Şimdi Ara

4000~ TL sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazın LYS'den sonra bilgisayar toplamayı düşünüyorum, kafamda genel olarak birkaç şey var ama hala tam olarak kesinleştiremediğim birkaç nokta var.

Bir süre öncesine kadar işlemcimi FX-8350 olarak almayı planlıyordum fakat bütçe artınca yeni seçeneklere bakmaya başladım. FX serisinin daha üst modellerine baktım, içimde de ufak da olsa bir AMD fanboy'u olduğu için pek farklı düşünmüyordum. Son bir iki gündür Intel işlemcilere de bakmaya başladım. FX-8350'de en büyük derdim single-core performance idi. Intel'ler bu konuda AMD'lerden üstün. Ayrıca f/p olarak da daha iyi olanlar var sanırım. Şu anda daha üst bir FX yerine i7 4790k almayı düşünüyorum.

Ekran kartına gelirsek o konuda düşüncem çok daha net, isteğim R9 290X TRI-X, daha iyi fikirleriniz varsa o fiyata tabiki değerlendirirm ama bu kart tercihim, ayrıca burda AMD tercihim (bkz. AMD fanboy) zaten ekran kartı konusunda bence daha başarılılar.

RAM'i 16 GB 1866MHz düşünüyorum, 8 GB almak tercihim değil çünkü bazı yeni çıkan oyunlar 8 istiyor, 16'ya yol çok uzak değil gibi gözüküyor.

Anakart konusunda hiç tecrübem yok, tamamen sizde.

HDD olarak 1TB 7200Rpm, SSD olarak 256GB düşünüyorum, HDD için WD tercihim.

Monitör 21.5" tercihim.

Ayrıca eski kasamı satacağım için (Element T) yeni bir kasa ve içinde yoksa PSU gerekecek. Isınacak parçalar varsa extra fan/sıvı soğutma şeklinde soğutma yöntemleri de eklerseniz sevinirim. Sanırım 4000 liraya biraz fazla istedim ama siz dhcilersiniz, halledersiniz.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xWhiTeTigeRx -- 8 Mayıs 2015; 11:38:37 >

• SSD'yi fiyata dahil etmeyin unutmuşum o ayrı alınacak bu bütçeye dahil değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: xWhiTeTigeRx

SSD'yi fiyata dahil etmeyin unutmuşum o ayrı alınacak bu bütçeye dahil değil
    pc nin amacı nedir ? oc yapılacak mı ?
  • xWhiTeTigeRx kullanıcısına yanıt
    İstekler olsun diye yazıyorum Yoksa amaç belli ki oyun i5 de yeter (fx leride geçer)

Doğal olarak oc siz sistem K serisi ve z97 iyi bir anakart ile fiyat artacaktır.
     4000~ TL sistem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

İstekler olsun diye yazıyorum Yoksa amaç belli ki oyun i5 de yeter (fx leride geçer)

Doğal olarak oc siz sistem K serisi ve z97 iyi bir anakart ile fiyat artacaktır.
     4000~ TL sistem
    bence ekran kartı tercihin gtx 970 olmalıydı.

Edit: bu mesajı eksileyen şahıs neden eksileğini belirtebilir mi? Bu mesajın neresinde eksiyi haketmişim merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unchange -- 9 Mayıs 2015; 15:47:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unchange

bence ekran kartı tercihin gtx 970 olmalıydı.

Edit: bu mesajı eksileyen şahıs neden eksileğini belirtebilir mi? Bu mesajın neresinde eksiyi haketmişim merak ettim

Alıntıları Göster
    Eğer OC düşkünüysen i7 4790K'dan bir şey bekleme.
  • O.C. Düşkünü değilim ama az çok biliyorum, çok tecrübem yok. Evet amaç oyun.

@Nerd Miner, tavsiye için sağol, 4.000 tlye başka öneriniz varsa verin, sadece benim fikirlerim onlar ve açıkcası siz benden çok daha tecrübelisiniz, seçimlerim hakkında görüş belirtirseniz sevinirim, ve evet i5 4690'nın gayet güçlü bir işlemci olduğunu biliyorum fakat Phenom II X6 kullandım ve bir çok oyunda bottleneck yaptı o yüzden riske girmek istemedim, eğer 4690 yeterli ise onun yerine diğer parçalara yatırılabilinir para :)

Ayrıca Witcher 3'ü max'da oynamak gibi bir hayalim var bütçe yeter mi bilmiyorum ama ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xWhiTeTigeRx -- 8 Mayıs 2015; 16:04:43 >
  • quote:

O.C. Düşkünü değilim ama az çok biliyorum, çok tecrübem yok. Evet amaç oyun.

@Nerd Miner, tavsiye için sağol, 4.000 tlye başka öneriniz varsa verin, sadece benim fikirlerim onlar ve açıkcası siz benden çok daha tecrübelisiniz, seçimlerim hakkında görüş belirtirseniz sevinirim, ve evet i5 4690'nın gayet güçlü bir işlemci olduğunu biliyorum fakat Phenom II X6 kullandım ve bir çok oyunda bottleneck yaptı o yüzden riske girmek istemedim, eğer 4690 yeterli ise onun yerine diğer parçalara yatırılabilinir para :)

Ayrıca Witcher 3'ü max'da oynamak gibi bir hayalim var bütçe yeter mi bilmiyorum ama ^^
    o fiyata toplayacağın pc'de bu ekran kartı olsun bence

http://www.sinerji.gen.tr/msi-gtx970-gaming-4gb-256bit-gddr5-2xdvi-hdmi-dp-pmu53195

işlemci:
    http://www.sinerji.gen.tr/intel-core-i5-4690k-35-ghz-6mb-1150p-hd-4600-vga-pmu50124

• quote:

Orijinalden alıntı: macellan83

http://www.sinerji.gen.tr/msi-gtx970-gaming-4gb-256bit-gddr5-2xdvi-hdmi-dp-pmu53195

işlemci:
    http://www.sinerji.gen.tr/intel-core-i5-4690k-35-ghz-6mb-1150p-hd-4600-vga-pmu50124

Gtx 970 ile R9 290X'in karşılaştırmalarına baktım bol bol, hem benchmarklarda hem de FPS testlerinde daha başarılı 290X

Eğer önermenizin başkar bir sebebi varsa öğrenmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xWhiTeTigeRx -- 8 Mayıs 2015; 16:17:46 >

• Uzun uzun yazdim yanlislikla sildim :@

Neyse sistemin bu ; Telefondan girdigimden resim ekleyemiyorum.

Zalman z11
    İ5 4690
    Asus h97 veya Gigabyte h97 ( Nerd Miner'ın önerisi guzel )
    Corsair Vengeance 8GB 1600mhz cl9 ( tek modul )
    Gigabyte g1 GTX 970
    1TB WD Blue
    600W PSU ( corsair cx +80 veya Cooler master 600 oneriyorum )

Toplamda 3300gibi birsey cikar. 700TL monitor desek ;

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-236-vn247h-genis-ekran-led-monitor.html
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: macellan83

işlemci:

Gtx 970 ile R9 290X'in karşılaştırmalarına baktım bol bol, hem benchmarklarda hem de FPS testlerinde daha başarılı 290X

Eğer önermenizin başkar bir sebebi varsa öğrenmek isterim.

dostum sen o karşılaştırmalara nerde baktın yahu ? güldüm cidden. 970 en kötü markası bile 290x den daha iyidir. 970 nvdianin yeni nesil mimarisini kullanıyor.

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-290X-vs-GeForce-GTX-970 kağıt analiz

https://www.youtube.com/watch?v=S5aPkZFnVYU video analiz

290x in 970 den iyi olduğu tek bir konu var oda eğer 4k çözünürlükte oynarsan. 4bin tl sistem ile 4k çözünürlük olmicağina göre.. 970 doğru seçimdir.

buda popüler kartların birbirine oranla performans karşılaştırmaları. Amd fanlığından nasıl kurtarabilirim seni daha napmalıyım ?

Son olarak DX 12 nin yolda olduğunu ve şuanda nvdianin 9xx serisinin tam olarak desteklediğini de belirtmekte fayda var. illa amd alıcaksan 3xx serisini bekle. yoksa dx12 çıktığında üzülebilirsin cunku amdnin tam destek vermedigine dair soylentiler var.

Sonuç olarak ; 1080p de oyun oyananıcaksa kesinlikle 970 tercih edilir. daha üstünde amd nin iyi olduğunu kabul ediyorum fakat gelecek garantili bir kart olması açısından final olarak 970 öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordposeidon -- 8 Mayıs 2015; 17:53:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lordposeidon

-snip-

Çok teşekkür ederim detaylı açıklama ve resim için, sizin söylediğinizden sonra kendimden şüphe ettim ve gidip kontrol ettim, (GPUBoss'dan bakmıştım) ve sizin haklı olduğunuzu gördüm, neden bilmiyorum ama 290X önde çıktı diye aklımda kalmış. Siz haklısınız. i5 4690 önerildi, gayet popüler bir işlemci, sanırım yüksek f/p oranından dolayı bir tercih, fakat yeni nesil ile birlikte sistem gereksinimleri yükselecek diye düşünüyorum, sizce i7 4790 yerine almaya değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xWhiTeTigeRx -- 8 Mayıs 2015; 20:53:24 >
  • quote:

quote:

-snip-

Çok teşekkür ederim detaylı açıklama ve resim için, sizin söylediğinizden sonra kendimden şüphe ettim ve gidip kontrol ettim, (GPUBoss'dan bakmıştım) ve sizin haklı olduğunuzu gördüm, neden bilmiyorum ama 290X önde çıktı diye aklımda kalmış. Siz haklısınız. i5 4690 önerildi, gayet popüler bir işlemci, sanırım yüksek f/p oranından dolayı bir tercih, fakat yeni nesil ile birlikte sistem gereksinimleri yükselecek diye düşünüyorum, sizce i7 4790 yerine almaya değer mi?

Alıntıları Göster
    ağır renderla uğraşmıyorsanız i7 ye gerek yok diye düşünüyorum. i7 nin olayı multithreading denilen bir olay. buda günümüz oyunlarında çok az kullanılıyor. ha ama ilerde bu şekilde i7 isteyen oyunlar çıkarsa i5 alanlar pişman olabilir. ama çıkacağinin garantisi yok :) bir çeşit risk meselesi. bundan 3 4 sene sonra i5 sahipleri gaming açisindan gülebilir i7 sahiplerine. yada tam terside olabilir. çıkan oyunlara bağlı bu. ama günümüz oyunları için i5 mi i7 mi dersen kesinlikle i5

• quote:

ağır renderla uğraşmıyorsanız i7 ye gerek yok diye düşünüyorum. i7 nin olayı multithreading denilen bir olay. buda günümüz oyunlarında çok az kullanılıyor. ha ama ilerde bu şekilde i7 isteyen oyunlar çıkarsa i5 alanlar pişman olabilir. ama çıkacağinin garantisi yok :) bir çeşit risk meselesi. bundan 3 4 sene sonra i5 sahipleri gaming açisindan gülebilir i7 sahiplerine. yada tam terside olabilir. çıkan oyunlara bağlı bu. ama günümüz oyunları için i5 mi i7 mi dersen kesinlikle i5

Çok teşekkürler bilgilendirme için. i5 o zaman :)
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam bu aralar oblivion phoenix ler dolanıyor piyasada bi göz atın isterseniz hazır sistem düşünürseniz...

• quote:

quote:

i5 + MSI GTX970 :)

• quote:

Gtx 970'deki 3.5GB +512 MB sorunu sadece 4K'da hissediliyormuş, doğru mu? Doğruysa tercihim o olacak, fakat 4 GB GPU belleği isteyen bir oyun ciddi problemler yaşatır anladığım kadarıyla? Mümkün müdür 1080p'de bu sorunun canımı yakması? Ayrıca CPU açısından ağır oyunlar oynarken 4790/4690 farkını hisseder miyim? (World of Tanks işlemcilere pek acımayan bir oyun mesela, özellikle single-core performansı istiyor.)

Biliyorum çok fazla sordum irdeledim ama balıklama dalmak istemiyorum, sorunsuz, oynadıklarımdan zevk alabileceğim bir şey istiyorum, anlarsınız halimden umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xWhiTeTigeRx -- 9 Mayıs 2015; 1:22:59 >

3,5 gb + 0,5 gb durumu bir sorun değil tasarım modeli. 4k dan ziyade oyunun genel vram ihtiyacına göre değişir gtx970 in sizi götürmesi. şuan piyasadaki hiçbir oyun 4gb vram istemiyor. ha 2 3 yıl sonra çıkan oyunlar 4gb vram isterse bir kaç ayarı kısmanız gerekir doğru ama güncel oyunlarda canavar gibi performans verir 970. 1080p de canınızı yakmaz 970. i5 ile i7 nin farkı single core da ortaya çıkmaz. multi core da çıkar. yani 3 4 çekirdek isteyen oyunlarda ortaya çıkar. günümüzde bunu isteyen oyun çok az. tekrar söyleyim i5 ile i7 arasında günümüz oyunlarında sıkıntı yaşamazsınız. kimsede sana i5 alırsan 2 yıl sonra oyunlarda batarsın diyemez. gönül isterdiki 980 + i7 al ama bütçe kısıtlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordposeidon -- 9 Mayıs 2015; 2:03:11 >
  • quote:

3,5 gb + 0,5 gb durumu bir sorun değil tasarım modeli. 4k dan ziyade oyunun genel vram ihtiyacına göre değişir gtx970 in sizi götürmesi. şuan piyasadaki hiçbir oyun 4gb vram istemiyor. ha 2 3 yıl sonra çıkan oyunlar 4gb vram isterse bir kaç ayarı kısmanız gerekir doğru ama güncel oyunlarda canavar gibi performans verir 970. 1080p de canınızı yakmaz 970. i5 ile i7 nin farkı single core da ortaya çıkmaz. multi core da çıkar. yani 3 4 çekirdek isteyen oyunlarda ortaya çıkar. günümüzde bunu isteyen oyun çok az. tekrar söyleyim i5 ile i7 arasında günümüz oyunlarında sıkıntı yaşamazsınız. kimsede sana i5 alırsan 2 yıl sonra oyunlarda batarsın diyemez. gönül isterdiki 980 + i7 al ama bütçe kısıtlı

Peki hangi GTX 970'i önerirsiniz? MSI Gaming dediler, fikriniz nedir?

Bir de i5 4690 ile i7 4790'ı karşılaştırdım, Single Core i5'de daha iyi, yani kesin i5 almaya karar verdim. 1080p'de oynayacağım için 3.5 GB üstünde VRAM gerekmez herhalde, yavaş 512 MB'lık kısımla sorun yaşamam böylece.

en iyi gtx modeli diye birşey yok malesef hepsinin kendine has özelliği var .

asus : en sessiz olanı overclockda başarılı

gigabyte : en yüksek fps verir performans a yöneliktir. soğutması vasat

msi : hepsinin ortalaması.

ben şahsen sessizliğe önem verdiğim için asus tercih ettim. sizde kendinize göre bir seçim yapabilirsiniz. aşırı bir fark olmaz. sadece bu konuda en iyi kavramının olmadığını bilin yeterli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.