Şimdi Ara

4000 tl bütçe 3d tasarım (kasa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3d max, autocad gibi 3d tasarım programlarından maksimum performans alabileceğim bir sistem önerir misiniz?

ekran var, sadece kasa olacak.

ekran kartı, işlemci, anakart, ram, psu, ssd-harddisk kombinasyonlarınızı bekliyorum.

• Asus x99 deluxe
    İ7-5820k
    Hyper tpc
    4x4gb gskill trident 2400mhz
    Zalman z11 plus
    Highpower element smart 750w
    Galax gtx980
    1tb seagate barracuda 7200rpm

Alınabilir.Bütçeyi düşürmek için;

Anakartı gigabyte z97x gaming 5 ile,
    İşlemciyi i7-4790k ile,
    Soğutucuyu hyper 212 ile,
    Ramleri 2x4gb gskill rip. 1600mhz ddr3 ile,
    Kasayı ve güç kaynağını champ 02 ile,

Değiştirip alabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    3d max, autocad gibi 3d tasarım programlarından maksimum performans alabileceğim bir sistem önerir misiniz? diyen adama gidip 980 önermek gülünç olmadı mı üstad :D. Workstation kartların yerini hiçbir GTX yahut HD serisi tutamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dudewithafez

3d max, autocad gibi 3d tasarım programlarından maksimum performans alabileceğim bir sistem önerir misiniz? diyen adama gidip 980 önermek gülünç olmadı mı üstad :D. Workstation kartların yerini hiçbir GTX yahut HD serisi tutamaz.

Evet,şuan kepler mimarili kartlar daha iyi gibi görünsede(en azından kağıt üzerinde öyle)maxwell mimarili yeni kartların hem shaderları daha verimli,hemde yeni mimari ile birlikte gelen teknolojileri donanımsal olarak desteklemesi artılardan birkaçı.

Kepler mimarisinde çok fazla CUDA çekirdeği olsada maxwelldeki kadar verimli değil maalesef,ayrıca kepler workstation kartların bazı pluginler ile optimizasyonu tam sağlanamamış durumda 3ds max de.Gerçi maxwell ne kadar optimizeli tartışılır ancak nvidia bir nesil daha(en azından gtx serisinde)maxwell ile gideceğinden(gm210)bu tür uygulama ve uygulama plugini üreten üreticiler artık yaptıkları programları maxwelle odaklayacaklar.Keplerin pabucu damamı atıldı tabiki hayır.Onada optimizasyon var tabiki ancak maxwell kadar verimli olmasını beklemiyorum/beklenmemelide.

Ayrıyeten workstation kartların temizini bulmak ayrı bir dert.Hem fiyat bakımından fazlalar,hemde eski mimariye sahipler.

Bu tür uygulamalarda gtx980 ile karşılaştırabileceğimiz kart k5000.Onunda 2. Eli 3000tl ye bulabildim.Bir alt modeli k4000 ise 2. Elde 1400tl ye buldum.Aslında ikisinin arasında sayılır.Birde programdan programa,pluginden plugine göre değişir dediğim gibi optimizasyon meselesi.Profesyonel birisi asla saf olarak 3d tasarım programı kullanmaz.

Dediklerim 2. El fiyatlarıdır,yurtdışında k4000'in 0 olanını 734$'a(kargo,vergi vs hariç raf satış fiyatı)bulabildim.Vergi vs eklersek 2000tl yi bulur.k5000 bulamadım maalesef.

Edit:Bu mesajda yazdıklarım tamamen render uygulamalarında geçerli olan karşılaştırmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simplyfor -- 20 Mart 2015; 23:23:42 >

http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493.html

Burada görebileceğiniz üzere gelişmelere rağmen yine de gamer kartların bir workstation kartı etmiyor. Bazı uygulamalarda daha iyi değerler verselerde genel itibariyle karşılaştırmaya bile değmez.

Ayrıca 'Profesyonel birisi asla saf olarak 3d tasarım programı kullanmaz.' diye belirtmişsin üstad lakin 4 bin liraya sistem toplayan biri profesyonel değildir zaten. Şu anki durum abartı K serisi kartlar gerekmiyor sizin belirttiklerinizin aksine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dudewithafez -- 21 Mart 2015; 0:08:30 >
  • dudewithafez kullanıcısına yanıt
    Verdiğin linkte karşılaştırılan kartlar eski nesil kepler kartlar+1000$ üzerine çıktığı belirtiliyor.Quadro k6000/firepro w9000 için demedim zaten yukarıdakileri.Bu arkadaşın bütçesi ile alınabilecek en iyi quadro kart k4000.Oda 2. El olarak.Yani karşılaştırma yapmamız gereken k4000 ile gtx980.

Ben maxwell ile keplerin karşılaştırmasından bahsediyordum,sen kepler gtx serisi ile kepler quadro serisinin karşılaştırmasını atmışsın.

Zaten testler üzerinden fikrin olsun diye attım belirttiğin karşılaştırmalar için değil. Bu 980 ve Titan'ı workstation kart olarak etiketlemek ne kadar daha sürecek merak etmiyor değilim ama. Keşke GTX460'ımı satmasaydım workstation kurardım kendime onunla

• quote:

Orijinalden alıntı: dudewithafez

Zaten testler üzerinden fikrin olsun diye attım belirttiğin karşılaştırmalar için değil. Bu 980 ve Titan'ı workstation kart olarak etiketlemek ne kadar daha sürecek merak etmiyor değilim ama. Keşke GTX460'ımı satmasaydım workstation kurardım kendime onunla

Bende sana bu testler üzerinden fikir sahibi olunamayacağını söylüyorum.Farklı mimariden bahsediyorum.

Bu arada gtx460 keplere değil,fermiye sahip.

•  4000 tl bütçe 3d tasarım (kasa)
    Üstad takılıyorum :D

• Sadece 120 gb depolama?

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

4000 tl bütçe 3d tasarım (kasa)

Bu hesap 2 kişilik galiba,bir bakıyorum çok güzel dengeli öneriler,sabaha çok farklı sistemler öneriyor.Anlamadım gitti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.