Şimdi Ara

4000 liraya kadar laptop önerisi (Kampanya bitmeden öneri verir misiniz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oyun bilgisayarı bakıyorum bütçe max 4000 lira. MSI'ın bir bilgisayarı dikkatimi çekti ama 1050 olması ve ekran kartı belleğinin 2 GB olması beni düşündürüyor. Bir de Monster Abra v9.2 fiyat olarak ve özellikler olarak beğendim.1050ti olması ve i77700hq olması ilerisi için de iyi olabilir iye düşündüm ama monsterla alakalı da çok fazla öven de var söven de var kafam karıştı şu ikisi veya başka önerileri verirseniz çok iyi olur.
    MSI---- https://www.hepsiburada.com/msi-gv62-7rd-2003xtr-intel-core-i5-7300hq-8gb-1tb-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000008R464?magaza=Hepsiburada

Monster -----https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V9-2-3.html#.WxE5Q-6FPIU

NOT: Arkadaşlar msi kampanyası akşam bitecek o yüzden lütfen ilgilenir misiniz.

• Arkadaşlar lütfen cevap verin bilgisi olan yok mu? Monster nasıl yorumlar çok karışık ve bu msi kampanya bitmek üzere
  • Monster gibi saçma bi pc almayın da ne alırsanız alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci ve ekran kartı üstünlüğü Monster da ama sağlamlık ve soğutma Msi tarafında.
  • Ahmetblr kullanıcısına yanıt

Bu nasıl hocam peki? Kasası küçükmüş baktım da ısınma filan yapar mı acaba.
    https://www.hepsiburada.com/acer-an515-51-78h0-intel-core-i7-7700hq-8gb-256gb-ssd-gtx1050ti-linux15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nh-q2qey-012-p-HBV00000BR11R

Veya bu daha fazla yattı kafama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aOnn1453 -- 2 Haziran 2018; 0:36:20 >

• Hocam HP alma ısınır. Monster güzeldir fiyat performanstır. Az paran varken monster çok paran varken msi çok para derken 10k₺ den fazla bir pc alıyorsan msi öneririm. Ama kampanyalı msi bulursan o ayrı acer de seçilebilir ama onun servisi nasıl bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BartogPL

Hocam HP alma ısınır. Monster güzeldir fiyat performanstır. Az paran varken monster çok paran varken msi çok para derken 10k₺ den fazla bir pc alıyorsan msi öneririm. Ama kampanyalı msi bulursan o ayrı acer de seçilebilir ama onun servisi nasıl bilmiyorum.
    Hocam ya msi 1050 ama 2 gb o sıkıntı oluşturur galiba ona 3500 verme yerine gidip i7 7700 ve 1050ti olan monstera 4000 vermek daha makul geliyor ama işte kalite ve servis durumu nedir monsterın o düşündürüyor. Hakikaten çok değişik platformlarda araştırdım monster servisini markayı filan çok iyi yorumlar da gördüm çok kötü yorumlar da. Bir de bu attığım bilgisayarların her birinin kronik sorunu varmış mesela acer çok ısınıyormuş Keza hp de öyle. Bu monsterı nasıl çözerim hocam bir öneri verin ya seven tam seviyor söven de tam sövüyor

• aOnn1453 A kullanıcısına yanıt
    Kullanan biri olarak söyleyeyim. Servisi açık sözlü kötü anlamda değil. SSD alacaktım bizde yok kendiniz takın dedi. Anakarta veya herhangi bir aksama zarar geldiğini biz tespit edrsek garanti dışı kalır dediler. Sorduğumda sitelerde nasıl arayacağımı da söylediler. 3 ay önce garantiye gönderdim pcyi temizlesinler diye her eksiğini gidermişler. Termal macunları değiştirmişler vbvb ücretsiz kargo dahil. Garantisi bitmiş olduğu halde. Yani siz bileceksiniz ben 3 yıldır kullanıyorum bilgisayarımı memnunum. SSD aldım tek yakında 8lik ram alacam DDR3 yetersiz kalıyor. Malzeme kalitesi de yoktan iyidir msi ile kapışamaz. Ama 4k₺ civarında pc bakıyorsanız monsterdan şaşmayın...

• quote:

Kullanan biri olarak söyleyeyim. Servisi açık sözlü kötü anlamda değil. SSD alacaktım bizde yok kendiniz takın dedi. Anakarta veya herhangi bir aksama zarar geldiğini biz tespit edrsek garanti dışı kalır dediler. Sorduğumda sitelerde nasıl arayacağımı da söylediler. 3 ay önce garantiye gönderdim pcyi temizlesinler diye her eksiğini gidermişler. Termal macunları değiştirmişler vbvb ücretsiz kargo dahil. Garantisi bitmiş olduğu halde. Yani siz bileceksiniz ben 3 yıldır kullanıyorum bilgisayarımı memnunum. SSD aldım tek yakında 8lik ram alacam DDR3 yetersiz kalıyor. Malzeme kalitesi de yoktan iyidir msi ile kapışamaz. Ama 4k₺ civarında pc bakıyorsanız monsterdan şaşmayın...
    Peki hocam valla bu servis olayı çok önemli benim için aklımdakileri cevaplamışsın sağolasın. Peki ısınma vs gibi durumlar oluyor mu pcde. Bir de ben ssd olmayan modeli almayı düşünüyorum ama dışarıdan 120 gb bi ssd aldım gittim kadıköyde mağazadan pcyi almaya peki bu ssdyi orada takarlar mı yoksa illa bir bilgisayarcıya mı götürmeliyim?

takarlar takmazlar bilmiyorum ben kendim taktım. Isınma yok tubo fan var zaten sıkıntı çıkmıyor.

• quote:

takarlar takmazlar bilmiyorum ben kendim taktım. Isınma yok tubo fan var zaten sıkıntı çıkmıyor.
    Hocam pekihttps://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V9-2-3.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber#.WxHWcO6FPIU bu mu
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V12-1-2.html#.WxHWme6FPIU yoksa bu mu hangisini önerirsiniz i7 7300 ve 1050ti mı almalıyım yoksa 3 4 yıl kullanmak istiyorum ben o zaman i5 7300 ve 1050 idare eder mi bu sürede aradaki 600 liraya değer mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aOnn1453 -- 2 Haziran 2018; 2:35:37 >

işlemci uzun süre kullanımda fark eder dostum. Ekran kartını 4 sene sonra değiştirirsin. Ama işlemci için anakartla birlikte değiştirmekn gerek. Yani İşlemcin iyi olsun arkana bakma ekran kartının çaresi bulunur. Uzun süreli kullanımda 2-3 sene sonra canını sıkılır 1080 takarsın. Yani sana tavsiyem o farka değecektir. 1050 ile 1050 ti ile de değer gözle aşırı görülür değer olmaz belki ama değer.

• 4 bin lirayı gözden çıkardıysan ekran kartı 2gb olan bir makine alma derim. Ben de senin gibi Monster çok düşündüm ama genel eğilim Monster'ın çokta alınacak bir marka olmadığı idi. Yani şöyle düşün, adam sana 4 bin lira bandında bulunan notebooklardan daha iyi donanımlara sahip bir notebook sunuyor. Bunun bir nedeni olmalı, babasının hayrına yapmıyordur bunu.

Dolayısıyla aşağıdaki makineyi aldım, henüz elime geçmedi. Ama araştırdım, bir chipset ve bios güncellemesi istiyormuş, donmalar yaşanıyormuş yoksa onun dışında olumsuz bir kelime eden görmedim. Tek eksiği 5400rpm hdd. Onu da ileride upgrade edebilme imkanı var. Ekran kartının performansını da Youtube'dan izle belki seni tatmin etmez.
    https://www.ebrarbilgisayar.com/asus-fx503vd-e4045-i7-7700hq-8gb-1tb-256gb-ssd-4gb-gtx1050-156-freedos-pmu359039 (ben aldığımda 3774 tl idi, malum dolar her gün yükseliyor)

Servise gitmeye gerek kalmadan arkadan 1 tane vida söküp ssd/hdd/ram slotlarına ulaşabilme imkanı çok büyük bir avantaj. i7 7.nesil bir işlemcin olacak. 256gb ssd+1tb hdd in olacak ki bu fiyata ya 1tb hdd ya da yalnızca 256gb ssd bulabilirsin.

Amazona girdim, yabancı forumlara girdim ısınma sorunu ile alakalı 1 tane yorum yok. Hep en yüksek 75 civarına çıkıyormuş, genel olarak oyunlarda stabil 65-60 civarında imiş.

Ha daha kullanma fırsatım olmadı, acaba verdiğim paraya değdi mi değmedi mi bunu göreceğim elime geçtiğinde. Ama ilk izlenimlere, özelliklere bakılırsa çok uygun fiyatlı başarılı bir laptop olduğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 2 Haziran 2018; 7:4:3 >

• quote:

işlemci uzun süre kullanımda fark eder dostum. Ekran kartını 4 sene sonra değiştirirsin. Ama işlemci için anakartla birlikte değiştirmekn gerek. Yani İşlemcin iyi olsun arkana bakma ekran kartının çaresi bulunur. Uzun süreli kullanımda 2-3 sene sonra canını sıkılır 1080 takarsın. Yani sana tavsiyem o farka değecektir. 1050 ile 1050 ti ile de değer gözle aşırı görülür değer olmaz belki ama değer.
    Hocam laptop anakartı değişmez diye biliyorum ben? Yani hocam ben bu seviyede monster almayacaksam bir ikilemde kalıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Ya i7 7700hq ve 1050 olan cihazlar var ya da i57300hq ve 1050ti olan cihazlar var benim ikilwmim hangisinin bana daha iyi performans verip beni 3 4 yıl götüreceği. Monster olmazsa böyle bakmak durumundayım.

@cplusgazoz Hocam bu konu hakkında siz de yorum yaparsanız sevinirim. Linkteki bilgisayarı dün ben de gördüm iyi duruyor ama işte 1050 ve 1050ti ikilemindeyim. Monster sanki çok kötü de değil hocam ama yani çok olumlu yorum da gördüm çünkü? ne dersiniz i7 7700hq ve 1050 mi yoksa i57300hq ve 1050ti

https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V9-2-3.html#.WxKSfI74nIU

Bu linkte i7-7700hq + 1050 ti 4gb + 1tb hdd (7200rpm) 4 bin lira. Bu fiyata o iki donanımı bulmak imkansız. SSD yok yalnızca. Sonradan alabilirsin 256gb veya 128gb sistemi oraya kurarsın kafan rahat olur.

Çok uygun gözüküyor. Eğer hani bir sorun çıktığında servisle falan uğraşmayı göze alıyorsan al Monster. O fiyata o işlemciyle grafik kart kaçmaz çünkü. Ama işte insan işkilleniyor bir yandan ulan bu kadar fiyata bunu alıyoruz ama yamuk olmasın falan diye.

i5-7300hq ile i7-7700hq arasında öyle aşırı bir fark yok ama 1050ti ile 1050 arasında fark var. Zaten oyun ağırlıklı kullanacaksan grafik karta daha çok önem vermelisin.

Önceliklerini düşün ona göre kararını ver hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: cplusgazoz

https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V9-2-3.html#.WxKSfI74nIU

Bu linkte i7-7700hq + 1050 ti 4gb + 1tb hdd (7200rpm) 4 bin lira. Bu fiyata o iki donanımı bulmak imkansız. SSD yok yalnızca. Sonradan alabilirsin 256gb veya 128gb sistemi oraya kurarsın kafan rahat olur.

Çok uygun gözüküyor. Eğer hani bir sorun çıktığında servisle falan uğraşmayı göze alıyorsan al Monster. O fiyata o işlemciyle grafik kart kaçmaz çünkü. Ama işte insan işkilleniyor bir yandan ulan bu kadar fiyata bunu alıyoruz ama yamuk olmasın falan diye.

i5-7300hq ile i7-7700hq arasında öyle aşırı bir fark yok ama 1050ti ile 1050 arasında fark var. Zaten oyun ağırlıklı kullanacaksan grafik karta daha çok önem vermelisin.

Önceliklerini düşün ona göre kararını ver hocam.
    https://www.teknosa.com/urunler/125039935/asus-fx553ve-dm407t-intel-core-i5-7300hq-25-ghz-8gb-1-tb-4gb-nvidia-geforce-gtx-1050-ti-156-oyun-bilgisayari?&ref=go&utm_source=go&utm_medium=affiliate&utm_campaign=63
    Hocam bu bilgisayar çok cazip geldi bana internette pek bir yorum filan göremedim ama hem windowsu var hem 1050ti hem de asus biraz daha araştırıp bunu almayı planlıyorum. Sizin duyduğunuz kronik bir sorunu var mı acaba bunun? Asusun servisi nasıldır?

Bu FX serisinin işte donma, kasma sorunları oluyormuş ama o da chipset ve bios güncellemesi ile çözülüyormuş. Yalnız bu model tek fanlıymış biri sormuş orada. Tek fanlılarda soğutma problemleri yaşanıyor. Onun dışında fiyatı gayet uygun. Ekran kartı daha önemli benim için dersen bunu al. Zaten o işlemci de 2017'de piyasaya sürüldü, güncel bir işlemci. Ek olarak SSD de yok. 250-300 liraya SSD alıp takarsan temiz bir makine. Ama dediğim gibi tek fan olayını iyice araştır, ona göre al.

Yani servisi kötü de değil iyi de değil. Bazı fiyaskolar okudum forumda ama işlerini genel olarak yapıyorlar diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 3 Haziran 2018; 0:34:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cplusgazoz

Bu FX serisinin işte donma, kasma sorunları oluyormuş ama o da chipset ve bios güncellemesi ile çözülüyormuş. Yalnız bu model tek fanlıymış biri sormuş orada. Tek fanlılarda soğutma problemleri yaşanıyor. Onun dışında fiyatı gayet uygun. Ekran kartı daha önemli benim için dersen bunu al. Zaten o işlemci de 2017'de piyasaya sürüldü, güncel bir işlemci. Ek olarak SSD de yok. 250-300 liraya SSD alıp takarsan temiz bir makine. Ama dediğim gibi tek fan olayını iyice araştır, ona göre al.

Yani servisi kötü de değil iyi de değil. Bazı fiyaskolar okudum forumda ama işlerini genel olarak yapıyorlar diyelim.
    Hocam bu arada 250 lira da hediye çeki varmış yanında. Büyük ihtimalle bunu alacağım. Çekle de ssd alırım artık. Bu chipset ve bios güncellemeleri ne oluyor hocam nereden yükleniyorlar. Bir de ekstra soğutucu alsam ısınma sıkıntısı hala olur mu?

Önce al ondan sonra bak soğutucuya gerek var mı ona göre alırsın. Çeke SSD almak mantıklı olan o evet. Chipset ve bios güncellemeleri hakkında benim de fikrim yok ama bios güncellemesi basit bir şey diye biliyorum, araştırırsan bulabileceğin bilgiler bunlar zaten. Ya da belki bakarsın bir sorun çıkmaz, kafan rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 3 Haziran 2018; 1:29:30 >
    Bunu almaya karar verdiniz mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.