Şimdi Ara

400W bu sisteme yeterli mi? ve Sistem için yorumlarınız...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1/2 hafta önce DH tavsiyesi ile bir kasa topladım.. sistem şu:

1. Gigabyte EP45C-DS3R DDR2-DDR3 2X GLan-1394 16X -
    2. INTEL Q9400 2.66 GHz 1333 MHz 6MB Quad Core 775p -
    3. OCZ Platinum XTC 2x2 4MB 1066Mhz DDR2 -
    4. SAMSUNG 320 GB 7200 RPM 16 MB SATA II -
    5. HIS HD4850 IceQ 4 1 GB 256Bit GDDR3 HDMI 16X -
    6. GIGABTYE X2 Atx Kasa Siyah 400W -

400 W sisteme yeterlimi yükseltmelimiyim? Özellikle CS 640x480 ayarında oynarken yazılarda hafif titreme var ba$kada bir sorunla karşılaşmadım. sizce?

• Overclok yapmazsan yeterli gelir.
  • OC yapmam herhalde zaten sistem çok iyi her oyunu kaldırıyor, fakat bir sorum olacak COUNTER STRIKE de 640x480 ayarında yazılarda ve görüntüde hafif bulanıklık ve titreme var bunun 400 W ile alakası varmıdır?

Ve sistem için yorumlarınız neler
  • Driver güncellemeyi denediniz mi ?
  • Güç kaynağının 400W olması yanında amper değerleri ve verimliliği de önemlidir..

Markası-modeli nedir? Yada kasadan üzerindeki yazılar görülecek şekilde bir fotoğraf çekmeniz mümkün mü?

Eğer iyi bir şey değilse, parazit ile ekranda karıncalaşma vs. yapabilir.Daha ilerisi parçaları en önce ekran kartını yakmanıza ve garabti dışı kalmasına sebep olaibilir...
  • 400W AMA NEDİR.. AOPEN / FSP / TAGAN / ENERMAX İSE YETERLİ BENCE FRISBY , EVEREST, CODEGEN İSE YETERSİZ..
  • GIGABTYE X2 Atx Kasa Siyah 400W kasa hakkında bu kdr biliyorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaebpz -- 22 Şubat 2009; 0:59:26 >
  • muhtemelen psu yeterli gelecektir ama kasanın yan kapağını açıp psunun markasına bir bak derim..
  • Bende buna benzer bir soru soracağım için başka başlık açmayı gerekli görmedim.
    Bilgisayarımdaki sıcaklık(fanspeed programıyla)30-35 derece civarındayken hiçbir sorunum yok.Ne zamanki sıcaklık 38-40 derecelere tırmanıyor(özellikle oyun oynadığımda)psuda bir tıkırtı başlıyor.Yani tiz bir ses gelmeye başlıyor.üzerinde everest var.Ve ben bu sesten bıktım ve bunun bir çaresini arıyorum!
    1.Yeni bir psu almalı mıyım?
    2.ihtiyacım olan değer bu aletin neresinde yazar?hesaplama sitelerinden çıkan sonuçlar 350 wattlık bir psuya ihtiyacım olduğunu gösterdi.Ancak benim psunun kaç watt gücünde olduğunu bilmiyorum,nasıl öğrenebilirim?
    Bilgisayarın özellikleri şöyle:
    İşlemci; amd sempron 2200+ thoroughbred,
    ekran kartı; atı radeon 9550.
    1024 ram var.
    1.49ghz. gücünde işlemci bulunmakta.
    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar PSU evladiyeliktir.. Siz bilgisayarı upgrade ederken o kasanızda durur.. Bunun için kasanıza en az 600 Watt geçek bir psu önerrim.. Ben böyle yaptım mutluyum
  • Bende psu tavsiyesi istiyorum. banada yardımcı olabilirmisiniz beyler.
  • anakart : gigabyte ep43 ds3l 1600 fsb ddr2 vsvs
    işlemci:intel core 2 duo e7300 2.66ghz 1066mhz 3mb cache
    ekran kartı: ati radeon hd4830 sapphire modelidir.
    yorumlar için çok saolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: basbayraka

anakart : gigabyte ep43 ds3l 1600 fsb ddr2 vsvs
    işlemci:intel core 2 duo e7300 2.66ghz 1066mhz 3mb cache
    ekran kartı: ati radeon hd4830 sapphire modelidir.
    yorumlar için çok saolun

Sana da gerçek 400 watt bir psu yeter ama fazlası zararlı değildir. Bence sıfır alacağınıza 2. el daha yüksek güçlü ve iyi bir marka alabilirsiniz. Örneğin benim psu'nun sıfırı 400 lira civarı ben forumdan bir arkadaştan garantili(1 seneye yakın devam ediyor) olarak 240 liraya aldım.

Sungur senin kasaya normalde 300-350 watt rahatlıkla yeter. Psu'nun marka ve modeline everest programını kurarak bakabilirsin.

Xaebpz senin sisteme gerek 400 watt yeter ama basbayraka söylediklerim senin içinde geçerli 400 watt sınırdır senin kasan için aşağısı kurtarmaz. O yüzden 500 watt ve üzeri senin için çok daha iyi olacaktır.

• @Xaebpz
    Gigabyte X2 400W içerisinde FSP 350W var.

HD4850 kullanabilirsin ben de High Power 350W ile kullandım herhangi bir problem yok ama değerler sınırda o yüzden overclock yaparsan problem yaşarsın. overclock yapmayacaksan aynen kullanmaya devam edebilirsin.

640x480'deki kırılmalar LCD ekranının interpolasyon yeteneksizliğinden kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

Sungur senin kasaya normalde 300-350 watt rahatlıkla yeter. Psu'nun marka ve modeline everest programını kurarak bakabilirsin.

Cevap için sağolun.Bir başka sorum bu güç kaynaklarının büyüklüğü standart mıdır?hani 3.5 jack girişe sahip bir mp 3 çalara istediğimiz her türlü kulaklığı takabiliyoruz ya(3.5 girişli olması kaydıyla),işte burada da aynı durum söz konusu mu?Değilse satın alırken nelere dikkat etmem lazım?
  • Standart ama bazıları daha ağır bazıları daha hafif olabiliyor bu malzeme kalitesiyle alakalı bir durum.Bunun dışında dikkat etmen gerekn yeni sistemlere uygun olup olmadığı. Örneğin yeni ekran kartları ayrı güç girişi istiyor yani direkt anakarttan almıyolarlar gücü. Dikkat etmeniz gereken bu var. Sata çıkışı falan dikkat edin ama artık sata olmayan Psu yok gibi
  • o zaman ben şu linkteki ürünü bir araştırayım.Hem fiyatı ucuz hem de sessiz bir ürün olduğunu okudum.Ancak bunun montajını kendim yapamam.Sonuç olarak linkteki high power 350 watt ürününü alayım mı?http://www.hepsiburada.com/high-power-cool-max-350w-powersupply-hpc-350-112/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd850287
  • quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

o zaman ben şu linkteki ürünü bir araştırayım.Hem fiyatı ucuz hem de sessiz bir ürün olduğunu okudum.Ancak bunun montajını kendim yapamam.Sonuç olarak linkteki high power 350 watt ürününü alayım mı?http://www.hepsiburada.com/high-power-cool-max-350w-powersupply-hpc-350-112/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd850287

Fiyatı çok iyiymiş bence kaçırma hihg power orta seviye bir markadır ve işinizi görür. aslında nette biraz araştırsanız nasıl bağlayacağınızı öğrenebilirsiniz, oldukça basit. çünkü her kablonun girebileceği yer bellidir. ama riske etmek istemiyorsanız ve çevrenizde anlayan biri varsa yardım almak iyi olur tabii.

• cevaplarınız için sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.