merhaba, samsung 40c8790 3d led tv televizyon aldım yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve memnunum. özellik bakımından çok zengin bir cihaz ve bu özelliklerinden biri de uydu receiver olması. panelin arkasında modül ve alt tarafında lmb girişleri var evde de digitürk kullanıyorum haliyle 2 kumanda demek ben bu girişleri kullanarak digitürkün receiverından kurtulmak istiyorum. biraz araştırma yaptım digitürk için modul bulmam gerekiyordu biraz aradım ama buldum ve kendi kendime bu iş tamam dedim :) balkondan gelen digi çanağını tv ye bağladım digitürk kartını da modüle takıp tv ye taktım.
şimdi problemim burada başlıyor tv nin ayarlar menüsünden uydu seçimi yapmam gerekiyor buraya baktığımda sandece astra 19.2e var bunun üzerinden yabancı kanalları buluyor ben digitürkü izleyebilmem için eutelsat w3a olması gerekiyor bunu nasıl ayarlarım yapan bilen varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
bu konuyla ilgili bilgisi olan kimse yok mu?
Aldığınız yerin teknik servisine neden sormuyorsunuz?
cihazı magazadan almadım internetten aldım onlarda yardımcı olamadılar bilmedikleri bir konuymuş bu siteye yazmamı buradan daha çabuk yardım alabileceğimi söylediler onun için buray yazdım. probemimi kendim hallettim cihazı yeniden yapılandırdım ilk kurulumda uyduları tek tek seçebiliyormuşuz digitürkle alakalı uyduları seçtim şimdi problemsiz bir şekilde kullanıyorum biraz fazla uydu seçtiğim için biraz fazla kanal var yaklaşık 400 civarı ama en güzeli digitürkün kumandasından kurtulduğuma çok seviniyorum..