyor. roland da istediğiniz gibi ayarlarsınız gerçekten çalışan bir özellik. benim için gerçekçilik hissi önemli değil şahsen, dolayısıyla uzun süre çalayım bileğim ağrımasın diye en hafife aldım.

ses olarak bu yazdığınız modellerden en iyisi roland 302. 2. olarak kawai. 3. olarak yamaha. ama yamaha clp serilerinin sesi daha güzel.

dolayısıyla roland 302 kendi fiyat aralığında all-rounder gibi birşey oluyor. taşınabilir düşünüyorsanız da kesinlikle roland fp-30 derim.

bir de yamahanın nota kağıdı koyma yeri tam paralel hale getirilebiliyor. oraya ufak ekranlı laptop koyabiliyorsunuz. roland da vidaları söküp nota tutacağını çıkarmak gerekli. ama 10-12 inç civarı tablet varsa o da notaları görmek açısından iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 17 Nisan 2019; 21:40:59 >

• Kulaklık olarak ne önerirsiniz acaba

• yamaha clp 525 tuslarina o kadar alismisim ki bir otel de digital kuyruklu piyano vardi tuslari org gibi yumusakti çalamadim iyi mi,takilip durdum surekli gercek kuyruklu piyano olsa rahat calardim,tadindan yenmez illaki kuyruklu tuş agirligi hissiyati oldukca farkediyor demekki,ağir tuşeye alisinca dandirik tuşlar bildigin işkence

• arkadaşlar piyano kursuna başlayacağım.
    kaliteli ama çok da pahalı olmayan dijital bir piyano almak istiyorum. Öneriniz varsa çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: General666

arkadaşlar piyano kursuna başlayacağım.
    kaliteli ama çok da pahalı olmayan dijital bir piyano almak istiyorum. Öneriniz varsa çok sevinirim
    butceye bagli oncelikle..sifir mi ikinci el mi ?birazda karaktere bagli,cabuk pes eden biriyseniz orta sinif ustu pahali bisey almamaniz iyi olur ama ben illaki bu işi ogrenip ileriye tasirim diyorsaniz o zamanda dandik cihazlardan uzak durmaniz lazim cunku kulağiniz ve parmaklariniz bir sure sonra hoslanmayacak daha iyisini arayacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: legacy of kain

butceye bagli oncelikle..sifir mi ikinci el mi ?birazda karaktere bagli,cabuk pes eden biriyseniz orta sinif ustu pahali bisey almamaniz iyi olur ama ben illaki bu işi ogrenip ileriye tasirim diyorsaniz o zamanda dandik cihazlardan uzak durmaniz lazim cunku kulağiniz ve parmaklariniz bir sure sonra hoslanmayacak daha iyisini arayacak..

Alıntıları Göster
    Sifir almayi dusnuyorum. Piyano konusunda da ciddiyim. Uzun omurlu bir sey bakiyorum. Almisken iyi bir dijital piyano almak istiyorum. Sadece tasinabilir mi almaliyim o konuda tereddutum var. Degecekse 5-6 bine kadar cikabilirim.

• quote:

Sifir almayi dusnuyorum. Piyano konusunda da ciddiyim. Uzun omurlu bir sey bakiyorum. Almisken iyi bir dijital piyano almak istiyorum. Sadece tasinabilir mi almaliyim o konuda tereddutum var. Degecekse 5-6 bine kadar cikabilirim.

Alıntıları Göster
    tasinabilir olarak casio cdp 130 ve evde yamaha clp 525 kullaniyorum..tasinabilir piyanolarin da tuş hassasiyeti vs iyi olanlari vardir ama yine de yanki olarak digital kasali da duydugun sesi alamazsin tasinabilir piyanodan..bu benim şahsi görüşüm,imkanin varsa istanbuldaydan mesela taksim de piyano showroom larda hemen hemen tum guncel modelleri deneyebilirsin zaten.

yamaha clavinova serisi diger yamaha ydp vb serilere benzemez..fakat doviz yuzunden enteresan fiyatlara yukseldiler..kawai roland casio hepsinde iyi modeller var ancak bence showroom dene..bana gore yamaha ses olarak digerlerinden daha iyi..benim kulağima daha hoş geliyor ses tonu..kimisi de roland iyi diyecektir vs vs.

yamaha clp serisine fiyat olarak olarak eşdeğer roland ve kawai bakabilirsin..aralarindan seçim yapmak sana kalmiş artik..bunlar butceyi cok asiyorsa ydp serisine roland rp serisine kawai kdp serisine bakabilirsin..

• quote:

tasinabilir olarak casio cdp 130 ve evde yamaha clp 525 kullaniyorum..tasinabilir piyanolarin da tuş hassasiyeti vs iyi olanlari vardir ama yine de yanki olarak digital kasali da duydugun sesi alamazsin tasinabilir piyanodan..bu benim şahsi görüşüm,imkanin varsa istanbuldaydan mesela taksim de piyano showroom larda hemen hemen tum guncel modelleri deneyebilirsin zaten.

yamaha clavinova serisi diger yamaha ydp vb serilere benzemez..fakat doviz yuzunden enteresan fiyatlara yukseldiler..kawai roland casio hepsinde iyi modeller var ancak bence showroom dene..bana gore yamaha ses olarak digerlerinden daha iyi..benim kulağima daha hoş geliyor ses tonu..kimisi de roland iyi diyecektir vs vs.

yamaha clp serisine fiyat olarak olarak eşdeğer roland ve kawai bakabilirsin..aralarindan seçim yapmak sana kalmiş artik..bunlar butceyi cok asiyorsa ydp serisine roland rp serisine kawai kdp serisine bakabilirsin..

Alıntıları Göster
    Ne yazık ki İstanbul'da değilim. CLP serisinin fiyatları şu an için bana biraz pahalı.
    En son Yamaha YDP-143 almayı düşünüyordum. Önerir misiniz ?

• quote:

Ne yazık ki İstanbul'da değilim. CLP serisinin fiyatları şu an için bana biraz pahalı.
    En son Yamaha YDP-143 almayı düşünüyordum. Önerir misiniz ?

Alıntıları Göster
    evet clp ler uçmuş,servet olmuş..ydp 143 showroom da gezerken denedim,3 bin kusurdu sanirim o zamanki fiyati.tuş takimi parlakti ve biraz yumuşakti,seside parlakti,hoşuma gitmişti sesi..ydp 144 diye cikmis simdi sanirim..ydp 163 te denemistim ama cok onemli bir fark hisstemedim..143 fena degil gibi simdilik..roland rp301 muadili olabilir,fakat tuş takimi degisik gelmisti bana,yadirgamistim..kawai de kdp 90 sanirim eşdeger sayilabilir..sesi se ydp 143 gibiydi fakat ydp 143 e tercih etmezdim o zamanda bile.kawai nin cn25 ti sanirim bide onu denemistim o da fena degildi fakat clp 525 hosuma gidince aldim gitti.

• quote:

evet clp ler uçmuş,servet olmuş..ydp 143 showroom da gezerken denedim,3 bin kusurdu sanirim o zamanki fiyati.tuş takimi parlakti ve biraz yumuşakti,seside parlakti,hoşuma gitmişti sesi..ydp 144 diye cikmis simdi sanirim..ydp 163 te denemistim ama cok onemli bir fark hisstemedim..143 fena degil gibi simdilik..roland rp301 muadili olabilir,fakat tuş takimi degisik gelmisti bana,yadirgamistim..kawai de kdp 90 sanirim eşdeger sayilabilir..sesi se ydp 143 gibiydi fakat ydp 143 e tercih etmezdim o zamanda bile.kawai nin cn25 ti sanirim bide onu denemistim o da fena degildi fakat clp 525 hosuma gidince aldim gitti.

Alıntıları Göster
    yorumlarınız için çok teşekkürler

• quote:

Alıntıları Göster
    "yamaha clp serisine fiyat olarak olarak eşdeğer roland ve kawai bakabilirsin.."

hocam yamaha clp serilerinin ses olarak rakibi yok. roland ve kawailerde fiyat arttıkça ses değişimi olmuyor, ses üretim tarzı aynı, hoparlör büyüyor.

bu arada lefacy of kain serisi güzeldi. devam etse keşke

• quote:

Orijinalden alıntı: leopolidas

"yamaha clp serisine fiyat olarak olarak eşdeğer roland ve kawai bakabilirsin.."

hocam yamaha clp serilerinin ses olarak rakibi yok. roland ve kawailerde fiyat arttıkça ses değişimi olmuyor, ses üretim tarzı aynı, hoparlör büyüyor.

bu arada lefacy of kain serisi güzeldi. devam etse keşke

Alıntıları Göster
    evet haklisin,orda sanirim tam dogru ifade olmamis,ses ve tus kalitesi anlaminda eşdeğer gordugumden degil fiyat olarak eşdeger kawai yada roland dedim ..fakat niye alasin ki madem o kadar vereceksen,yok ben gittim
    yamaha clp baktim begenmedim derse biri ayni fiyat seviyesinde roland kawai disinda secenekte kalmiyor anlaminda dedim heralde

legacy of kain soul reaver serisi gercekten baskaydi..yeni nesil de remastered seklinde play stationda olsada oynasak..

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.