Şimdi Ara

42kdan bahçeşehir yarım burslu yazılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bi süredir bu bolüm aklıma takıldı 70 binlerden alıyor yıllık eğitim ücreti 35k civarı olacak hazırlıkla birlikte 175 bin civarlarını bulacak(eğitim ücretini değişmeyeceği durumda tabiki.) barınma ve aylık harcamalar ne kadar olur ? bildiğim kadarıyla yurdu da yok. ayrıca 4 veya 5 seneyi yazılım mühendisliğini gerçekten hakkını vererek bitirsem cebimden 300k çıktığı durumda kaç yılda dönüşü olur?

• Yurdu var ama çok pahalı aslında yurt değil otel öğrenci harici kişilerde günlük olarak vb kalıyordu galiba. Ve baya pahalıydı.

35K bu seneyse senede ortalama 3-4k zamdan hazırlık ile

35+38+42+45+48 bin tl olur toplamı 208 bin eder.

Yurt aylık minimum 1000 ayırman lazım
    Yemek içme, okul arkadaşı kafesi kitabı laptopu falan 300-350 bini bile geçer o.

Sana ne kadar dönüşü ise çok zor yine en iyi ihtimalle 6K maaş alsan. 320 bin bütün masraf tutsa 53 ay eder 4.5 yılda amorti olursun.

Yurt dışında iş bulsan 3000 net euro maaş alsan 13 ayda amorti olursun.

Vakıf üniversitesileri göründüğünden pahalı oluyor artık %75 burslu da kaldırdılar yazıklar olsun.
  • up
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    hocam parayı peşin döviz veya altın olarak tuttuğumuzda eğitim ücretlerinin artışından etkileneceğimi zannetmiyorum. diğer her şeyde haklısınız. şimdi 42binden tam burslu gidip iş bulabileceğim veya eğitiminden büyük verim alabileceğim bölüm/üniversite bulamadım veya içime sinmiyor.
  • up
  • hocam başka özel ünilerde tam burslu yazılım düşünmez misin? veya devlette ceng
  • zeyklc Z kullanıcısına yanıt
    diğer vakıftaki yazılımlar içime sinmiyor hocam.ismini vermek istemiyorum ama eline biraz para geçiren adam üniversite kurmuş gecekondu gibi. kazandığım devletteki üniversitelerin de piyasada çok bir değeri yok ve olanakları yetersiz gibi.
  • up
  • Hocam ilgin varsa hiç düşünme, okul da gayet güzel. Amorti muhabbetine girmeyi sevmiyorum eninde sonunda amorti edeceksin zaten 40 sene çalışacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.