Şimdi Ara

4200+ ve Asus M2N Deluxe OC yardım. 2.2GHz den 2.7GHz ye...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Amd 4200+, Asus M2N deluxe ve 2GB DDR2 800mhz ram den oluşan sistemime overclock yapmak için kolları sıvadım. Önceki sistemlerime gayet güzel istediğim hızları verebiliyordum. Araştırdım taraştırdım baktım ki benim 2200mhz lik ufaklık 3000mhz üzerine çıkabiliyormuş. Benim bu hıza çıkmak gibi bir niyetim yok. Ben gözüme 2500-2700mhz arası bir hızı kestirip giriştim olaya. Zalman 9700LED fanım var ve kasam çok iyi soğutuluyor o nedenle ısınma korkum yok onu belirtmek isterim. CPU stock haliyle 25-27 derece hallerinde dolaşıyor tam yükte ısı 30-31 derece oluyor.
    Gelelim mevzuhata.

Eski bilgilerimin üstüne bilgiyi kattım, burdaki başlıkları araştırdım. Sorun yok. Ancak bende anlamadığım ve çözemediğim bir olay var. 2350mhz civarına kadar çıkıyor ama daha üzeri yok. Ne yaptıysam olmuyor. Çarpansa çarpan, voltajsa voltaj ama yok. Bir inattır sürüyor. Ya makina açılmıyor, ya ayarlarını değiştir diyor mecburen biosa giriyorsun yok F1 e basıp devam et dersen muhteşem mavi ekranla karşılaşıyorsun yada sistem kitleniyor.

Bazı ayar isimleri benim biosumda farklı ve bende bu biosa yabancı olduğum için çözemiyorumda. Dün saatlerce ya yanacaksın ya hızlanacaksın diye yırtındım ama yok ne yanıyor ne hızlanıyor.
    Aramızda bu donanımların yanısına veya benzerine sahip olanlar vardır elbet, bir şekilde yardımcı olur bilginizi paylaşırsanız sevinirim. Hedefim 2.5 - 2.7Ghz. Herkese şimdiden teşekkürler.

Birde başlık altına ekleyeyim müsdenizle ben 2x1gb ddr2 800 twinmos kullanıyorum, bir derviş diyorki yahu dual kit e gerek yok git 2 tane daha aynı ram den al tak 4gb olsun. Bir dervişte yok illa dual kit olsun, 4gb ram in olsun diyor. Sizler ne diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aretias28 -- 11 Kasım 2007; 11:52:32 >

• ram'e voltaj verdiniz mi?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_18949887/tm.htm

senin sistemle nerdeyse aynı.takıldığın bi yer varsa bildğim kadarıyla yardımcı olurm.

dip not:bende daha yeni merak saldım bu işe çok iyi bilmiyorum haberin ola
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

ram'e voltaj verdiniz mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: dj_berkayy16

ram'e voltaj verdiniz mi?

Hyr vermedim? Ondan olabilir mi?

GeNcA başlığını okudum ama bende olmuyor ne yazıkki
    2700mhz benim için yeterli şu anda. 2008 in ilk çeyreğine kadar idare etsin yeter şu an için.
    Rica etsem 2.7 için tam olarak neleri ne hale sokmam gerektiğini anlatırmısın bana?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aretias28 -- 10 Kasım 2007; 16:05:04 >

• aretias28 kardeş

bahsettiğin olayda öyle abartılacak bir oc istememişsin.. Olmaz değil ama büyük ihtimal ramlerin voltaj istiyor.. Ramini 667 ye alıp denedinmi bi nasıl gelişme olacak..

Cpu z programından ss koyarsan çok iyi olacak.. Sisteminin detaylarını tam olarak anlayalım ne var ne yok.. Birde ne gibi ayarlar yaptın detaylı anlat ondan sonra bakarız çaresine..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedayse

aretias28 kardeş

bahsettiğin olayda öyle abartılacak bir oc istememişsin.. Olmaz değil ama büyük ihtimal ramlerin voltaj istiyor.. Ramini 667 ye alıp denedinmi bi nasıl gelişme olacak..

Cpu z programından ss koyarsan çok iyi olacak.. Sisteminin detaylarını tam olarak anlayalım ne var ne yok.. Birde ne gibi ayarlar yaptın detaylı anlat ondan sonra bakarız çaresine..

Stock haliyle idle durumda cpu-z görüntüsü bu arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: aretias28

Stock haliyle idle durumda cpu-z görüntüsü bu arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    core 2340mhz
    multiplier x9.0
    bus 260mhz

diğer herşey autoda, şu anda sistem stabil ve ısı 1 derece arttı, fan en kısık halinde 33 derecedeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

core 2340mhz
    multiplier x9.0
    bus 260mhz

diğer herşey autoda, şu anda sistem stabil ve ısı 1 derece arttı, fan en kısık halinde 33 derecedeyim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aretias28

core 2340mhz
    multiplier x9.0
    bus 260mhz

dostum bu işlemci multipler 9x'te iyi gidiyor 10 ile 11de 2600ün üstüne çıkamadım:)

• quote:

Orijinalden alıntı: GeNcA

quote:

Orjinalden alıntı: aretias28

core 2340mhz
    multiplier x9.0
    bus 260mhz

dostum bu işlemci multipler 9x'te iyi gidiyor 10 ile 11de 2600ün üstüne çıkamadım:)

Alıntıları Göster

bu şekilde 5,6 sattir kullanıyorum herhangi bir sorun yok..
    gerçi 2700'dede herhangi bi sorun yoktuda en son bu şekilde kaldı daha kurcalamayım dedim

sormak istediğin bir şey varsa ve bildiğim birşeyse seve seve yardımcı olmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeNcA -- 11 Kasım 2007; 1:19:00 >

• quote:

bu şekilde 5,6 sattir kullanıyorum herhangi bir sorun yok..
    gerçi 2700'dede herhangi bi sorun yoktuda en son bu şekilde kaldı daha kurcalamayım dedim

sormak istediğin bir şey varsa ve bildiğim birşeyse seve seve yardımcı olmaya çalışırım

Alıntıları Göster
    GeNcA teşekkür ederim. Ben şu anda 1.4v ile 10x 250 ile 2500 de kullanıyorum 10dk dır orthos testi sürüyor sanırım bir sıkıntı olmicak. Sen cpu-z eksik ölçüyor ama senin değerin benden fazla sen voltajı kaça ayarladın kardeşim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aretias28 -- 11 Kasım 2007; 1:40:22 >

• quote:

GeNcA teşekkür ederim. Ben şu anda 1.4v ile 10x 250 ile 2500 de kullanıyorum 10dk dır orthos testi sürüyor sanırım bir sıkıntı olmicak. Sen cpu-z eksik ölçüyor ama senin değerin benden fazla sen voltajı kaça ayarladın kardeşim?

Alıntıları Göster
    ben voltajı ayarlamadım ankart kendsi otomatik veriyor:)
  • quote:

ben voltajı ayarlamadım ankart kendsi otomatik veriyor:)

Alıntıları Göster
    GeNcA sabaha kadar oturdum. Sonunda bişeyler elde ediyorum. Şu anda 2695mhz de çalışıyor cpu orthos testim sürüyor msn dahil bütün artalanda çalışan programlar açık ve vista kullanıyorum. Bilmiyorum etkisi varmı ama şu anda sorun yok.
    x11 multiplier ile 245 verdim. 1.5v ile çalışıyor şu anda. TA çarpanım 4 bu da 980 ediyor ki tutturmamız gereken 1000 e gayet yakın. Direkt 250 x11 ile sistem hemen kararsızhale geliyori OS açılıyor ama 5-6 dk sonra meşhur ekran var.
    Sanırım ben burda bırakıcam. Erişmek istediğim tavan hıza eriştim. Dahada zorlamak istemiyor değilimi çünkü ısı şu anda tam yükte 52 derecede kalıyor.

Arkadaşlar şimdi birazda ramler le mi oynasam ne dersiniz. Ramimimn standart voltajını bilmiyorum bu arada.

• quote:

GeNcA sabaha kadar oturdum. Sonunda bişeyler elde ediyorum. Şu anda 2695mhz de çalışıyor cpu orthos testim sürüyor msn dahil bütün artalanda çalışan programlar açık ve vista kullanıyorum. Bilmiyorum etkisi varmı ama şu anda sorun yok.
    x11 multiplier ile 245 verdim. 1.5v ile çalışıyor şu anda. TA çarpanım 4 bu da 980 ediyor ki tutturmamız gereken 1000 e gayet yakın. Direkt 250 x11 ile sistem hemen kararsızhale geliyori OS açılıyor ama 5-6 dk sonra meşhur ekran var.
    Sanırım ben burda bırakıcam. Erişmek istediğim tavan hıza eriştim. Dahada zorlamak istemiyor değilimi çünkü ısı şu anda tam yükte 52 derecede kalıyor.

Arkadaşlar şimdi birazda ramler le mi oynasam ne dersiniz. Ramimimn standart voltajını bilmiyorum bu arada.

Alıntıları Göster

bu çılgın ne demek istiyor arkadaşlar. Sistem kilitlenmiyor, veya resetlenmiyor. Burda bir hata mesajıda yok ne demek oluyor bu durum?

• quote:

bu çılgın ne demek istiyor arkadaşlar. Sistem kilitlenmiyor, veya resetlenmiyor. Burda bir hata mesajıda yok ne demek oluyor bu durum?

Alıntıları Göster
    bende dün gece orthosu açık bıraktım ne olacak diye.winanmp ve msn açıktı sadece sabah baktığımda 27.dkdan sonra bu hatayı vermiş.Hatanın anlamı stabil değildir sanırım. benimde çok bilgim yok.Ama senin dediğin gibi bilgisayarda herhangi bir resetlenme donma kapanma yok ve 18 sattir açık durumda.Uzman arkadaşlar bi el atsa çok iyi olur
    birde tam yük altındada 44 derece onuda belirteyim:)

• quote:

bende dün gece orthosu açık bıraktım ne olacak diye.winanmp ve msn açıktı sadece sabah baktığımda 27.dkdan sonra bu hatayı vermiş.Hatanın anlamı stabil değildir sanırım. benimde çok bilgim yok.Ama senin dediğin gibi bilgisayarda herhangi bir resetlenme donma kapanma yok ve 18 sattir açık durumda.Uzman arkadaşlar bi el atsa çok iyi olur
    birde tam yük altındada 44 derece onuda belirteyim:)

Alıntıları Göster
    Aynı şeyi bende yaptım şimdi hızımı 2550 ye düşürdüm testi açtım ve bıraktım biraz kestirdim 1 saat 10dk olmuş halen test sürüyor. Isı 47-48 derece arası gidip geliyor. yine msn ve kalan programlar açık. sizce 2695 te kalsın mı yoksa 2550 de mi kalsın. Neticede 2sindede sorun yaşamadım. yalnızca restart dediğimde makina kapanıyor ama açılışta kitleniyor. Ama kapatıp sonra ben açarsam sorun yok. Bu arada kasamı yerden kaldırıcam ve yüksekteki eski yerine koyucam, yerden ısıtmanın etkisindende kurtardıktan sonra 3000 denemeyi kafama koydum. x9 çarpanla 333mhz ve TAx3 ile stabil olması gerekiyor teorik olarak. Ama muhtemelen voltaj isticek ki sorun şu biosta 1.5625 ten sonrası yok.

umarım bu başlık sonunda herkesin işine yarıcak bilgiler çıkar. en stabil değeri bulunca bütün ayarları yazıcam. birde max değeri bulup aynı işi yapmak istiyorum.

• quote:

Aynı şeyi bende yaptım şimdi hızımı 2550 ye düşürdüm testi açtım ve bıraktım biraz kestirdim 1 saat 10dk olmuş halen test sürüyor. Isı 47-48 derece arası gidip geliyor. yine msn ve kalan programlar açık. sizce 2695 te kalsın mı yoksa 2550 de mi kalsın. Neticede 2sindede sorun yaşamadım. yalnızca restart dediğimde makina kapanıyor ama açılışta kitleniyor. Ama kapatıp sonra ben açarsam sorun yok. Bu arada kasamı yerden kaldırıcam ve yüksekteki eski yerine koyucam, yerden ısıtmanın etkisindende kurtardıktan sonra 3000 denemeyi kafama koydum. x9 çarpanla 333mhz ve TAx3 ile stabil olması gerekiyor teorik olarak. Ama muhtemelen voltaj isticek ki sorun şu biosta 1.5625 ten sonrası yok.

umarım bu başlık sonunda herkesin işine yarıcak bilgiler çıkar. en stabil değeri bulunca bütün ayarları yazıcam. birde max değeri bulup aynı işi yapmak istiyorum.

Alıntıları Göster

işlemciye 1,500 volt verdim

şimdi ramleri 914 4*4*4*12*2T de deniyorum bu şekil stabil kalırsa bence süper

bu arada @2800'ü gördüm fakat süperpi yapma imkanım olamadı

buda @2780'deki süperpi

• quote:

işlemciye 1,500 volt verdim

şimdi ramleri 914 4*4*4*12*2T de deniyorum bu şekil stabil kalırsa bence süper

bu arada @2800'ü gördüm fakat süperpi yapma imkanım olamadı

buda @2780'deki süperpi

Alıntıları Göster
    Ben biostar tf560 am2+, 4400+ veritech 1gb 800mhz ile

ilkin 3014mhz ye çıkabilmiştim sonra ramleri 533 e çekince

3243 mhz ye çıktı ama çok voltaj vermiştim

ama bu kadar zorlamak saçma olduğundan 3001mhz de 5-4-4-11 kullanıyorum +1.37 voltajla tamamen stabil ve boşta 28 derece stok fanla (oda soguk)

sanırım işin sırrı ramleri 533'e cekmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıfır desibel -- 13 Kasım 2007; 4:24:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sıfır desibel

ama bu kadar zorlamak saçma olduğundan 3001mhz de 5-4-4-11 kullanıyorum +1.37 voltajla tamamen stabil ve boşta 28 derece stok fanla (oda soguk)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Paecon

Yani 1,41 volt ile günlük 3001 mhz olarak kullanıyosun. İşlemci çarpanını x1 aşağı alıp 1,42 volt vererek 3100 mhz herhalde rahat görürsün diye düşünüyorum.. Ama 800 lük rami 533 e alıp yürümen pek iyi olmamış.. Aslında ramini 667 üzerinden yürüsen daha iyi olurdu. Rame de voltaj verirsin o zaman tadı çıkar oc un ..

• quote:

Orijinalden alıntı: hedayse

quote:

Orjinalden alıntı: Paecon

Yani 1,41 volt ile günlük 3001 mhz olarak kullanıyosun. İşlemci çarpanını x1 aşağı alıp 1,42 volt vererek 3100 mhz herhalde rahat görürsün diye düşünüyorum.. Ama 800 lük rami 533 e alıp yürümen pek iyi olmamış.. Aslında ramini 667 üzerinden yürüsen daha iyi olurdu. Rame de voltaj verirsin o zaman tadı çıkar oc un ..

Alıntıları Göster
    667 ye çekince de aynı hızlara çıkıyor ama bu seferde entegre ram kontrol programında stabilte için daha fazla voltaj istiyordu fazladan 0,75 filan (ilginç geldi bana işlemciye voltaj veriyorsun ram daha stabil oluyor). Benim duyduğuma göre ram'e mhz artışının performansa çok az etkisi var.

çarpanlarla çok oynadım hiçbiri varsayılandan iyi sonuç vermedi

veritech ram 2.01volt'da 2.15'yapınca birfark olmayınca bunu yeterli gördüm.
    3200ler çok sacma tam 1.62 volt veriyordum. (1.27default)
    kuzey koprusune verdiğim voltajlar kesinlikle bir işe yaramadı; ben de varsayılan 1.21'de bıraktım.

bu arada aldıgım kartın ustunde am2+ yazıyor ama diger am2'ler gibi ht 3.0'ı desteklemiyor
    kandırmaca yapıyorlar yani

• quote:

Orijinalden alıntı: sıfır desibel

667 ye çekince de aynı hızlara çıkıyor ama bu seferde entegre ram kontrol programında stabilte için daha fazla voltaj istiyordu fazladan 0,75 filan (ilginç geldi bana işlemciye voltaj veriyorsun ram daha stabil oluyor). Benim duyduğuma göre ram'e mhz artışının performansa çok az etkisi var.

çarpanlarla çok oynadım hiçbiri varsayılandan iyi sonuç vermedi

veritech ram 2.01volt'da 2.15'yapınca birfark olmayınca bunu yeterli gördüm.
    3200ler çok sacma tam 1.62 volt veriyordum. (1.27default)
    kuzey koprusune verdiğim voltajlar kesinlikle bir işe yaramadı; ben de varsayılan 1.21'de bıraktım.

bu arada aldıgım kartın ustunde am2+ yazıyor ama diger am2'ler gibi ht 3.0'ı desteklemiyor
    kandırmaca yapıyorlar yani

Alıntıları Göster
    Bugün OCZ 2x 1gb dual kit aldım 2 tane. Üstünde heat sinkide var. +gb ram im oldu ama 3580 görüyor pc. Neyse bunada şükür ama bir türlü ramleri 449mhz nin üzerine çıkartamadım ki standart hali böyle zaten. FSB oranını değiştiremiyorum çünkü biosuma yabancıyım ve dilinden anlamıyorum. :(
    Şu anda 1.565v ile 245 x11 2695mhz de stabil çalışıyor işlemci. Isı yük altında 42 derecede sabitlendi. Voltaj bana çok yüksek gibi görünüyor daha aşağı çekmek için ne yapmam lazım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.