Şimdi Ara

400w psu 2400g ve 1660'a yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2400g
    1660
    8x2gb ram
    120gb ssd
    500gb hdd
    120mm x2 fan
    Aerocool vxplus 400 modeline sahibim 12v kanalından 27a sağlayabiliyor.
    outervision.com
    Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision
    https://outervision.com/power-supply-calculator

Bu siteye göre sistemim 12v kanalından 20a güç çekiyor. Hiç bir overclock yok. 1660 downclock ve undervoltage yapılacak. Sizce yeterli mi? Yoksa psu almam gerekiyor mu?

Birde psuda gpu için 6pin çıkışı mevcut sadece. ben 2 tane molex konnektörünü 6pin çıkışına dönüştürüp oluşan yeni 6pin kablosu ve psunun dahili 6pin kablosunu birleştirip 8pine çevirmeyi düşünüyorum. Kablo kalınlıkları gayet iyi seviyede.
    Molex konnektörü 54w güç verebiliyor. 2 tane olduğundan 108w eder. Psunun dahili 6pin konnektörü ise 75w verebiliyor. Bu iki 6pini birleştirince 183w yapiyor. 8pin kablo zaten max 150w verebiliyor. Sıkıntı olur mu sizce?

Edit: 1660 zaten 120w tdpye sahip sitelerde 140w pik yaptigi olmuş. Anakarttanda 75 alabilme kapasitesine sahip zaten teoride sıkıntı yok gibi duruyor ama uygulamada nasil olur bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oneplus55 -- 24 Ocak 2020; 16:57:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Psu kalitesiz degil. Sorun olmaz gibi. 1660a neden underclock yapicaksin ki. Zaten cok guclu kart degil

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Psunun limitlerini zorlamamak için yapacaktım. Sorun olmaz diyorsanız tabiki gucunu dusurmeyi istemem :)

• Up

• Psu calculatore gore sorun olmaz gibi duruyor. Ama nvidia sitesinde minimum 450w denmiş.

• Molex kabloları ile ekran kartına güç vermek akıl işi değil o ince kablolara güvenmeyin psunuz güç olarak ucu ucuna fakat yeterli giriş çıkışları barındırmadığı için min 500w bir psu ya geçiş yapın. ileriye dönüklük olarak sorun çıkarabilir çok limitlerde kalıyor.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Ekran kartinin gucunu dusursem downclock ve undervoltage ile bir sure idare etmez mi? 1660 icin cok zorladim para kalmadi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oneplus55 O kullanıcısına yanıt
    Sorun ürünün 1660 a yeterli gücü verememesi değil 6 pin gpu bağlantısı olduğunu söylüyorsunuz kart 8 pin, eksiliği molex ile gidermeniz sorun.
  • Oneplus55 O kullanıcısına yanıt
    www.hepsiburada.com
    Aerocool VX Plus 500W Güç Kaynağı (AE-VXP500) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/aerocool-vx-plus-500w-guc-kaynagi-ae-vxp500-p-HBV00000GU3RV?magaza=Hepsiburada

yetme ihtimali var sizin psunun ekran kartının guc tuketimi afterburnerla dusurun yine olmazsa yukardakini alıcaksınız :)
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Anladim ozaman 1-2 bosta yatacak kart desenize

• Corsair VS450 ile
    Core 2 Quad Q9300 Overclocked
    4x2 GB Ram
    Toplam 12 adet HDD
    7 kasa fanı
    Evga GTX760 SuperClock'u hafif OC ile

Yaklaşık 8 ay kadar kullandım.

Aynı makinenin disk ve fan sayısını düşürdüm. Şu anda çift GTX1060 ile çalışıyor. Medya sunucusu olarak kullanmaya devam ediyorum.

Psu kaliteli ise çok sorun olmaz. Yüklenebilirsin ama ortada bir risk olduğunu unutmamak lazım. GTX760 takılıyken 7x24 çalışıyordu makine birde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.