Şimdi Ara

4070 Ti Super li sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun gezinirken soyle bir sistem gordum ve sonra asagidaki gibi ozellestirdim. Fiyat , secilen parcalar konusundan ne dersiniz?

4070 Ti Super li sistem
    4070 Ti Super li sistemwww.incehesap.com
    Zenith 4070 Ti Super | AMD Ryzen 5 7500F | 32 GB DDR5 | Gainward RTX 4070 Ti Super 16 GB | 1 TB SSD Hazır Sistem - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/zenith-4070-ti-super-hazir-sistem-fiyati-37255/?hsu=922660,106367,688962,1927436,1337667,1133595

4070 Ti Super li sistem

• Gamegarajdaki 4070ti sistemden 2 bin tl daha pahali .
  • Sistem iyi görünüyor. Bir de şu taksit olayında alınan vade farkı olmasa, hayat daha güzel olacak!

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

keske

• n201 kullanıcısına yanıt

gamegaraj genelde daha iyi ama bazen istediginiz parcalari gamegaraj da bulamiyorsunuz ozellestirirken, o yuzden arkadaslarin aklinda olsun diye bunu da ekledim

gamegaraj genelde daha iyi ama bazen istediginiz parcalari gamegaraj da bulamiyorsunuz ozellestirirken, o yuzden arkadaslarin aklinda olsun diye bunu da ekledim

siz yazdiktan sonra her iki sistemde mumkun oldugunca ayni parcalari secerek aradaki fiyat farkina bakayim dedim, nerdeyse aynilar. Gamegaraj 2k fazla cikti ama yuzde olarak baktiginizda fark yok diyebiliriz.

4070 Ti Super li sistem

4070 Ti Super li sistem

• slyone S kullanıcısına yanıt
    Hangi parcayi istedin de game garajda cikmadi,

4070 Ti Super li sistem
    Gamwpower gibi 240mm sivi sogutma taksan 67 bin

gamegaraj ozelinde soylemedim, her parca her satici da bulunmuyor . Ornegin bu orneklerdeki asil en pahali parca ekran karti ikisinde de cok fazla secenek yok aslinda.

Neyi degistirdin de 2k dusurdun anlamadim. Incehesapta sadece bir markanin sogutuculari var zaten gamegaraj o konuda cok daha iyi. Gamegaraj da 6000 Mhz cl 30 RAM yok maalesef. En azindan Warrior 7A-RTX 4070Ti SUPER bu urunde yok

Fiyatlar uygun diye gamegarajdan attim, yoksa bana ne gamegarajdan cl30-36 olmasinda sorun yok kucuk hesaplar
    Her parca her saticida bulunmuyor evet bende incehesaptakine benzer sistemi attim tek fark ram.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 13 Aralık 2024; 16:26:45 >

takdir ediyorum gamegaraj i, kar payini kucuk tutarak bizim gibi kisilere buyuk hizmet yapiyor

%10-15 i bulan farklar oluyor diger sitelerle, ince hesaptaki fiyatlari gorunce o yuzden sasirmistim

• Sistem bakınca güzel fakat şu özelleştirme yapınca mesela soğutucu, ram ,ssd , kasa psu vs... gibi şeyleri yükseltince ( ve yükseltmek gerekiyor illa) görülen fiyat en az 7/8 k artıyor yükseltmeye göre.

Birde rahatça 4/6 taksit ile ancak alabiliyor çoğu kişi. 50 k olan sistem yükseltmelerle 58 k oluyor vade farkı da ortalama 5/6 k da o.

50 k lık sistem son hali 63 / 64 oluyor kişiye ve o zamanda hiç alınabilirliği kalmıyor. 70 k lık sistem 85/88 k oluyor malesef.

Yoksa dizdiğiniz sistem güzel yukarda...

1-2 sistemde vadesiz 6 var baktiniz mi? Sagdan soldan 6 vadesiz kovalamak yerine tek yerden alinir fiyat farkida cok yok, sogutucuda en kotu disardan hava sogutma takarsiniz.

Ben eylul gibi sistem toplayacaktim sonra dedim ki kasim indirimlerini bekliyeyim (ki hataymis onu kasim da gordum). Baktim fiyatlar birakin dusmeyi 3-5k artti, bu sirada da RTX 5xxx li kartlarla ilgili haberler cikinca alimi 2-3 ay daha oteledim. Yukardaki sistemi kendimden cok bu siralarda sistem almak isteyen diger kisiler icin paylastim, gamegaraj ve incehesap da guzel hazir sistemler var. Tek tek toplamak hala 3-5k belki ucuza gelebilir ama gunumuzde cogu kisi nasil PC toplayacagini bilmiyor. Hazir sistem almak onlar icin daha mantikli

Eğer 3-5k önemli değil dersen bazen indirimden öteye geçmiş fırsatlar denk gelebiliyor.

Normal fiyattan B650 tomahawk almak saçma mesela. 10k bandında msi x670e gaming plus, asrock x670 PG Ligtning - Pro RS modelleri var.

2-3 ay sürede sürekli takip ederek daha üst kalitede olan parçaları alabilirsin. Son parçayı alana kadar yoruyor ama tamamlandığında hepsi kendi seçimlerin oluyor. Firmanın, sana sunduğu kısıtlı modellere 3-5k ucuz olması için zorunda kalmıyorsun.

12400'e tuf rx6800 aldım, üstüne 1000 farkla pulse rx6800xt vardı ama tercih etmedim.

2K'ya Noctua NH D-15 chromax.black aldım. G-Skill tz5 neo 2x16GB 5600GT/s cl28 2692 lira, 970 evo plus 1TB 1284 lira ve ikisinin vergisi 775 lira olmak üzere 4751 liraya aldım.

Noctua'nın genelde fahiş fiyattan satıldığı malum. Benzer durum G-Skill içinde vardı, 5-8-10k fiyatlar yazıyordu yerli satıcılarda. 2023 Mart ayında sipariş vermişim. O zaman piyasada yoktu, bir-iki getirende ittirmece fiyat yazıyordu...

tabii her parçayı uyguna denk getiremedim. Yanlış hatırlamıyorsam Tebilon'da bundle kampanyası vardı; 7700x+ benim anakart, 7600x+ benim anakarta verdiğim miktardan 2 bin daha ucuza satılmıştı 

Soğutucu amazon'dan noctua satıcılı, ram ve nvme newegg'den, geri kalanlar amazon.com.tr ya da hepsiburada satıcılı alıp geçtim. Biraz daha sabırlı olup bundle kampanyasını da denk getirseydim iyi olacaktı 

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Su 5xxx serisi bir ciksin bende iclerinden hangisini sececegime karar verecegim, birazda sectigim ekran kartina gore islemci/anakart secimleri yaparim diye dusunuyorum. O zaman ayri bir baslik acar parcalar hakkinda fikir alirim zaten. Umarim NVIDIA ucuk kacik fiyatlar koymaz yeni kartlara, tabi 8xxx serisi AMD lere de bakarim.

Monitör çözünürlüğü belli ise zaten ekran kartı serisi belli. İşlemcinin hangi firmadan olduğuna karar verdiysen, yeni seri ekran kartları tanıtılana kadar geçecek zamanda piyasayı takip etmek için zamana sahip olursun. Düzgün fırsatlar nadir oluyor maalesef.

LG 27GL650F-B kullaniyorum max cozunurluk 1920x1080

https://www.epey.com/monitor/lg-ultragear-27gl650f-b.html

sanirim 1080p oluyor 2k degil yani, sistemi bir alayim da monitoru ondan sonra alirim

Önce monitörü belirleyip ondan sonra kasayı toplamak daha verimli olur.

Örneğin monitörü değiştirmeyeceksen FHD çözünürlükte X3D serisi işlemciler çok etkili oluyor, yanına RTX xx60ti/xx70 tarzı ekran kartı ile güzel olur.

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/21.html

Monitör 4K olunca işlemcinin etkisi yok denecek kadar az kalıyor. Ekran kartına yükleniyor.

Ryzen 5, bütçe varsa belki 7 serisi (Intel için core 5/7) serisi + RTX xx80/xx90 - RX x900 XT/XTX tarzı ekran kartına odaklanmak daha mantıklı.

Aldigim sisteme uygun bir monitor almak cok daha kolay degil mi? Muhtemelen islemci olarak 9700x alirim, 9800x3d ler 15k civarina duserse belki onu dusunebilirim ama bu saatten sonra 7800x3d almam.

AMD GPU larda cikan driver sorunlari beni korkuttu acikcasi, yoksa 7900 XT dusuk fiyatla 4070 ti super FPS degerlerini gorebilecegimiz bir kart hemde VRAM yuksek oldugu icin beni cokkkk daha uzun sure idare ederdi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.