Şimdi Ara

400hz 800hz farkını gözümüz algılarmı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam lg tvlerde mci 400 mci 800 denilen hz farkını gözümüz algılarmı 800 hz almaya değermi bunu öğrenmek istiyorum mümkünse.

Bu arada ek olarak araştırdığım kadarıyla bizde mci400 denilenin amerkada truemotion 120 hz dendiğini öğrendim aynı şekilde bizde 800 geçen amerkada 240 olarak geçiyor. Burada 400-800 değilde 120-240 arasında fark varmıdır daha doğrusu gözümüz algılarmı diye de sorulabilir. Destek bekliyorum karar aşamasında çok faydalı olacaktır cevaplarınız.

• algılamaz sd ve hd görüntü için 200hz ve üstü gayet yererli olacaktır 3d içinde dahil
  • quote:

Orijinalden alıntı: z_g_h

Selam lg tvlerde mci 400 mci 800 denilen hz farkını gözümüz algılarmı 800 hz almaya değermi bunu öğrenmek istiyorum mümkünse.

Bu arada ek olarak araştırdığım kadarıyla bizde mci400 denilenin amerkada truemotion 120 hz dendiğini öğrendim aynı şekilde bizde 800 geçen amerkada 240 olarak geçiyor. Burada 400-800 değilde 120-240 arasında fark varmıdır daha doğrusu gözümüz algılarmı diye de sorulabilir. Destek bekliyorum karar aşamasında çok faydalı olacaktır cevaplarınız.

Arkadaş aslında yazmış, göz değilde beyin bunu algılamaz algılasa zaten komalık olmaya sebeb verecek, durumlar oluşurdu !

Amerikada Hrtz yada tv sistemi farklıdır daha üst kalite resim üreten NTSC üzerinden sinyaller çalışır !

Hrtz detayını daha öncede yazmıştım, öncelikle şunu bilmeniz gerekir hangi seriyi alırsanız alın, en pahalı olan yada en ucuz olanı fark etmez, alacağınız tv 50 hrtzdir bu standart bir kuraldır, her cihaz 50 hrtz üzerinden sinyal aktarımı yapar, Amerikada ise 60 hrz ve üzeri !

Kısaca alacağınız tv 50 hrtzdir, 3D görüntüde ise panel otoamatik olarak hrtzi algılar, siz ne yaparsanız yapın panel aldığı sinyal üzerinden resmi işleyecektir, yani üreticiler 600-800 vs yazarlar, oysaki 60 hrtz gerçek hrtz üreten bir tv dahi harikalar yaratır !

Eskiden örnekleri çok vardı, gereksiz ve düzensiz hrtz oranları nerdeyse normal olması gereken her paneli efsane yapmıştı, oysaki hrtz değeri normal olan elbetteki en kaliteli resmi sunacaktı ama o dönemler 100 hrtzlik tvler her tv kanalında saçmalardı, yada dvd playerda !

Kısaca 50 hrtz değeri en iyi sunan tv sizi fazlası ile mutlu edecektir, örnek Samsung ES8000 yada en alt modeli E490 yada Panasonic ET5-ST50 daha bir çok farklı seriyide eklyebiliriz örnek olarak 2 seriyi yazdım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 13 Ocak 2013; 17:50:01 >

• Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.

Yani detaylarda boğulmamalı biraz gönle biraz keseye göre beğenip almalı artık bi televizyon. Bu pazar indirimlerini bekliyip ona göre son kararı vericem.
  • quote:

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.

Yani detaylarda boğulmamalı biraz gönle biraz keseye göre beğenip almalı artık bi televizyon. Bu pazar indirimlerini bekliyip ona göre son kararı vericem.

@andy1 abim de zaten açıklamış. Durum aynen öyledir. Detaylara takılma ve görüntüsü hoş gelen televizyonu al.
  • quote:

Selam lg tvlerde mci 400 mci 800 denilen hz farkını gözümüz algılarmı 800 hz almaya değermi bunu öğrenmek istiyorum mümkünse.

mağazaya gidip 2000 hzlik panasonic plazmayı ;) izle sonra anlarsın :D

herkes sıkmış sallayın nasıl olsa bilen yok:D tutturun:D

dostum mağazaya git 2000 hz plazma izle satın al çık;)
  • quote:

türkiyedeki prizler kaç hz destekliyor bir bakın 60 hz civarı birşey. 20 sene içerisinde tvnizin 800 hzlik kalitesini görebilmiş olursunuz herhalde bırakın gözünüzün algılamasını o teknolji daha çıkmadı bile şöyle düşünün bir insanın gözü 120 frame dir . bir fotoğraf makinesi düşünün saniyede 120 kare çekiyormuş gibi. frame hz e göre 3 te bir olarak bilinir . 3 hz için 1 framelik gözününüzün olması lazım yani 800/3 e bölün 266 frame eder. buda göz için iyi değildir yorulmalara neden olur. gözünüz alır ama her karelerin 0,090snye sini göremezsiniz 1 kare 0,20 sn dir. bilimsel açıklaması bu 400 hz olan lm 760 modelini öneriyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeraraLona7 -- 15 Ocak 2013; 16:25:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.