Şimdi Ara

4000w anfi nasıl yapılır ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
17.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

Orijinalden alıntı: photos

2200 watt amplifikatör 2 tane yaparsanız 4400 watt eder.

Ayrıntılı bilgi

/>

Besleme voltajı + - 150v.

Baskı devre

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

direk şebekeyi doğrultup versek olmazmı acaba

Öylebir anfi devresi olsa ; transformatör yok, bağla köprü diyotu, bağla 6800uF/400v kondansatörü. Asimetrik 400Volt anfi.. Bir bulsam; isterse 100 transtörlü olsun, 50tanesini busene, 50 tanesinide diğer sene takarım. 2 senede anfi tamam..

var öyle bi amfi

• Meraklılarına yukarıda şema vermiştim ama kimse bi yorum yazmamış , mesela Teşekkürler , hemen yapmaya başlıyorum... gibi Çok daha yüksek güçlü amplilerin de olduğunu bilelim bu arada...

• Ben şahsen uğraşmam
    Ama uğraşabilecek bir deli tanıyorum :
    http://forum.donanimhaber.com/m_9623850/mpage_1/key_cenaze/tm.htm
    |burak| , bu tarz devrelerle boğuşan uçuk bir arkadaşımdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Ben şahsen uğraşmam
    Ama uğraşabilecek bir deli tanıyorum :
    http://forum.donanimhaber.com/m_9623850/mpage_1/key_cenaze/tm.htm
    |burak| , bu tarz devrelerle boğuşan uçuk bir arkadaşımdır

Konuyu okudum da biraz daha detay verseniz iyi olur

• Ne gibi ?
  • quote:

Ne gibi ?

Niye böyle bir maceraya atılmış?

Neden vazgeçmiş? ( Biraz anladım firma vazgeçmiş falan ama biraz daha detaylı perde arkası ile )

Bir de seni niye okuldan attı hoca altı üstü yanlış biliyorsun demişsin
  • Burak projeyi bitirdi fakat imalat esnasında personel vasıflılığı pek etkin olmadığından , tüm üretilen cihazlar tekrar tasarımcısına geldi ve o çalıştırmak zorunda kaldı. Hatalı malzemeler ve yanlış montaj yapılmış parçalar ömrünü yedi Ayrıca biten cihazlara Çin malı tarzı hoparlörleri takan kasap müsveddesi seslendirmeciler senin cihazın hatalı , hoparlör dayanmıyor diyerek biraz daha törpülediler burağı
    Şu an ağırlıklı olarak , çok profesyonel sistemlerin tamiri ve arada proje işleri ile meşgul oluyor.
    Benim okul meselem ise apayrı bir muamma zaten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: photos

2200 watt amplifikatör 2 tane yaparsanız 4400 watt eder.

Ayrıntılı bilgi

/>

Besleme voltajı + - 150v.

Baskı devre

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

Olmaz Direkt OG direğinden tesisat ister

OG: Orta gerilim 34kV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 26 Şubat 2013; 21:02:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

Olmaz Direkt OG direğinden tesisat ister

Yahu benim "og direği ne abi yaw " diyeceğimi bile bile açıklamıyorsunuz. illa boş mesaj olcak yani konuda

• Direk DG direğinden almamız lazım
  • quote:

Burak projeyi bitirdi fakat imalat esnasında personel vasıflılığı pek etkin olmadığından , tüm üretilen cihazlar tekrar tasarımcısına geldi ve o çalıştırmak zorunda kaldı. Hatalı malzemeler ve yanlış montaj yapılmış parçalar ömrünü yedi Ayrıca biten cihazlara Çin malı tarzı hoparlörleri takan kasap müsveddesi seslendirmeciler senin cihazın hatalı , hoparlör dayanmıyor diyerek biraz daha törpülediler burağı
    Şu an ağırlıklı olarak , çok profesyonel sistemlerin tamiri ve arada proje işleri ile meşgul oluyor.
    Benim okul meselem ise apayrı bir muamma zaten

O kadar emek boşa gitmiş gibi olmuş o zaman adam küfür etmekte haklı herkes de söver zaten

Zaten bu dandik mal kullanma şeyini çözebilmiş değilim yılların Nokia'sı bile Finlandiyadaki fabrikalarını kapatıp Çine döndü o eski dayanıklılıktan eser kalmadı bu çinliler neler yapıyorsa artık

Şimdi iyi para kazanıyor mu bari

Bu arada okul meselesini anlat çok merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanuysal90

Arkadaşlar zaman ayırıp cevap verdiniz için yorum yapdınız için teşşekkur ederim. ben Yapmaya çalışıyorum ve gerektiginde professionall yardım alabilecegim elektronik bilgisi ileri düzeyde ekip olustura bilirm sadece neler gerekdi konusun da bilgi almak istiroum .
    ilginiz için teşekkur ederim h.akşamlar.

Hocam bu mesajdan sonra sinirlerim tepeme attı ! Hocam ne dediginizin farkındamısınız ? 4000watt ile dalgamı geciyorsunuz ? Disko mu yapıcaksınız ? Düğün salonumu ? ki yapıcak olsanız bu bile fazla. Elektronik bilgin düşük oldugunu soylemişsin. Ben Elektronik lisesinde yani endüstri cıkmadıgı için bilişim okuyorum, daha anfi yapmak için elimi sürmedim. Yavaş yavaş lütfen.
    http://diagramas.diagramasde.com/audio/CROWN%20MA5000VZ%20schematics.pdf
    Arkadasın verdigi link gibi. Git elektronik sanayisine. Seni ya kapısından geri gönderirler, yada her isi bırakıp milyonlarca para isterler. 4000watt ha...

• sırf sana yorum yazmak için üye oldum arkadaşım ne yapacaksın 4000 watt amfiyi üstelik 4000 watt amfiyi her adam yapamaz..üstelik anladıgım kadarıyla acemisin.önce tda7377 gibi basit devreyle başla.sonra üstelik 4000 wat amfi için 400 desen neyse örneğin toshiba 2sc5200 transistör le yaptıgını düşünelim bunların bir tanesi 100 watt güç verir aşağı yukarı.bundan 40 tane kullanman lazım eger tam rms 4000 istiyosan 41 42 tane kullanacan ki 4000 watt etsin bunların tanesi 3 tl.120 tl sace tr.verirsin.daha bubn trafosu var özel trafo lazım.simetrik 48 volt hemde 4000 watt trafo lazım onu da saracak babayiğit nerde.kondansatörler.diyotlar dirençler derken milyarın gider hemde 4000 watt amfinin içinden çıkamassın önce bi 250 watt yap inan vazgecersin 4000 wattan ben düğün işleriyle ugrasıyorum.800 watt amfi açık alanda bile 500 kısıye yetıyo.YANİ 4000 YAPAMASSIN BORUMU BU 4000

• haa yazmayı unutmusum denemekte bir zarar görmüyorum yazmışın.48 volt en ufak bi hatada gümlersin sace bi kondansatör silah gibi patlıyor :D
  • tda :D
  • 4000 watt gerçekten çok yüksek bir rakam ve bu anfiden alınacak sesi düşünemiyorum.
  • 4000 watt değildir o 4 KW

Offff canavar gibi anfi valla

seni bilmem ama Rockford Fostage denen Profesyonel firma sanırım şu an dünyadaki en güçlü araba anfisini yapmışlar al sana resimleri vereyimde bak bakalım 4000 watt anfiyi yapmayı düşünecekmisin bi daha al sana resimler

4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

4000 watt değildir o 4 KW

Offff canavar gibi anfi valla

seni bilmem ama Rockford Fostage denen Profesyonel firma sanırım şu an dünyadaki en güçlü araba anfisini yapmışlar al sana resimleri vereyimde bak bakalım 4000 watt anfiyi yapmayı düşünecekmisin bi daha al sana resimler

4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ? 4000w anfi nasıl yapılır ?

4KW olup kulak patlatmaya yönelik bir amfi olacağına 500W olsun kaliteli olsunEv için 100W bile fazla.

• 4000 watt ne kadar sen biliyormusun 60 w lık gitar amfisi bile odayı nası sallıo dünyayı yerinden mi oynatmayı planlıyorsun bence daha düşük birşey yap kardaş bak valla sonra pişman olursun paranada yazık olur git hiç bilemedin 100 watt yap sanki bi işine yarıcak sonra o..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.