Şimdi Ara

42 inc tv ve kaliteli mini hd tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Digiturku birakiyoruz babam icin kaliteli yayin verebilecek mini hd cihaz istiyorum. Amac sadece tv yayini, ip tvye gerek hd kayda gerek olmayan goruntuyu kaliteli versin yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben hd uydu ararken goldmaster 1040 ı , hiremco yu vs denemiştim . sonuç olarak next minix hd nin pembesini almıştım .görüntü kalitesi olarak diğerlerinden çok daha üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim . kalite olarak da iki yılı çoktan geçmiş olmasına rağmen problemsiz çalışıyor. kablo yada wifi bağlarsanız youtube da çalışıyor . kanal geçişleri iki saniye civarı . görüntü ayarlarını uydu üzerinden de yapabiliyorsunuz . gm 1040 da gördüğüm görüntünün otomatik olarak ekrana sığmaması ve ayarlanmaması sorunu bu cihazda yok . sonuç olarak tavsiye edebilirim
  • Dedigim gibi sadece goruntu kalitesi ve hizli kanal gecesi yeterli. Internet baglantisi olmadigindan youtuba gerek yok ama tsekkurler tavsiyeniz icin

• armanac05 A kullanıcısına yanıt
    goldmaster 1040 beş sene önceki model . Next mini ile nasıl karşılaştırırsın .
    Next mini ve diğer tüm mini HD cihazlar Sunplus cipsete sahip cihazlardır . Görüntü kaliteleri düşüktür. idare edermi eder .
    18w güç harcar

1040 STi işlemcili oldukça üst düzey görüntü kalitesine sahiptir .
    eski modeldir 65w güç harcar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahm-acı

goldmaster 1040 beş sene önceki model . Next mini ile nasıl karşılaştırırsın .
    Next mini ve diğer tüm mini HD cihazlar Sunplus cipsete sahip cihazlardır . Görüntü kaliteleri düşüktür. idare edermi eder .
    18w güç harcar

1040 STi işlemcili oldukça üst düzey görüntü kalitesine sahiptir .
    eski modeldir 65w güç harcar .

bu soruyu goldmaster a sormak gerek . evdeki eski cihaz goldmaster 9400 dü . hem görüntü kalitesiyle hem de kullacı dostu olmasıyla harika bir cihazdır. 1040 ın işlemcisi diğerinden iyi de sd yayınlarda resmen çamurdu . next in görüntü kalitesi gm 9400 ü karşılayacak düzeyde . kullanıcı arayüzünde de 1040 sınıfta kaldı . uydudan güncelleme 1040 da yok , görüntüyü otomatik oturtma çalışmadı , 1040 da cihaz üzerinden parlaklık gibi ayarları da yapamıyorsunuz . 1040 ın üstünlüğü modül girişinin olması ve web browser ı da olması . buna rağmen gm serisi hatırladığım kadarıyla 1080i , next ler 1080p dir. ben 1040 da kanal sıralamasını yapamadım zira evde iki gün kaldıktan sonra iade ettim .
    baştan söylediğim gibi , bu soruyu goldmaster a sormak gerekli . özellikleriyle ve donanımıyla bu kadar iyi cihaz yapıp görüntü kalitesini nasıl bu kadar kötü yapmışlar . uydudan güncelleme gibi özellikleri neden yapmamışlar , tv nin arkasına daha rahat oturacak şekilde neden yapmamışlar

Bir üsteki mesaaja alıntı yaparak cevap vermek etik değil .Dediklerimizi inkar mı edecez .

Next gibi Mini HD cihazlar SD görüntüsü yerlerde sününür .Sunplus chipset barındırırlar .

gm 9400 - 1040 göre daha eski IBM chipsettir
    Goldmaster 1040 STi cipsettir sunplus ve IBM üstün kalitedir .SD kalitesi üst üzeydir .

STi işlemcileri SGS ve Thomson birleşmesi devleşen şirket üretir.

STi mini HD ler için İşlemci üretiyormu bilmiyorum.
    İşlemci boyutu ve güç harcaması yönünden daha küçük ebatlarda üretilmesi mümkün değil diye düşünüyorum.

Goldmaster next,Atlanta vs hiç birisi gerçek uydu alıcısı üreticisi değildir .
    Alayı uzak doğuda fason üretilen cihazlara kendi markalarını bastırarak, bizlere kakalarlar .

• mesajı size cevap verdiğim için alıntı olarak gönderdim . konuya da dönecek olursak kesinlikle uzmanı değilim ancak kişisel gözlemlerim doğrultusunda ve de burada okuduklarım doğrultusunda yazıyorum . next in görüntüsüne iki gün dayanıp iade etmiştim .işlemcisi vs next den daha iyi söylendiğine göre ancak belli ki yazılımı sd yayınları fazla gözetmeden hazırlanmış yada ben aldığım tarihte öyleydi . 9400 ün yakınından bile geçmiyordu .tv yi ilk aldığımda dsmart 2 ay bedava kampanyası vardı . oradan bir cihaz getirdiler . markasını da modelini de kesinlikle hatırlamıyorum . ancak o zamanki hd kanalların bitrate oranlarının yüksek olmasından mıdır , cihazdan mıdır , o görüntü kalitesini hiçbir cihazda görmedim . yine de cihaz ayını doldurmadan bozuldu . kurtulana kadar çok çektim dsmarttan . o cihaz muhtemelen ya 1010 modeliydi yada 3030 modeliydi. bu cihazların 9400 le alakalarını araştırmam neticesinde cihazların topfield tabanlı olduğunu , sti işlemcili olduklarını , 9400 ün hd versiyonu olduklarını öğrendim . şuan bir tavsiyede bulunacaksam eğer küçük cihazlarda next i rahatlıkla tavsiye ederim . büyük cihazlarda ise 1010 ve 3030 bence 1040 ve üstünün yerine , eğer yazılımları aynı kalitedeyse düşünülebilir. zaten gm de şaşırdığım durum bu . zamanın efsanesi olan bu cihazları yaparken yada satarken şimdi üst versiyonlarda görüntü kalitesi nasıl bu kadar düştü , kullanıcı arayüzü nasıl bu kadar zorlaştı . gm nin bunları halletmesi gerek

• next amigoyu mutfakta kullanıyorum,hd yayın iyi,sd yayın kötü değil.
    Hocam anlayamadığın nokta bu firmalar biz ne dayatıyorlarsa onu alıyoruz .
    işlemcileri görüntü ne göre sıralarsak

STi ,IBM ,Broadcomm dur SD kaliteside diğerlerinden daha iyidir .

ALM ,Sunplus marka gözetmeksizin en alt düzey görüntüsü olan Chipsetler.

40 inch tv lere kadar Görüntü kalitesinin farkını algılamak zor .mini HD kullanılabilir .

40 inch den yukarıda TV ler için SD yayınlarda ciddi sıkıntı yaratıyorlar .
    Ciddi Chipsetleri düşünmek gerek .
  • sonuc olarak biseyler arastirdim ama hangi cihaz anlayamadim. Valla alamayacagiz herhalde o mu bu mi derken

• skullcem S kullanıcısına yanıt
    Reciever bölümünde yazı yazanlar büyük oranda satıcı firmaların adamları .
    Hatta aynı şekilde diğer sitelerin ilgili bölümleride aynı ..
    42 inch TV demişsin bunların çoğunda Uydu alıcı vardır . Favori düzenlemede vardır .
    Sorunsuz 42 inc Samsung TV yi herhangi bir Reciver olmadan kullandım.
    SD ve HD Görüntü kalitesi hemen hemen tüm uydu alıcıların dan çok daha iyi idi .

Eğer TV de Uydu alıcısı . ve fazla para veremiceksen yoksa en ucuz mini HD al gitsin
    Alayı biri birinin kopyası .
    Hatta %80 firmware dahi birinden diğerine uyar .

• skullcem S kullanıcısına yanıt
    Rengi babana bırak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.